LG brengt home entertainment naar een hoger niveau met nieuwe INFINIA™-tv-lijn

LG brengt home entertainment naar een hoger niveau met nieuwe INFINIA™-tv-lijn



Nieuwe LED-tv’s combineren slank ontwerp met (draadloze) toegang tot uiteenlopende multimediacontent; INFINIA omvat ook plasmatoestellen

Volgens LG verandert de manier waarop mensen content consumeren. Ze kijken geen tv, maar gaan de tv ‘gebruiken’, bijvoorbeeld voor toegang tot internet en bestanden op de thuis-pc. Om die reden opent LG Electronics een onbegrensde wereld van home entertainment-mogelijkheden met de nieuwe INFINIA™-lijn. INFINIA omvat Full LED Slim- en plasma HD-tv’s die een strak ontwerp combineren met de nieuwste technologieën. INFINIA biedt de ultieme draadloze home entertainment- en multimedia-ervaring.

De INFINIA-tv’s omvatten NetCast Entertainment Access waardoor gebruikers via de televisie kunnen Skypen en YouTube-filmpjes en het actuele AccuWeather-weerbericht kunnen bekijken. LG heeft de INFINIA-televisies bovendien voorzien van DLNA-technologie (Digital Living Network Alliance) waarmee gebruikers draadloos verbinding kunnen maken met thuis-pc of harddisk (NAS). Foto’s, films en muziekbestanden zijn vervolgens af te spelen op de INFINIA-tv’s. Op de tv’s is eenvoudig een USB-apparaat aan te sluiten, waarna alle populaire bestandsformaten zijn af te spelen, inclusief DivX- en MKV-films in HD-kwaliteit.



De LG INFINIA-lijn bestaat uit een LED-model met de LE8500 en een plasma model met de PK950. LG heeft de INFINIA LED-televisies voorzien van de nieuwe LED-technologie Full LED Slim. De innovatieve backlight-technologie maakt een ultraslank design mogelijk, terwijl de beeldkwaliteit op het hoge niveau van Full LED-televisies blijft. Bovendien zorgt deze technologie voor een lager energieverbruik.

“Met de INFINIA-lijn verlegt LG grenzen op het gebied van entertainment. Bijvoorbeeld met zeer slanke Full LED Slim-televisies die een draadloze verbinding combineren met toegang tot online content. Het is mogelijk om op de televisie via Skype gratis te bellen met andere Skype-gebruikers. Daarnaast kunnen consumenten YouTube-filmpjes bekijken zonder dat ze een pc nodig hebben. Binnenkort is het zelfs mogelijk om op tv te genieten van on-demand video en televisie – het behoort allemaal tot de grenzeloze mogelijkheden”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics Benelux.



LG heeft met de INFINIA-lijn ook gedacht aan gemak en flexibiliteit. Alle INFINIA-televisies bieden draadloze-verbindingsmogelijkheden in Full HD 1080p met de optioneel leverbare LG Wireless Media Box. Blu-ray-spelers, kabel- of satellietkastjes en spelconsoles zijn op deze box aan te sluiten, waarna ze via de Wireless Media Box zonder kwaliteitsverlies van video of audio draadloos verbinding maken met de INFINIA-tv. Dit komt doordat gebruik is gemaakt van de WHDI-standaard (Wireless High-Definition Interface) die communiceert via  5 GHz-bandbreedte. LG is de eerste fabrikant die deze standaard in zijn producten toepast. Gebruikers kunnen de randapparatuur in een kast aan de andere kant van de kamer zetten. De afstandsbediening van de apparaten werkt dan via de INFINIA-tv. De Wireless Media Box is binnen een straal van vijftien meter van de INFINIA-televisie te plaatsen.

De lancering van de INFINIA-tv-lijn past in het streven van LG om uit te groeien tot marktleider in de televisiemarkt. In 2009 was LG met 16,2 miljoen verkochte LCD-tv’s nog de nummer twee in de markt. Het bedrijf streeft naar een verkoop van 25 miljoen tv’s in 2010, waaronder zeven miljoen LED-tv’s. Hierdoor wil het bedrijf zijn marktaandeel vergroten van elf naar vijftien procent. Het streven is om in 2013 wereldwijd marktleider te zijn.

De INFINIA-tv-lijn is vanaf april 2010 verkrijgbaar.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Pulse  |  22-03-2010

LG verbeterd eindelijk in design, ziet er mooi uit. Stukken beter dan die modellen met die enorm dikke onderbalk met een rondje erin, dat was echt lelijk
Lees meer >

Michael Hamers  |  22-03-2010

Ga daar maar niet vanuit. Dan had dat er wel specifiek bijgestaan, nu 3D zo hot is...
Lees meer >

toystory  |  22-03-2010

Is deze ook geschikt voor 3D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina