Online verhuurder Keeno start met Blu-Ray discs

ONLINE DVD VERHUURDER KEENO START MET BLU-RAY DVD

On-line videotheek Keeno start als eerste in Nederland met de verhuur van Blu-ray DVD\'s.

Vanaf 5 Oktober kunnen klanten van on-line videotheek Keeno (www.keeno.nl) de Blu-ray versie van de film “De Da Vinci Code” huren. Het is de allereerste publieksfilm die in Nederland voor verhuur op dit HD formaat beschikbaar zal zijn. Hoewel er nog maar een handjevol players voor dit nieuwe formaat te koop is, heeft Keeno het volste vertrouwen in de nieuwe HD-formaten.

Oscar van Dijk (algemeen directeur Keeno):”De consument stelt steeds hogere eisen aan de beeld- en geluidskwaliteit. Voor en tijdens het WK Voetbal zijn zeer veel LCD- en plasmaschermen verkocht die het HD formaat optimaal kunnen tonen. Na het WK is het stil geworden, omdat er nog nauwelijks TV programma’s voor dit nieuwe formaat zijn geproduceerd. Met “De Da Vinci code” hebben we een prachtige eerste titel in huis, waarvoor onze klanten binnen hun vaste huurabonnement bovendien niets extra hoeven te betalen. Zodra de eerste HD-DVD titel beschikbaar is nemen wij die vanzelfsprekend ook op. Wij doen niet mee aan de format-war”

Over Blu-ray DVD en HD-DVD

De nieuwe generatie DVDs voor High Definition komt in twee smaken: HD-DVD en Blu-ray DVD. De HD-DVD is voor fabrikanten de goedkoopste manier om van het huidige DVD formaat over te stappen naar de nieuwe generatie met veel hogere opslagcapaciteit (tot 19 GB). O.a. Toshiba en Microsoft ondersteunen dit formaat. Blu-ray DVD is duurder, maar kan tot 100 GB op één disc opslaan. Sony en Philips zijn de krachten achter dit formaat. Het is nog lang niet zeker wat de uitkomst van de formaat-oorlog zal worden, omdat er voor de betrokken industriespelers veel op het spel staat. Zo is HD-DVD een onderdeel van de nieuwste XBOX-360 van Microsoft en zal de Playstation 3 die Sony in Maart 2007 introduceert standaard van een Blu-ray speler voorzien zijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Reinbo  |  19-09-2006

Nu nog een speler. :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina