NVPI: Verkoop DVD's eerste halfjaar met 60% gestegen

De Nederlandse consument koopt films massaal op DVD. In de eerste zes maanden van 2004 is de verkoop van films op DVD namelijk gestegen met 60% in stuks. Het omzetaandeel van DVD in de videofilmmarkt is nu 93%.Omdat de gemiddelde winkelverkoopprijs daalde van € 19,90 naar € 14,26 is de omzetstijging met 15% wat bescheidener.

De verwachting is dat de DVD markt voor films de komende maanden verder zal groeien, onder meer dankzij titels als “Shrek 2”, “Van Helsing”, “The day after tomorrow”, “Troy”, “Harry Potter en de gevangene van Azkaban”, “Spider-man 2” en “Brother bear”.

VHS op retour maar nog steeds aanwezig

De totale filmmarkt steeg in het afgelopen halfjaar met 4% in omzet en 18% in stuks. De stijging van DVD werd in de totale markt getemperd door de daling van VHS. De VHS-drager is al enige tijd op de weg terug. Dat neemt echter niet weg dat sommige titels ook op VHS populair zijn. Zo werden “Finding Nemo” en “Lord of the Rings 3” ook op VHS goed verkocht. Omdat deze titels voor een relatief hoge prijs in het schap lagen, verklaart dit de stijging van de gemiddelde prijs van een VHS band van € 6,59 naar € 7,49.

Muziekvideo

De markt voor muziekvideo steeg het afgelopen halfjaar met 76% in omzet (€ 44,2 miljoen) en 100% in stuks (2,6 miljoen). Als deze cijfers samengevoegd worden met de filmmarkt, stijgt de totale videomarkt met 15% in omzet en 29% in stuks naar €189,5 miljoen, respectievelijk 13,4 miljoen stuks.

Recente artikelen

Laatste reacties

Indiana  |  15-08-2004

Goede nieuws, maar het verbaasd met eigenlijk niet. haha. Denk trouwens dat dit ook te maken heeft met het feit dat een filmpje huren tegenwoordig ongeveer n...
Lees meer >

Z-Man  |  15-08-2004

Hm mensen zeiken VHS nu wel opeens af (is ook natuurlijk wel te begrijpen :P ) maar ik heb een behoorlijk grote collectie VHS banden in perfecte staat naast mn ...
Lees meer >

raymond koene  |  14-08-2004

Ik heb dit jaar juist net wat minder gekocht dan vorig jaar :roll: (maar een stuk of 80 tot nu toe....;) ) je hebt zeker alles al :wink:
Lees meer >

pavko  |  14-08-2004

Ik heb dit jaar juist net wat minder gekocht dan vorig jaar :roll: (maar een stuk of 80 tot nu toe....;) )
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina