Oeuvreprijs voor George Lucas

Spielberg onderscheidt Lucas

De beroemde filmregisseur en producent George Lucas heeft in Los Angeles uit handen van Steven Spielberg de oeuvreprijs gekregen van het American Film Institute. "Een meesterlijke verhalenverteller" aldus het juryrapport.
De 61-jarige Lucas zei er trots op te zijn "tot een bijzondere groep mensen te horen die hun leven in dienst van de kunst van het filmmaken hebben gesteld".

Lucas werd in 1977 wereldberoemd met Star Wars. Ook had hij veel succes met de avonturen van Indiana Jones. Vanaf de enorme "Skywalker" ranch in Californië runt hij zijn eigen filmbedrijf, dat ook computerspelen en special effects voor films levert.
Eerder kregen onder anderen Meryl Streep, Robert De Niro, Alfred Hitchcock en Steven Spielberg de onderscheiding. Op dit moment is Lucas\' laatste film, Revenge Of The Sith, wereldwijd een kassucces. Het laatste deel uit de Star Wars-serie, heeft in enkele weken alleen al in de VS meer dan 300 miljoen dollar opgebracht.

Bewerking : Martijn Beunk

Recente artikelen

Laatste reacties

Lex v/d Moolen  |  16-06-2005

Hij hoort ook wel in het rijtje thuis. Verdiend! (y)Helemaal mee eens. Je kan discussiëren over details van zijn films, maar hij heeft een saga neergezet die bi...
Lees meer >

Surya  |  16-06-2005

Wel, 'meesterlijk verhalenverteller'... Hij vertelt hele leuke verhalen. De uitwerking ervan laat de laatste tijd nogal te wensen over met onuitgewerkte plotwen...
Lees meer >

Mathieu Ghekiere  |  16-06-2005

Ben ik ook mee eens. Ik vind Lucas geen goeie regisseur, maar hij heeft wel erg veel gedaan voor de filmwereld, en getoond dat hij er alles voor over had.
Lees meer >

Henk Heideveld  |  16-06-2005

Hij hoort ook wel in het rijtje thuis. Verdiend! (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina