Lumière: The September Issue en Wallander - Volume 3 op DVD

Lumiere Entertainment


Twee releases van Lumière Home Entertainment op DVD

THE SEPTEMBER ISSUE

ANNA WINTOUR & THE MAKING OF VOGUE
Een documentaire van Emmy Award winnaar R.J. Cutler.
Unieke blik achter de schermen bij Vogue USA.
Entertaining en fascinerend portret van de befaamde Anna Wintour.
Na de uitverkochte zalen in de Nederlandse filmtheaters, binnenkort op dvd.

coverThe September Issue is een documentaire die een unieke blik gunt in de voorbereidingen van de herfsteditie van ‘Fashion Bible’ Vogue. The September Issue verwijst naar de septembercatalogus van 2007 die een record brak met het zwaarst wegende blad. Het glossy magazine woog ruim 2 kilo en verkocht wereldwijd 13 miljoen exemplaren.

Fashion is a religion. This is the bible.

Filmmaker R.J. Cutler, reeds bekroond met een Emmy Award voor zijn vroegere non-fictiewerk, kreeg toestemming om Vogues befaamde hoofdredactrice Anna Wintour te volgen tijdens de vele maanden die voorafgaan aan het prestigieuze en immens populaire najaarsmagazine. Anna Wintour vormde eerder de inspiratie voor de film The Devil Wears Prada.
De documentaire toont het reilen en zeilen in Vogues hoofdkwartier in Manhattan en volgt de belangrijkste fotosessies in Parijs en Rome zoals een cover shoot met Sienna Miller. De druk stijgt naarmate de deadline nadert en Wintour demonstreert haar beruchte bikkelharde leiderschap in elk aspect van de productie. Niets haalt de uiteindelijke uitgave zonder haar toestemming en dat zorgt vaak voor ongenoegen bij haar werknemers.
The September Issue biedt niet alleen inzicht in de modewereld, maar ook een persoonlijk portret van Anna Wintour en de mensen uit haar naaste omgeving. Niet te missen dus voor iedereen met een hart voor mode.

Technische gegevens
Land: USA
Jaar: 2009
Genre: documentaire
Speelduur: 88 minuten + extra’s: 14 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 1.85:1
Kijkwijzer: AL
Extra: interview met regisseur R.J. Cutler (14 minuten).

Consumentenadviesprijs: € 14,99

The September Issue is vanaf 20 januari overal verkrijgbaar

 

WALLANDER - volume 3

Zes nieuwe, intens spannende Wallander films.
Naar de scenario’s van bestsellerauteur Henning Mankell.
De absolute top onder de Scandinavische crime series.

coverNa Wallander volume 1 en 2 brengt Lumière nu met trots de derde reeks Wallander uit op zes disc dvd. De razend spannende afleveringen in de nieuwe Wallander box zijn originele scenario’s van de hand van bestsellerauteur Henning Mankell en duren elk anderhalf uur. In Nederland keken alle crime- en Mankellfans reikhalzend uit naar deze derde Wallander reeks. Het lange wachten wordt ruimschoots beloond. Volgens de Zweedse pers is de derde serie nóg beter dan de eerdere, al zeer goed ontvangenseries. De introductie van deze derde reeks was tevens een groot succes in de Zweedse bioscopen. De verhalen zitten zeer knap in elkaar en de actiescènes zijn indrukwekkend. De Wallanderfilms zijn méér dan een ‘whodunit’ en worden ook wel ‘whydunits’ genoemd. Wallander is de meest succesvolle Zweedse detectiveserie ooit.

Synopsis
Krister Henriksson kruipt voor deze derde reeks opnieuw in de huid van Kurt Wallander. De melancholische en ietwat cynische inspecteur Wallander heeft net als zijn geestelijke vader Henning Mankell een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring, maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zijn zaken op te lossen.

Wallander - volume 3 bestaat uit de volgende verhalen:

1. Wraak In het idyllische Ystad zorgen een krachtige explosie en de moorden die daarop volgen voor complete chaos. Wallander tast, met de media op zijn hielen, volledig in het duister in zijn zoektocht naar de daders.
2. De Schuld Wanneer de zesjarige Albin spoorloos verdwijnt, leidt het spoor naar een onlangs vrijgekomen pedofiel. De verbanden die tot de misdaad leidden, blijken vele malen gecompliceerder dan Wallander zich ooit had kunnen voorstellen.
3. De Koerier De moord op een motorrijder blijkt een duidelijk verband te hebben met drugssmokkel over de Öresundbrug. De drugsbende die Wallander ontdekt, gaat wel heel erg ver om het gestelde doel te bereiken.
4. De Dief Een golf van inbraken in een villawijk in Ystad zorgt voor onrust. De bewoners nemen het heft in eigen handen, de gevolgen zijn gruwelijk.
5. De Celliste Een concertcelliste raakt gewond bij een bomaanslag na een optreden in Ystad. Ze blijkt de kroongetuige te zijn in een moordproces tegen een lid van de Russische maffia. Wallander komt oog in oog te staan met een oude misdadiger die klaar is voor zijn laatste strijd.
6. De Priester Wanneer een priester wordt neergeschoten en in het ziekenhuis vecht voor zijn leven, wijzen steeds meer sporen op een crime passionel. Maar waar is het wapen en welke partij heeft het sterkste motief voor een moord?

Naar scenario’s van Henning Mankell.
Met in de hoofdrollen Krister Henriksson, Lena Endre, Sverrir Gudnason, Nina Zanjani.

Technische gegevens:
Genre: Misdaad
Speelduur: 6 x 90 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 1.85
Kijkwijzer: 16 jaar

Consumentenadviesprijs: € 29,99

Wallander - Seizoen 3 is vanaf 26 januari overal verkrijgbaar

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel v/d H.  |  13-12-2009

Bedankt voor de info! Binnenkort maar eens aan beginnen.
Lees meer >

.:Quadran:.  |  13-12-2009

Box 1, 2 en 3 zijn special geschreven door Henning Mankell voor de tv-serie en niet gebaseerd op de boeken. De Engelse serie "BBC Wallander" is gebaseerd op en...
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  13-12-2009

Even een vraagje over die Wallander box. Heb zelf al aardig wat boeken van Henning Mankell gelezen en vroeg me af of deze boxen ook echt de moeite waard zijn. D...
Lees meer >

.:Quadran:.  |  10-12-2009

Voor degenen die niet kunnen wachten. Wallander kan je reeds bestellen op de webshop van De Volkskrant. Had gehoord dat je Irene Huss op een Nederlandse websho...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina