Nieuwe naam Ultra HD Blu-ray gelanceerd

Ultra HD Blu-ray gelanceerd met 4K support

Sony’s Victor Matsuda, de voorzitter van het promotie-comité van de Blu-Ray Disc Association (BDA), onthulde op de CES in Las Vegas de nieuwe naam van 4K-HD: Ultra HD Blu-ray - een nieuw Blu-ray Disc-formaat dat 4K en High Dynamic Range (HDR) beelden ondersteund. De technische specificaties zullen mid-2015 aan ontwikkelaars en licentiehouders worden uitgegeven. De eerste titels worden voor het eind van het jaar op de markt verwacht.
Matsuda vertelde dat de BDA de intentie heeft om samen te werken met andere groperignen, inclusief de zojuist opgerichte UHD Alliance en de Society of Motion Picture and Television Engineers, een organisatie die de verschillende standaards van de diverse ontwikkelaars onder de loep neemt. De bedoeling is om een nieuwe format-war te voorkomen.

Panasonic onthulde op de CES een prototype van hun Ultra HD Blu-ray-speler, die nog dit jaar op de markt beschikbaar moet komen. Matsuda zei dat ondersteunde Ultra HD Blu-ray-spelers zullen communiceren met TV's via HDMI 1.2 of HDMI 2.0. Volgens Matsuda moeten Ultra HD Blu-ray-spelers achterwaarts-compatibel zijn om standaard DVD's of Blu-ray Discs te kunnen afspelen.

Panasonic 4K Blu ray speler

Tijdens een CES-panel, waarbij ook Matsuda aanwezig was, bleek iedereen erover eens te zijn dat beschikbare content de drijfveer zal zijn over het slagen of falen van 4K. Of het streaming, uitzendingen of fysieke discs zijn, het zal cruciaal zijn dat de maatschappijen duidelijk naar de klanten zijn over de content die ze aanbieden, zegt Rich Berger van Sony Pictures Home Entertainment. Berger: “Het is echt belangrijk dat consumenten weten wat ze krijgen". Is het up-scaled, gemastered of native-4K content?

Chris Fetner, directeur binnen Netflix, wees erop dat het bedrijf toegezegd, sinds House of Cards (de eerste originele Netflix-series die in 4K is geproduceerd), om alle nieuwe series in het nieuwe HD-formaat te produceren. “We denken niet dat 4K alleen maar een hogere resolutie is" zei Fetner. "Het is niet alleen meer pixels, het zijn betere pixels."

Grote maatschappijen als Disney, Fox, Sony, Universal en Warner Bros. zijn allen vertegenwoordigd in het bestuur van de BDA.

Recente artikelen

Laatste reacties

jeroeni  |  10-04-2015

Leuk artikel, maar wel erg globaal en de belangrijke issues worden toch wel gemist. Daarnaast een kijk test in de Mediamarkt in volle showroomshine-stand onder ...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  20-01-2015

Leuk artikel, maar wel erg globaal en de belangrijke issues worden toch wel gemist. Daarnaast een kijk test in de Mediamarkt in volle showroomshine-stand onder ...
Lees meer >

jeroeni  |  20-01-2015

Hier een item van Steven en Boris over 4K. http://www.gamekings.tv/videos/gearkings-over-de-meerwaarde-van-4k-tvs/
Lees meer >

Claudio Santulli  |  15-01-2015

juist ja,dat bedoel ik In de voorgaande reacties valt te lezen waarom dat dus geheel niet opgaat. ;-)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina