Michael Clayton - spannende rechtbankthriller vanaf 29-4 op DVD!

MICHAEL CLAYTON

Spannende rechtbankthriller van de schrijver van de Jason Bourne-films.
Met een sterrencast bestaande uit George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton en Sydney Pollack.
7 Oscar Nominaties waaronder Beste Film en Beste acteur.
Oscar voor Tilda Swinton Beste Vrouwelijke Bijrol
Op DVD verkrijgbaar als Special 2 Disc Edition vanaf 29 april 2008

THE TRUTH CAN BE ADJUSTED
In 1997 schreef Tony Gilroy het scenario voor THE DEVIL’S ADVOCATE, waarin Al Pacino gestalte geeft aan een geslepen New Yorkse topadvocaat achter wiens menselijk voorkomen niemand minder dan de Duivel zelf schuilgaat. Tien jaar later duikt Gilroy met zijn regiedebuut MICHAEL CLAYTON opnieuw in de wereld van de New Yorkse advocatuur, en weer toont hij ons de smerigheid achter die respectabele façade van maatpakken en martini’s. Maar waar THE DEVIL’S ADVOCATE een haast naïeve metafoor is over de besmettelijkheid van het kwaad, verbeeldt MICHAEL CLAYTON een realistische wereld in grijstinten, waarin het kwaad hooguit bestaat als een bijproduct van verkeerde morele keuzes.

De spannende rechtbankthriller met George Clooney als topadvocaat Michael Clayton kreeg maar liefst 7 Oscar Nominaties. Tilda Swinton mocht de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in ontvangst nemen. Naast hen schitteren Tom Wilkinson, Michael O’Keefe en Sydney Pollack.

Vanaf 29 april is MICHAEL CLAYTON verkrijgbaar als Special 2 Disc Edition.
Distributie: Dutch FilmWorks

Synopsis
Michael Clayton is een “fixer”, iemand die problemen oplost voor de belangrijke cliënten van een prestigieus advocatenkantoor. De waarheid verdoezelen of verdraaien, getuigen een rad voor ogen draaien, niets is hem te veel om een zaak te winnen. Nadat topadvocaat Arthur Edens geestelijk in elkaar is gestort tijdens een belangrijke rechtszaak, wordt Clayton door zijn baas opgeroepen om de zaak weer op de rails te krijgen. Clayton’s kantoor is ingehuurd om het chemisch concern U/North, dat verdacht wordt van het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen, te helpen onder een miljardenclaim uit te komen. Maar hoe meer hij over de affaire ontdekt, hoe meer hij ervan overtuigd raakt dat U/North een smerig geheim te verbergen heeft. Nu moet hij kiezen tussen zijn plicht en zijn geweten. Aan welke kant staat Michael Clayton?

Scenario en regie: Tony Gilroy
Cast: George Clooney (Syriana, Ocean’s Thirteen, Three Kings) - Tom Wilkinson (Batman Begins, Shakespeare in Love, The Exorcism of Emily Rose) - Tilda Swinton (The Chronicles of Narnia, The Beach, Adaptation) – Sydney Pollack

FEATURES DISC 1:
16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1]
Dolby Digital 5.1 & DTS
Chapter Selection
Subtitles on/off
Also or Soon Available
Genre: Speelfilm
Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 115 minuten

FEATURES DISC 2
Filmclips
Interview Cast & Crew
Behind the Scenes
Photo Gallery
Liner Notes
Also or soon Available
Speelduur: 47 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar, geweld, angst en grof taalgebruik
DVD Amaray met slipcase
Consumentenadviesprijs: € 22,99

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  15-04-2008

Ik ga er toch even lekker voor zitten om die filmclips van disc 2 te gaan bekijken ;) . Dit wordt dus andermaal een gevalletje 'bestellen in het buitenland'! Da...
Lees meer >

Aronofsky  |  15-04-2008

Ik ga er toch even lekker voor zitten om die filmclips van disc 2 te gaan bekijken ;) . Dit wordt dus andermaal een gevalletje 'bestellen in het buitenland'!
Lees meer >

Mr. Incredible  |  15-04-2008

Uitstekende film! Komt dan ook zeker in mijn collectie.
Lees meer >

Hugo R  |  15-04-2008

Lijkt me ook een interessante film, zal de 1-disc wel eens halen denk ik.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina