Orion Channel: nieuwe documentaires vanaf 23 maart op DVD

Orion Channel presenteert: Prachtige documentaires van wereldformaat

23 maart 2006 op DVD

Orion Channel, een DVD label van het Belgische EIC, staat synoniem voor kwalitatief hoogstaande documentaires. Variërend van beroemde documentaires van BBC en ZDF en Orion Channel. Orion Channel biedt een uitgebreide keuze aan documentaires en special interest programma\'s, van oorlog en geschiedenis tot en met religie en mysteries.

Voor elk wat wils, stuk voor stuk kwaliteitsdocumentaires. Op 23 maart wordt de catalogus uitgebreid met 4 prachtige DVD boxen:

HIDDEN EGYPT – 3 DVD box
Ontdek de mysteries van het land van de Farao\'s

Egypte: het land van de Farao’s ademt na 5500 jaar nog steeds een mysterieuze sfeer uit en fascineert menig wetenschapper. Met de huidige technologische kennis proberen zij een antwoord te geven worden op enkele eeuwenoude vraagstukken.

· DVD 1: De geheimen van de piramiden
Wie heeft de piramides en de Sfinx gebouwd? Hoe konden zij, met de op dat moment aanwezige technische kennis, zulke complexe gebouwen ontwerpen en bouwen?
· DVD 2: Het land van de mummies
Door toepassing van speciale methodes wisten de oude Egyptenaren hun doden voor duizenden jaren te bewaren. De mummies en de relikwieën, die in de graven gevonden werden, zouden mysterieuze krachten bezitten. Wetenschappers kunnen nu laten zien hoe destijds een lichaam gemummificeerd werd.
· DVD 3: De Tombe van Toetanchamon
De ontdekking van de graftombe van Toetanchamon was een vondst van wereldformaat. Maar liefst 3.500 waardevolle voorwerpen werden blootgelegd. Wie was Toetanchamon, hoe leefde hij en waarom is zijn dood in mysterie gehuld?

Tijdsduur: ca. 180 minuten (3 x 60 minuten)
Geluid: Dolby 5.1
Beeldformaat 16:9
Adviesprijs: EUR 29,95


PLANET EARTH – 3 DVD box
WINNAAR VAN EMMY AWARD

De planeet Aarde is een paradijs in een vijandig heelal. Planeten, die op onze aarde lijken, zijn onbewoonbaar. Mars is een ijskast en Venus een oven. De Aarde bezit de juiste eigenschappen om zonnewarmte te absorberen en te weerkaatsen. Deze bijzondere DVD box, winnaar van een Emmy Award voor beste documentaire, laat zien hoe de Aarde zich in 4 miljard jaar heeft ontwikkeld tot de planeet die wij nu kennen.

· DVD 1: ‘De levende planeet’ en ‘de blauwe planeet’
Vulkanen en aardbevingen: de Aarde is altijd in beweging. Door studie van de aardkorst krijgen wetenschappers steeds meer zicht op de constante krachten van onze planeet. De oceanen zijn een groot mysterie: nieuwe levensvormen worden nog steeds ontdekt. Water kan ook een verwoestende kracht ontwikkelen, zoals stormen en zeebevingen.
· DVD 2: ‘De klimaatpuzzel’ en ‘Verhalen van andere werelden’
Is een nieuwe ijstijd onafwendbaar of zal de Aarde ten ondergaan aan een gigantische overstroming? Het weerpatroon uit het verleden geeft ons een beeld over wat wij in de toekomst van ons klimaat mogen verwachten. Op de planeet Venus ligt een gigantische vulkaan Io. Reis naar andere plaatsen in ons heelal om zo de geheimen van het ontstaan van onze eigen planeet te ontdekken!
· DVD 3: ‘De zon’, ‘Geschenken van onze planeet’ en ‘Het lot van de aarde’
De zon, het hemellichaam dat centraal in het zonnestelsel ligt, waar onze Aarde deel van uit maakt, straalt warmte en licht uit. Ontdek hoe de zon het leven op onze planeet kan beïnvloeden.
De aarde biedt ons veel verborgen schatten. Wij maken dankbaar gebruik van deze delfstoffen, mineralen, ter ontwikkeling van onze technologie, maar hoe zijn deze “schatten” ontstaan? Overstromingen, het broeikast effect, een nucleaire winter….. Wat is het lot van onze aarde en hoe kan de mensheid deze “vernielzucht” een halt toeroepen?

Tijdsduur ca. 410 minuten
Geluid: Dolby 5.1
Beeldformaat: 16: 9
Adviesprijs: EUR 29,95


THE RISE AND FALL OF GREAT EMPIRES – 4 DVD box

De geschiedenisboeken staan vol verhalen over beschavingen uit een ver verleden: van het oude Egypte en Perzië tot het Romeinse Rijk en Cartago. Veel is bekend over de gloriejaren van weleer maar weinig over de teloorgang van deze eens zo machtige beschavingen.
Een groep internationale wetenschappers duikt in het verleden en scheppen een beeld hoe de grootste beschavingen uit de geschiedenis hun glans en later ook hun macht verloren.

· DVD 1: Dood aan de Nijl - Het einde van de Farao’s
3000 jaar geleden regeerden Farao’s over het oude Egypte. De piramides, de Sfinx en de Vallei van de Koningen zijn het tastbare bewijs van dit eens zo machtige rijk. Hoe kon deze beschaving ten onder gaan?
· DVD 2: Storm over Perzië
Het Perzische Rijk staat voor een aantal historische dynastieën, die rond het gebied van het huidige Iran gevestigd waren. Babylon is de meest bekende en tot de verbeelding sprekende stad uit deze periode.
· DVD 3: Hannibal – De val van Carthago
Carthago werd gesticht door de Feniciërs in 814 V.C. en groeide uit tot een zeer machtige stad. De Romeinen vreesden de macht van deze bevolking, vooral toen Hannibal de strijd aanging met Rome door met olifanten over de Alpen te trekken. Toch ging het mis.
· DVD 4: De slag om Rome
Het Romeinse Rijk kan gezien worden als de meest invloedrijke beschaving uit onze geschiedenis. In de 3e eeuw N.C. kwam er echter plotseling een eind aan de overheersing van dit machtige rijk. Wat is de oorzaak van dit plotselinge machtsverlies? Was het opkomende christendom of loodvergiftiging in de waterleidingen de reden?

Tijdsduur: ca. 200 minuten (4 x 50 minuten)
Geluid: Dolby 5.1
Beeldformaat 16:9
Adviesprijs: EUR 29,95


BIJBELMYSTERIES

Het meest invloedrijke boek ter wereld is ongetwijfeld de Bijbel. Miljoenen mensen halen dagelijks hun spirituele kracht uit dit boek vol vertellingen. Wat zegt de wetenschap hier nu eigenlijk over? Een onderzoeksteam van de BBC gaat op zoek naar de waarheid over de dood van Jezus Christus, Maria Magdalena, de volgelingen van Jezus en meer…..

· DVD 1: “Wie vermoordde Jezus Christus”, “Maria Magdalena” en “De Discipelen”.
Eén van de invloedrijkste gebeurtenissen in onze geschiedenis is de kruisiging en dood van Jezus. Wat is er vandaag de dag terug te vinden over dit feit en wie was hier destijds verantwoordelijk voor?
Maria Magdalena: was ze een prostituee of de vriendin of zelfs de vrouw van Jezus? Uit historisch onderzoek komt naar voor dat zij een zeer belangrijke rol kan hebben gespeeld. Tot slot: de discipelen van Jezus waren laaggeschoolde mannen en stonden niet hoog aangeschreven in de toenmalige maatschappij. Hoe kan het dat zij later de verspreiders van het Christendom werden?
· DVD 2: “Koning Herodes” en “David & Goliath”
Herodes, de door de Romeinen aangestelde koning der Joden wordt in de Bijbel omschreven als een wreed persoon die opdracht gaf tot het doden van alle nieuwgeboren baby’s rond Betlehem. Wat is er van zijn regeerperiode historisch gezien nog terug te vinden? De historische koning David, één van de grondleggers van het huidige Israël, is vooral beroemd geworden door het verhaal uit de Bijbel waarin hij de reus Goliath verslaat. Echter, wat zegt de geschiedenis over het leven van deze voor het Jodendom belangrijke persoon?
· DVD 3: “ Joshua en de val van de stad Jericho” en “De kleurrijke jas van Jozef”
De strijd om de stad Jericho is voor de Joden basis om het eigendomsrecht van het land in Israël en Palestina te claimen. Op basis van archeologisch en wetenschappelijk onderzoek wordt het echte verhaal onderzocht. Het verhaal van Jozef, die door zijn broers als slaaf verkocht werd en later een invloedrijke persoon in Egypte werd, is één van de meest aansprekende stukken uit de Bijbel. Ook nu nog zijn er bewijzen van het leven van Jozef.
· DVD 4: “Petrus” en “Openbaringen: het einde der tijden”
Petrus is in de Bijbel de persoon die Jezus de avond voor zijn dood verloochent. Hij wordt echter gezien als stichter van het Christelijk geloof. Hoe kreeg hij dit voor elkaar?
Niet één gedeelte uit de Bijbel heeft zoveel vragen en speculaties opgeroepen als het Boek der Openbaringen. Veel mensen lezen in dit gedeelte de voorspelling van het einde van de wereld en ook de duivel wordt omschreven met het getal 666. Wat valt er wetenschappelijk te vertellen over deze passages?

Tijdsduur: ca. 8 uur en 15 minuten
Geluid: Dolby 2.0
Beeldformaat: 4:3
Adviesprijs: EUR 29,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Martin Z.  |  21-02-2006

heeeeel interessant ja! Planet Earth en Rise & Fall of Great Empires voor mij 8) Vreemd btw dat Rise & Fall ... op 4 dvd's is gezet, duurt maar 50 min per ...
Lees meer >

Philippe  |  21-02-2006

Allemaal bijzonder interessant, prijs valt inderdaad tegen.
Lees meer >

Sneaker  |  20-02-2006

Lijken me allemaal hele interessante docu's. Maar vind de prijs wel een beetje hoog. Maar zie er zeker wel een paar die ik voor een mooi prijsje wilt hebben.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina