Lime-Lights: Hannibal - docudrama vanaf 8 juni op DVD

Lime-Lights Pictures presenteert

Hannibal
Rome’s worst nightmare

Bijzondere docudrama vanaf 8 juni op DVD

200 V.C.: Rome bevond zich op het toppunt van haar macht in de oude wereld. De legers waren onoverwinnelijk en het Romeinse Rijk breidde zich verder en verder uit. Er was echter één man die zich niet wilde neerleggen bij de Romeinse overheersing, Hannibal. Zijn thuisland, Carthago in Noord-Afrika, regeerde over de Middellandse Zee tot het bruut werd onttroond door Rome. Gezworen om wraak te nemen, kent de haat van Hannibal geen grenzen en verzint hij een meesterlijke oorlogsstrategie.

Met een leger van in totaal zo’n 50.000 militairen en 37 olifanten trok hij door de Alpen richting Rome.

De Romeinen waren totaal verrast, hun legers waren voor een groot deel in andere landen om daar gebieden te veroveren. Een aanval op Rome door een vijandelijke natie werd immers niet voor mogelijk gehouden.

Hannibal, gedreven door wraakgevoelens en haat tegen Romeinse rijk, zorgde voor één van de meeste beroemde oorlogen uit de geschiedenis. Deze historische docudrama van de BBC volgt het leger van Hannibal in de strijd tegen de Romeinse Rijk.

Technische gegevens:
Tijdsduur: ca. 90 minuten
Taal: Engels/ Nederlands ondertiteld
Geluid: Dolby 5.1 Beeld : 16:9
Prijs: EUR 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Daniël V.  |  29-05-2006

Dit historische verhaal zou ook nog door Vin Diesel worden verfilmd. Op IMDB staat de titel al in zijn lijstje, met "announced" erachter. Voor zover ik weet wor...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina