Lumière: 2 nieuwe releases vanaf 26 januari op DVD

Lumiere Entertainment


Lumiere Home Entertainment presenteert 2 titels op DVD, verkrijgbaar vanaf 26 januari:

 

LIVERPOOL

Prachtig portret van een zeeman die een verleden vol drank, katers en betaalde liefde achter zich laat - op zoek naar zijn moeder.

Korte inhoud:
coverNa ruim twintig jaar op zee, vraagt matroos Farrel zijn kapitein toestemming om het schip te verlaten. Zijn landleven begint hartje winter op het zuidelijkste puntje van Argentinië. Met een verleden vol drank, katers en betaalde liefde achter zich, keert Farrel terug naar zijn geboorteplaats om te zien of zijn moeder nog leeft. Aangekomen bij de besneeuwde woningen ontdekt hij dat niet alleen zijn moeder, maar ook een derde persoon deel uitmaakt van de familie.

De jonge Argentijnse filmmaker Lisandro Alonso maakte eerder La Libertad (2001) en Los Muertos (2004) en wordt ook wel gezien als een van de meest uitgesproken en eigenzinnige talenten van de hedendaagse cinema. In zijn speelfilms hanteert regisseur en scenarist Alonso een spaarzame montage en extreem lange shots. In het indringende Liverpool laat hij zien wat er in de hoofden van zijn hoofdpersonen omgaat. De cameravoering is verbluffend. Het script is niet meer dan een houvast voor de spelers bij de ontwikkeling van hun personages, van tevoren staat niets vast. Om de film te laten groeien spendeerde de crew enkele maanden in de sneeuw van Patagonië, in het puntje van Argentinië.

Een film van Lisandro Alonso
Met: Juan Fernandez, Giselle Irrazabal

Technische gegevens
Land: Argentinië/Frankrijk/Spanje/Nederland/Duitsland
Jaar: 2008
Genre: drama, arthouse
Speelduur: 84 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 16/9 - 1.85:1
Kijkwijzer: 12 jaar
Consumentenadviesprijs: € 9,99.

 

12

Indrukwekkend drama van de veelgeprezen regisseur Nikita Mikhalkov over 12 mannen die zich buigen over het lot van 1 getraumatiseerde jongen.
Remake van de rechtbank-klassieker 12 ANGRY MEN

Korte inhoud:
coverTwaalf mannen verzamelen zich in een oude gymzaal om een oordeel te vellen over een getraumatiseerde Tsjetsjeense jongen die ervan wordt verdacht zijn adoptievader - een Russische oud-officier - te hebben vermoord. Als Tsjetsjeen lijkt zijn lot bezegeld. Totdat een van de juryleden kritische vragen begint te stellen. Heeft de jongen daadwerkelijk zijn vader kunnen vermoorden? De feiten lijken het tegendeel te bewijzen. Een fel debat met epische proporties volgt.

Regisseur Nikita Mikhalkov - ook wel de Russische Spielberg genoemd – maakte met 12 een eigentijdse remake van Sidney Lumets beroemde rechtbank-klassieker 12 Angry Men uit 1957. Mikhalkovs bewerking volgt de opzet van het origineel, maar biedt tegelijkertijd een zwarthumoristische kijk op het hedendaagse Rusland.

Mikhalkov heeft een indrukwekkende reeks prijzen achter zijn naam staan. Onlangs werd hij in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw voor zijn gehele oeuvre. Eerder maakte hij indruk met Oci Ciornie (1987), Gouden Leeuw winnaar Urga (1990) en het met een Oscar bekroonde Burnt by the Sun (1994).

Een film van Nikita Mikhalkov
Met Nikita Mikhalkov, Sergei Makovetsky

Technische gegevens
Land: Rusland
Jaar: 2007
Genre: drama, arthouse
Speelduur: 153 minuten
Taal: Russisch, Tsjetsjeens
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 2.35:1
Kijkwijzer: 6 jaar
Consumentenadvies-prijs: € 9,99.

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  26-01-2010

Eindelijk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina