Lumière: 2 nieuwe releases en Cinema Selection titels - vanaf 24 november op DVD

Lumiere Entertainment

Lumiere Home Entertainment introduceert twee bijzondere releases.

vanaf 24 november verkrijgbaar op dvd:

MISHIMA: A LIFE IN FOUR CHAPTERS

coverWeergaloze en lyrische film van Paul Schrader.
Over het aangrijpende leven van Japans grootste schrijver uit de 20e eeuw: Yukio Mishima.
Unieke, digitaal gerestaureerde filmklassieker. Voor het eerst verkrijgbaar in dvd regio 2.
Winnaar Best Artistic Contribution filmfestival Cannes.

De digitaal gerestaureerde versie van het meesterwerk. De dvd bevat zowel de internationale. Engelse versie als de officiële Japanse versie van de film, op PCM 2.0 audiotrack.

MISHIMA: A LIFE IN FOUR CHAPTERS is de weergaloze, lyrische film van Paul Schrader (scenarist van onder meer TAXI DRIVER en RAGING BULL) over het leven van de beroemde, controversiële Japanse schrijver Yukio Mishima. Na een mislukte staatsgreep pleegde Mishima in 1970 een rituele zelfmoord die de wereld schokte. George Lucas en Francis Ford Coppola produceerden dit meesterwerk, waarin beelden van Mishima’s laatste dag worden afgewisseld met flashbacks uit zijn bewogen leven en schilderachtige episodes uit zijn boeken. De visuele pracht van MISHIMA wordt onderschreven door de wereldberoemde en invloedrijke score van componist Philip Glass (THE HOURS, THE TRUMAN SHOW). Het resultaat is een onvergetelijk en hoogst
origineel portret van sensuele passie dat gezien wordt als een van de beste biografische films ooit.

Technische gegevens
Genre: arthouse, biografie
Speelduur: 121 minuten
Taal: Engels, Japans
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 1985
Geluid: Dolby Digital 2.0 PCM High Resolution Stereo
Beeld: 16/9 1.85:1 DVD9
Kijkwijzer: 16 jaar

Consumentenadviesprijs: € 9,99

coverVILLA DES ROSES

Oogstrelende verfilming van de gelijknamige debuutroman van Willen Elsschot.
Voor het eerst in Nederland op dvd uitgebracht.
Met Halina Reijn en Rifka Lodeijzen naast internationaal bekende acteurs als July Delpy, Shaun Dingwall en Timothy West.

Parijs, 1 januari 1913. De mooie, jonge Française Louise Créteur meldt zich aan als dienstmeid bij 'Villa des Roses'. Dit oude pension in het hartje van de lichtstad wordt gerund door Olive en Hugh, een koppel Engelse immigranten dat de Villa tot Brits grondgebied heeft uitgeroepen. De komst van Louise is een leuke afwisseling in de dagelijkse routine van de pensiongasten, een mengeling van would-be bourgeois en uitgebluste avonturiers. Eén voor één trachten de mannelijke logés de nieuwe meid te verleiden, zo ook Richard Grünewald. Zijn toenaderingspogingen zijn echter subtieler én welgemeend dan die van de anderen. Als hij hoort dat Louise ondanks haar jonge leeftijd al weduwe is en een zoontje heeft, is hij uit het veld geslagen. Tijdelijk..

Deze oogstrelende filmbewerking van de in 1913 gepubliceerde debuutroman van Willem Elsschot levert eveneens een keur aan excentrieke bijrollen waaronder Halina Reijn en Rifka Lodeizen.

Frank van Passel regisseerde eerder de televisieserie TERUG NAAR OOSTERDONK (ook door Lumière op dvd uitgebracht) en MANNEKE PIS en was als producent verbonden aan DAENS.

DVD extra: korte film DE GEUR VAN REGEN van Frank van Passel.


Technische gegevens
Genre: arthouse, boekverfilming
Speelduur: 120 minuten + extra’s: 15 minuten
Taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2002
Geluid: 2.0 Dolby Digital
Beeld: 16/9 1.85 DVD9
Kijkwijzer: 12 jaar

Consumentenadviesprijs: € 9,99




Lumière Cinema Selection

Vanaf 24 november zijn de volgende titels verkrijgbaar op het Lumière Cinema Selection dvd label:

LE FILS DE L’EPICIER

coverZomers filmhuis-succes van Eric Guirado

Het is hartje zomer wanneer de dertigjarige Antoine Parijs noodgedwongen verruilt voor de rustieke omgeving van zijn geboortedorp. Zijn vader belandt in het ziekenhuis en Antoine neemt tijdelijk diens werk in de kruidenierszaak over. Antoine rijdt in zijn vaders SRV-wagen van gehucht naar gehucht door de bergachtige en uitgestrekte Provence. Al snel komt hij door zijn botte gedrag en onhandigheid in aanvaring met de lokale, grotendeels bejaarde bewoners. Wanneer zijn Parijse overbuurvrouw Claire langs komt om hem te helpen, wordt het voor Antoine nog ingewikkelder.

Het charmante duo Nicolas Cazalé en Clotilde Hesme en de liefdesverklaring van regisseur Guirado aan het Franse platteland maken van filmhuishit LE FILS DE L’EPICIER een heerlijke, zomerse Franse film.

Een film van Eric Guirado
Met in de hoofdrollen Nicolas Cazalé en Clotilde Hesme

Technische gegevens
Land: Frankrijk
Genre: arthouse, drama
Speelduur: 96 minuten
Taal: Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2007
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 1.85 DVD9
Kijkwijzer: 12 jaar

Consumentenadviesprijs: € 9,99


AU REVOIR LES ENFANTS

Ontroerende filmklassieker van Louis Malle
Winnaar Gouden Leeuw Venetië en zeven Césars

coverFrankrijk, 1944. Julien Quentin wordt na de herfstvakantie naar het internaat van het Jezuïetencollege gestuurd. Hij leert Jean Bonnet kennen, één van de drie nieuwe leerlingen die duidelijk iets te verbergen heeft. Desondanks worden ze algauw onafscheidelijke vrienden. Wanneer Julien ontdekt dat Jean Bonnet eigenlijk de Joodse naam Kippelstein draagt, valt de Gestapo het internaat binnen.

Regisseur Louis Malle maakte deze film aan de hand van eigen jeugdervaringen, toen hij tijdens de oorlog zelf op een internaat zat. De dag waarop zijn vriendjes opgepakt werden, is hij nooit vergeten. Een ontroerende terugblik. Louis Malle ontpopte zich - als een van de vertegenwoordigers van de Nouvelle Vague in de jaren '50 en '60 - als een veelzijdig cinematograaf die veel genres beheerste, geen vrees had om taboes te doorbreken en een aantal sterren aan hun doorbraak hielp, waaronder Jeanne Moreau, Susan Sarandon en Brooke Shields. Louis Malle kwam oorspronkelijk uit Frankrijk en overleed in 1995 op 63-jarige leeftijd in Beverly Hills.

Een film van Louis Malle (tevens scenario)
Met onder andere Gaspard Manesse, Raphaël Fejtö en François Négret

Technische gegevens
Land: Frankrijk / West-Duitsland
Genre: arthouse, oorlog
Speelduur: 100 minuten
Taal: Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 1987
Geluid: Dolby Digital 1.0
Beeld: 16x9 - 1.66
Kijkwijzer: AL

Consumentenadviesprijs: € 9,99

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  14-11-2009

Ik heb van Mishima wel de 2 disc Criterion maar daar zit de Japanse versie van de film niet bij. Heel erg tof dat die nu hier wel wordt uitgegeven. Kudos voor L...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina