Nieuwe Sony BRAVIA Full HD lcd-televisies vormen hart van home entertainment-netwerk

Nieuwe Sony BRAVIA Full HD lcd-televisies vormen hart van home entertainment-netwerk

Connectiviteit speelt belangrijke rol in 2009 line-up

De nieuwe Sony Full HD-televisies sluiten perfect aan op de hedendaagse digitale levensstijl. Slimme connectiviteit en functies zoals DLNA en USB Media Player maken de nieuwe BRAVIA-televisies tot het entertainmentcentrum in het thuisnetwerk. De televisies zorgen voor nieuwe manieren om toegang te krijgen tot en het delen van multimedia-bestanden. De BRAVIA ENGINE 3 en Motionflow 100Hz met ruisonderdrukking zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit. De nieuwe eco-functies en het minimale stroomverbruik maken de nieuwe BRAVIA’s zeer compleet.



Europese Commissie voorziet BRAVIA’s van milieukeurmerk
De nieuwe lcd-televisies van Sony zijn voorzien van innovatieve eco-functies en dragen zo bij aan het milieu zonder concessie te doen aan de beeldkwaliteit. De meeste BRAVIA 2009-modellen zijn voorzien van het Europese milieukeurmerk, het \'ECO Flower’-label. Dit milieukeurmerk wordt door de Europese Commissie uitgereikt aan milieuvriendelijke producten die voldoen aan strenge ecologische en prestatiecriteria.

Genieten van persoonlijke multimedia-bestanden
Via DLNA zijn muziek, digitale foto\'s en video’s via VAIO-notebooks, netwerk-pc’s, mediacenters, mobiele telefoons of gameconsoles te streamen naar de televisie. Met de BRAVIA afstandsbediening zijn weergavefuncties zoals pauzeren, snel vooruit- en terugspelen te gebruiken. Hiermee zijn eenvoudig de digitale foto’s de gedownloade films of thuisvideo’s te bekijken vanaf een pc of externe harde schijf.

Eenvoudige bediening met Xross Media Bar
De meeste nieuwe BRAVIA-televisies zijn voorzien van een USB Media Player. Apparaten die verbonden zijn via de USB-ingang zijn met de Xross Media Bar (XMB) te bedienen. Via een handig menu op het scherm zijn de bestanden te bekijken of af te spelen. Digitale foto\'s, videoclips of MPEG1 Cyber-shot beelden zijn op groot beeld weer te geven en mp3-tjes zijn via de televisieluidsprekers te beluisteren.

AppliCast biedt online diensten zonder tussenkomst van een pc
De BRAVIA-televisies zijn via de ethernetpoort met het internet te verbinden. Via de AppliCast-functie zijn onder andere RSS-feeds van favoriete sites te bekijken op het scherm. De XMB-menu biedt via het scherm een keuze aan handige widgets (mini internetapplicaties), die zijn weer te geven naast het normale televisiebeeld. Naast een vooraf geïnstalleerde analoge klok, kalender en AppliCast-opstartgids, kan de BRAVIA ook andere widgets als rekenmachine, alarm, wereldklok en fotolijst online downloaden.

Superieure Full HD beeldkwaliteit
De BRAVIA line-up beschikt over de laatste beeldverbeteringstechnologieën. De BRAVIA ENGINE 3 analyseert en optimaliseert videosignalen van een HD- of SD-bron. Fotodetails, contrast en kleurweergave worden verbeterd en resulteren in verbluffend natuurlijke plaatjes. De ‘Live Colour’-technologie zorgt voor uitstekende weergave van levendige en levensechte kleuren.

De Motionflow 100Hz-technologie creëert extra beelden die in het signaal worden geplaatst. Deze verdubbeling van de hoeveelheid weergegeven beelden zorgt voor vloeiendere weergave van bewegende objecten in beeld, ideaal voor sport, gaming en andere snelle actiebeelden. Het beeld wordt verder verbeterd dankzij ‘Image Blur Reduction’. De originele beelden worden opgeschoond voordat nieuwe beelden worden ingevoegd en verminderen zo de eventuele ruis.

Chique en slank design
De modellen uit de E5500 en E5300 serie zijn chique en minimalistisch vormgegeven. De prachtige fotolijststyling sluit aan op de laatste designtrends. Met de nieuwe kantelfunctie is het tv-scherm horizontaal te bewegen voor meer kijkcomfort als de televisie op een lage tafel of dressoir staat.

Modellen uit de nieuwe BRAVIA line-up
De opvallend vormgegeven WE5 (40/46-inch) is een ‘groene’ Full HD-televisie. Deze televisie heeft een nieuwe HCFL achtergrondverlichting die het stroomverbruik met meer dan 50 procent reduceert. De televisie heeft een intelligente omgevingssensor die het beeld uitschakelt na het verlaten van de kamer. Op het moment dat de persoon terugkeert in de kamer springt het beeld weer aan. De televisie staat dus niet onnodig aan. Dankzij de mechanische ECO-hoofdschakelaar verbruikt deze groene lcd-televisie geen stroom als deze uitstaat. Dit staat gelijk aan het eruit trekken van de stekker.De WE5 beschikt over de BRAVIA Engine 3 en Motionflow 100Hz met ruisonderdrukking voor vloeiende bewegende beelden. De WE5-serie is in het wit en zwarte pianolak beschikbaar.

De E5500 (32/40-inch) Full HD TV is beschikbaar in zwart, aluminium en walnoot-afwerking en beschikt ook over de BRAVIA Engine 3, Live Colour, Motionflow 100Hz met ruisonderdrukking, AppliCast, DLNA en USB Media Player.

De E5300 (22-inch) is ideaal voor in de slaapkamer. Deze kleinere televisie is voorzien van een strak fotolijstontwerp in zwart of wit. Deze televisie is voorzien van AppliCast, DLNA, USB Media Player en heeft ook vier HDMI-ingangen.

De W5500 (32/37/40/46/52-inch) is fraai vormgegeven en heeft een zwarte pianolak afwerking. De Motionflow 100Hz-technologie met ruisonderdrukking betekent scherpere en vloeiendere beelden. Samen met BRAVIA ENGINE 3, Live Colour, DLNA en AppliCast is dit een zeer complete televisie.

De V5500 (32/37/40/46/52-inch) vormt de schakel in het thuisnetwerk. De V5500 is afgewerkt met zwarte pianolak en subtiele spiegelaccenten en beschikt over BRAVIA ENGINE 3, Live Colour, DLNA en AppliCast.

S5500 (22/32/37/40-inch): De 37- en 40-inch Full HD-modellen zorgen voor een ultieme kijkervaring en beschikken over drie HDMI-ingangen en een USB-ingang  voor optimale connectiviteit.

Alle BRAVIA televisies zijn uitgerust met een geïntegreerde DVB-T tuner voor digitale televisie via de ether (digitenne) zonder tussenkomst van een settop-box

Recente artikelen

Laatste reacties

Pieter V  |  18-02-2009

Mooie uitvinding voor bewegende beelden. Nu is het geen blur bende meer. De Motionflow 100Hz-technologie creëert extra beelden die in het signaal worden gepla...
Lees meer >

Michael Hamers  |  18-02-2009

Ik wens Sony succes. Als ze eens zorgen dat nieuwe modellen ook daadwerkelijk worden uitgeleverd wil het misschien wat worden. Ik had een W4500 in december best...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina