Kort nieuws over Sony en Mustek

Kort nieuws

Sony gaat de DAB markt op
Met de lancering van een aantal nieuwe DAB (Digital Audio Broadcasting) apparaten hoopt Sony ook een plaatsje in deze markt te kunnen krijgen. Alhoewel hier er slechts mondjesmaat DAB uitzendingen zijn (in het derde kwartaal van 2005 wordt verwacht dat naar DAB wordt overgeschakeld) is het toch interessant om de ontwikkelingen elders in de gaten te houden.

Uit Engeland komt dus het Sony nieuws over de nieuwe DAB geschikte apparaten, te weten een draagbare versie, de XDR-M1 DAB FM Walkman, een walkman dus, de CDX-DAB6650 voor in de auto inclusief CD speler die CD-R en CD-RW ondersteund, evenals MP3 en ATRAC3Plus. Ook voor de Hi-Fi liefhebbers is er een DAB apparaat, namelijk de ST-SDB900 DAB tuner die tevens voorzien is van een reguliere AM/FM tuner. Tot slot is er nog de CMT-GPX9DAB, een micro HiFi systeem voorzien van 2-weg speakers en 2x35Watt. Op dit moment is dit zo een beetje alles wat er van bekend is, en het succes zal voornamelijk van de prijs afhangen.

Draagbare Mustek DVD speler
In navolging van vele anderen heeft Mustek nu de PL510, een draagbare DVD speler met een aantal leuke extra\'s. Er zitten 2 hoofdtelefoon aansluitingen op (dat is wel eens anders), een 10" TFT scherm met 16:9 output en progressive scan, anti-shock, ingebouwde stereo speakers en een aansluiting voor Dolby Digital 5.1 (erg handig als je toevallig 5 speakers en een subwoofer bij je hebt in de trein). Maar het leukst is wel de extra ingang om er een console aan te pluggen.

Het apparaat ondersteund JPEG, DVD + en - (R en RW) en CD (R en RW). Ingeklapt is hij slechts 3cm dik. Al die leukigheidjes hebben wel een prijs, op batterijen gaat hij namelijk maar twee en een half uur mee. Voor ongeveer 420 euro krijg je er wel een auto standaard, een draagtas en een afstandsbediening bij.

Tien miljoen X-Boxen 360
Microsoft voelt de hete adem van Sony\'s PS3 en Nintendo\'s Revolution in haar nek en wil, onder het mom van "wie het eerst komt, die het eerst maalt", tien miloen X-Boxen 360 lanceren in 12 tot 16 maanden, maar waarschijnlijk met enkele aanpassingen, voornamelijk op het gebied van film compatibiliteit. Hiervoor trekken zij alles uit de kast voor wat betreft de techniek en marketing, want Microsoft zou Microsoft niet zijn als zij niet ook marktleider willen worden op console gebied.

PSP ingepakt
Ook al is de PSP hier nog (steeds) niet verkrijgbaar, inmiddels duiken allerhande accesoires op voor de PSP. Een van de coolste is wel van Vaja, een echt lederen opbergtas, waarin de PSP als gegoten zit, zonder de knoppen ontoegankelijk te maken. Het hoesje is stevig genoeg on de PSP te beschermen tegen heen en weer gesmijt als je hem in je tas gooit, maar is met een prijs van ongeveer 270 euro wel aan de erg prijzige kant.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Tommym  |  24-06-2005

Dit bedrijf maakt echt wel mooie tasjes. Ook voor allerhande mp3 spelers. Ik heb al een paar keer overwogen om iets van hun te kopen, maar de enorm hoge prijs h...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina