Paramount: Audrey Hepburn & Sophia Loren DVD collectie

 

Audrey Hepburn & Sophia Loren
Dè DVD collectie van 2006

Paramount Home Entertainment Benelux brengt 2 november de klassieke films van Audrey Hepburn en Sophia Loren uit in twee bijzondere DVD boxen. De Audrey Hepburn DVD box bevat 5 films waaronder Breakfast at Tiffany’s, Paris when it Sizzles, Funny Face, Sabrina en Roman Holiday. De DVD box van Sophia Loren bevat ook 5 films waaronder A Breath of Scandal,Heller in Pink Tights, Houseboat, It Started in Naples en Desire Under the Elms. De consumenten adviesprijs van beide boxen is €40.

Sophia Loren:
Sophia Loren werd geboren in 1934 en was een onwettig kind van Romilda Villani en Riccardo Scicolone. Sophia groeide op in een krottenwijk net buiten Napels. Na een aantal onbelangrijke rolletjes in Variety Lights (1950) en Quo Vadis (1951), ontmoette zij de regisseur Carlo Ponti.Met deze 22 jarige oudere man trouwde zij later. In 1961 ontving zij een Academy Award voor Ciociara, La (1960) ("Two Women"). Deze schone dame was een van de grootste sexsymbolen uit de jaren 60’. Haar rivalen waren onder anderen Marilyn Monroe, Brigitte Bardot en Jane Fonda.

Audrey Hepburn:
Audrey Hepburn werd geboren in 1929 in Brussel. Na de scheiding van haar ouders ging Audrey samen met haar moeder (Nederlanse Barones) naar Londen. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog leed Audrey van depressies en ondervoeding. Na de oorlog begon Audrey als model en werd al snel gespot door film producenten. Ze kreeg zelfs een kleine rol in een Nederlandse film Nederlands in 7 lessen (1948). Audrey had de smaak te pakken en vertrok naar Amerika. Audrey kreeg direct een rol in de film Roman Holiday (1953). Deze film bleek een mega succes te zijn en Audrey won een Oscar voor Beste Actrice. Na het winnen van deze Oscar volgden er veel meer grote rollen zoals in Sabrina (1954) waarbij ze werd genomineerd voor een Oscar. Ook Funny Face (1957) werd een succes. In 1961 bereikte Audrey de top van haar carriere met de film Breakfast at Tiffany\'s. van 1988 to 1993 was Audrey ambassadeur voor UNICEF. In People\'s magazine werd ze zelfs vernoemd tot een van de mooiste vrouwen ter wereld. Haar laatste film was Always (1989). Audrey overleed in 1993.

Recente artikelen

Laatste reacties

zetmoon  |  18-10-2006

Waarom ontbreken My Fair Lady en Robin & Marian hier??? :shock: En de film Lavender Hill Mob, haar filmdebuut??? :x My fair lady is van Warner Bros.!
Lees meer >

Edtbonep  |  18-10-2006

Waarom ontbreken My Fair Lady en Robin & Marian hier??? :shock: En de film Lavender Hill Mob, haar filmdebuut??? :x
Lees meer >

zetmoon  |  18-10-2006

Deze boxen bestaan al lang in een plastic box. En de films zijn al jaren los te koop. Zinloze heruitgaven dus.
Lees meer >

Aronofsky  |  17-10-2006

Audrey Hepburn Collection: 5dvd: Box Set is 12 pond bij HMV (nee, ik heb geen aandelen). Dat scheelt toch (de verzendkosten niet meegerekend) zo´n 22 euro met d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina