NVPI: DVD verdringt VHS

De NVPI, de brancheorganisatie van de videobranche meldt vandaag dat DVD nu definitief lijkt te zorgen voor het verdwijnen van de VHS-band:

De overgang in de Videobranche van VHS naar DVD is inmiddels een feit. De verkoop van DVD is in de eerste helft van 2003 gegroeid met 45% in waarde en 55% in stuks. Het omzetaandeel van DVD in de verkoopmarkt is gegroeid tot 87% van de totale video-omzet. De VHS drager is in zowel het verhuur- als het verkoopkanaal door de sterke groei van DVD flink teruggelopen. In waarde daalde de verkoop van VHS met 61% en in stuks met 50%. Het verhuurkanaal wordt eveneens gekenmerkt door een sterke stijging in DVD en een daling in VHS. Ogenschijnlijk heeft de economische recessie nog weinig vat op de groei van de verkoop en verhuur van films op DVD.

De gemiddelde prijs van zowel VHS als DVD is het afgelopen halfjaar ook gedaald. Een VHS band kost nu gemiddeld € 6.59 (t.o.v. € 8,43 in 2002), een DVD schijfje €19,79 (t.o.v. € 21,15 in 2002).

De VHS markt wordt gekenmerkt door een sterke daling maar heeft in met name het familiefilm segment nog steeds een sterke positie. Titels als “Harry Potter” en “Ja Zuster Nee Zuster” verkopen nog steeds goed op VHS alhoewel ook in dit genre het afgelopen half jaar de opmars van DVD opmerkelijk is geweest.

Met komende releases zoals The Matrix Reloaded, Lord of the rings 2, Tomb Raider 2, Bruce Almighty, Indiana Jones (Box), Charlie’s Angels 2, Charlie Chaplin (Box), Liever Verliefd, X Men 2, Terminator 3, en The Hulk zal de DVD markt in het najaar waarschijnlijk nog verder explosief groeien. De VHS drager kan bovendien nog versterking verwachten van de videoreleases van Sinbad, Pietje Bell en The Lion King.

Recente artikelen

Laatste reacties

Mark Knoop  |  25-09-2003

Velen hebben niet eens door als de receiver nog op 'nep surround' staat terwijl ze een 5.1 DVD op hebben staan Hoe kun je dit dan instellen? :oops:
Lees meer >

Redondo  |  25-09-2003

Dit is niet meer dan terecht. Het enige wat ik me hoop is dat de Nederlandse overheid dit zich ook realiseert en de schijfjes wat goedkoper maakt. Op deze mani...
Lees meer >

Goteki45  |  21-09-2003

Oud nieuws?
Lees meer >

Mike Philippens  |  20-09-2003

Het enige wat ik jammer vind is dat huur-dvd's sneller in kwaliteit achteruit gaan dan huur-vhs, omdat de klanten ze mishandelen. :? Ja, vreselijk is dat. Heb ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina