Meer drama, thrillers en een nieuwe kerstspecial op BBC First in december

Meer drama, thrillers en een nieuwe kerstspecial op BBC First in december

In december zendt BBC First nieuwe onmisbare dramaseries uit. Begin december gaat One of Us in première, een nieuwe dramaserie van de makers van The Missing. Na de vele kerstdiners kom je bij met de kerstspecial van Call the Midwife. De Londense wijk Poplar wil genieten van een witte kerst, maar dit is helaas niet het geval door een onverwachte noodoproep vanuit de kraamkliniek.

One of Us gaat op zaterdag 3 december om 21:00 uur in première op BBC First met een dubbele aflevering

One of Us screenshot

Grace Douglas en Adam Elliot groeiden samen op in het afgelegen, landelijke Schotland. Ze zijn net getrouwd en hebben een veelbelovende toekomst voor zich tot zij opeens om het leven worden gebracht door een brute moord. De families Douglas en Elliot verschillen heel erg van elkaar, maar de woede en het verdriet brengen hen dichter bij elkaar. Wanneer de man die Grace en Adam vermoordde uit het niets opduikt, worden ze geconfronteerd met een keuze die riskante gevolgen heeft voor iedereen. Waarheid en moraliteit worden obscuur. De dood van Grace en Adam is het begin van een gevaarlijke reis met verschillende wendingen tot het bittere eind. Bekijk de trailer via deze link

Call the Midwife kerstspecial 2016 gaat op dinsdag 27 december om 19:10 uur in première op BBC First

Wanneer Poplar geniet van een witte kerst, wordt het feest onderbroken door een onverwachte noodoproep. Hope Clinic, een klein ziekenhuis in Zuid-Afrika, verbonden aan The Order, moet mogelijk sluiten. Een kleine werkgroep van verloskundigen en een klerk is opgeroepen om te werken in het ziekenhuis en te beoordelen over het voortbestaan. Zuster Julienne schakelt al snel de hulp in van zuster Winifred, Trixie, Barbara, verpleegster Crane, Dr. Turner, Shelagh, Fred en Tom Hereward. Niet veel later vertrekken ze naar Zuid-Afrika om de ondergang van Hope Clinic te voorkomen.

Het Afrikaanse ziekenhuis brengt veel problemen met zich mee en het team is zowel geschokt en geboeid over de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden: slechte watervoorzieningen, geen elektriciteit en Dr. Myra Fitzsimmonds die aan een mysterieuze ziekte lijdt. Maar de grootste hindernis is de buurman van het ziekenhuis: een blanke boer, die de toegang via zijn erf weigert, net datgene dat de toekomst van het ziekenhuis zou kunnen redden. Het team zet alles op alles om de uitdaging aan te gaan en met succes: een polio immunisatie programma, verschillende trips om levens te redden op afgelegen locaties en een keizersnede bij kaarslicht. In hun moedige poging om Hope Clinic te redden en het verschil te maken in mensenlevens, veranderen hun eigen levens voorgoed.

Silent Witness, Silent Night, tis the season to be jolly…or frightened and exhilarated.
De kerstavonden beginnen meteen goed op BBC First. Op 24 december vanaf 21:00 uur worden de beste thrillers uitgezonden zoals Silent Witness, Luther, Maigret, Sherlock, DCI Banks, Ripper Street en The Living and the Dead.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? Deze series gaan door in december:

  • Ordinary Lies seizoen 2 – elke dinsdag om 21:00 uur; laatste aflevering op 6 december
  • Midsomer Murders seizoen 17 – elke maandag om 21:00 uur; laatste aflevering op 12 december
  • The Collection - elke zondag om 21:00 uur; laatste aflevering op 18 december
  • New Blood – elke donderdag om 21:00 uur; laatste aflevering op 23 december

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina