Nieuwe Twin Pics releases op DVD en Blu-ray Disc

Twin Pics

Twin Pics presenteert in oktober op DVD:


INCENDIES (DVD)

Verkrijgbaar op 2 DVD

coverDe tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wiens bestaan ze niets afwisten. Ze vertrekken naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Hier ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend was door oorlog en haat, als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.

Incendies is een adaptatie van het succesvolle theaterstuk ‘Incendies’ van Wajdi Mouawad. In Nederland is dit theaterstuk als ‘Branden’ opgevoerd door het Ro Theater onder leiding van Alize Zandwijk.

Regie: Denis Villeneuve
Cast: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard
Speelduur: 130 minuten
Land: Canada
Genre: Drama

Releasedatum: 17 oktober

MADE IN DAGENHAM (DVD)

coverEngeland, 1968. Rita woont in Dagenham en werkt net zoals veel lokale vrouwen bij de Ford fabriek. Wanneer zij ontdekken dat hun mannelijke collega’s meer betaald krijgen dan zij, komen ze in opstand. Met humor, goed verstand en moed nemen de vrouwen het op tegen de directie, hun echtgenotes en uiteindelijk de overheid. Rita ontpopt zich hierbij tot een vastberaden onderhandelaarster. 

Made in Dagenham is gebaseerd op echte gebeurtenissen. In 1968 gingen 850 vrouwelijke arbeiders in de Ford fabriek in protest tegen de ongelijkheid in lonen tussen mannen en vrouwen. Hun strijd heeft de wereld veranderd.

Regie: Nigel Cole
Cast: Sally Hawkins, Miranda Richardson, Bob Hoskins, Rosamund Pike
Speelduur: 113 minuten
Land: Engeland
Genre: Drama / Komedie

Releasedatum: 17 oktober

BALADA TRISTE DE TROMPETA (DVD)

Een film van Alex de la Iglesia

coverMadrid 1973. Sergio en Javier werken als clowns in een circus. De vrolijke clown Sergio is een wrede man die zijn collega’s terroriseert en zijn vriendin, de beeldschone acrobate Natalia, mishandelt. Wanneer de trieste clown Javier verliefd wordt op Natalia, raken de twee clowns verstrikt in een voortdurend horror gevecht. Natalia kan echter niet kiezen of ze bij de spannende maar gewelddadige Javier wil zijn, of bij de lieve maar sullige Sergio die haar niet aan het lachen kan maken. 

Regie: Alex de la Iglesia   
Cast: Antonio de la Torre, Carlos Areces, Carolina Bang, Santiago Segura, Fernando Guillén Cuervo, Fran Perea, Sancho Gracia
Land: Spanje
Genre: Komedie / Horror

Releasedatum: 27 oktober

PINA 3D (DVD & Blu-ray Disc)

Een film van Wim Wenders

covercoverPina: de eerste moderne dansfilm in 3D met in de hoofdrol het ensemble van de grote Duitse choreografe en danseres Pina Bausch ‘Tanztheater Wuppertal’. Pina Bausch veranderde de taal van de dans, en wist als geen ander de toeschouwer te betrekken en te beroeren. Pina is een film voor Pina Bausch van Wim Wenders.

Wim Wenders (Buena Vista Social Club, Paris,Texas, Der Himmel über Berlin) neemt het publiek mee op een sensuele en visueel adembenemende ontdekkingsreis op het podium van het legendarische dansensemble maar ook buiten het theater; de stad Wuppertal en omgeving. Deze plek was de thuishaven van Pina Bausch waaruit ze meer dan 35 jaar haar creatieve kracht haalde. Pina is in de zomer van 2009 overleden.

DVD
De DVD uitgave is een 1 disc DVD met 45 min. aan extra’s. Interview met Wim Wenders door Hugues Dayez, Berlinale rode loper, Berlinale persconferentie. De opname is in 2D.

Blu-ray/Blu-ray 3D
De Blu-ray Disc-uitgave is een 2 disc Blu-ray Disc, 1 disc is een 2D Blu-ray Disc de andere disc is een 3D Blu-ray Disc. Deze uitgave bevat 81 min. aan extra’s. Audiocommentaar van de regisseur op de film, making of en verwijderde scenes met audiocommentaar. Alle extra’s zijn ook in 3D te bekijken.

Regie: Wim Wenders
Cast: Pina Bausch
Speelduur: 103 minuten
Land: Duitsland
Genre: Dans

Releasedatum: 7 november

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina