Legendes Chinese cinema verenigd in DVD serie Hong Kong Legends

Alle legendes uit de Chinese cinema nu verenigd in DVD serie

Bij de term ‘Hong Kong-cinema’ denken we al gauw aan kungfu, martial arts, acrobatische vechtkunst, stijlvol geweld, aan Bruce Lee en Jackie Chan, John Woo en Chow Yun-Fat. In Hong Kong worden echter net zo goed speelfilms en komedies gemaakt. Voor het Westen begint de Hong Kong cinema bij de man die de Hong Kong-film als exportproduct op de kaart heeft gezet: Bruce Lee.

Dutch FilmWorks brengt de meest legendarische films uit de Chinese Cinema uit in een bijzondere DVD lijn: Hong Kong Legends. Het beste op het gebied van martial arts is in deze serie terug te vinden. Succestitels van de grote acteurs als Bruce Lee, Jackie Chan en regisseurs als Tsui Hark, John Woo en Yuen Woo-Ping completeren het assortiment. De DVDs uit de serie Hong Kong Legends zijn nu verkrijgbaar voor de geweldige prijs van slechts € 9,95 per deel.

Deze maand worden de volgende DVD titels toegevoegd:

Fist of Fury – Bruce Lee demonstreert in zijn tweede martial arts-film opnieuw zijn fabelachtige kungfu-technieken, die hem in de jaren ’70 tot de onbetwiste superster van de Hong Kong cinema maakten.

Police Story 1 – In deze politiethriller die door fans en critici is uitgeroepen tot het hoogtepunt van Jackie Chan’s carrière combineert kungfu-gevechten met groots opgezette actiescènes.

The Young Master – Een van Jackie Chan’s beste films en een tijdloze klassieker die nog steeds een van de grootste kassuccessen van de Hong Kong cinema te boek staat.

Once Upon a Time in China 1 – Geïnspireerd op het wereldsucces Once Upon a Time in the West creëerde actiespecialist Tsui Hark die meesterwerk waarbij krachtige personages met filmische fragmenten en intense gevechtscènes worden gecombineerd. Jet Li werd superster door zijn vertolking van de legendarische Chinese volksheld Wong Fei-hung. De film ontketende een revolutie in het martial arts genre.

The Postman Fights Back – De ster van Crouching Tiger Hidden Dragon, de regisseur van de culthit The Bride with White Hair en de fight choreograaf van The Matrix zorgen voor een explosieve combinatie!

Iron Monkey – Voordat Yuen Woo-Ping furore maakte met zijn kungfu-choreografie
voor The Matrix en Crouching Tiger, Hidden Dragon maakte hij in Hong Kong een reeks succesvolle martial arts-films, waarvan The Iron Monkey misschien wel de spectaculairste is.

Prodigal Son – De baanbrekende choreografie, het duizelingwekkende camerawerk en vier van de grootste martial-arts sterren aller tijden hebben The Prodigal Son een plaats bezorgd in de Galerij der Groten van de Hong Kong Cinema!

Warriors 2 – Martial arts legende Sammo Hung schittert zowel voor als achter de camera in deze spectaculaire kungfuklassieker. Sammo speelt Fei Chun, die tegen wil en dank verwikkeld raakt in een strijd om de macht.

Magnificent Warriors – Regisseur David Chung maakte furore met zijn werk voor Once Upon a Time in China. Michelle, Yeoh, de actrice uit het martial arts-succes Crouching Tiger, Hidden Dragon en de James Bond-film Tomorrow Never Dies, schittert in deze opwindende spektakelfilm.

Story of Ricky Oh – Een krankzinnige mix van kungfu en extreme bloederige special effects. Story of Ricky Oh is gebaseerd op een Japanse over-de-top manga.

The Best of Martial Arts – De mooiste en beste martial arts momenten van onze tijd!

Recente artikelen

Laatste reacties

Yi-Long  |  29-06-2007

Tja... je kunt beter gewoon de UK versies bestellen, die regelmatig in de aanbieding staan bij de bekende UK e-tailers, ipv deze dure kale versies te kopen. Dez...
Lees meer >

SuperDre  |  28-06-2007

Die nieuwe uitgaves zijn 3x keer niks. Zo kaal als de neten. Er is bijna geen audiocommentaar van Bey Logan te vinden of andere interessante extra's. Zal wel ...
Lees meer >

Puts  |  28-06-2007

Die nieuwe uitgaves zijn 3x keer niks. Zo kaal als de neten. Er is bijna geen audiocommentaar van Bey Logan te vinden of andere interessante extra's. Zal wel ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina