Kort filmnieuws

Actrice Renee Zellweger in de rol als Beatrix Potter
Renee Zellweger zal binnenkort spelen in een film over het leven van de schrijfster Beaxtrix Potter.
Potter is bekend als schrijfster van klassieke Britse kinderboeken. Ewan McGregor, de ster uit Star Wars, zal haar tegenspeelster worden en hij kruipt in de huid van Potter\'s uitgever Norman. Chris Noonan, bekend van Babe, gaat de film regisseren. Opnames staan gepland maart 2006 in Engeland.

Illegale verspreiders Star Wars 3 aangeklaagd
In Amerika zijn gisteren acht Amerikanen aangeklaagd wegens het illegaal uitbrengen van Star Wars: Episode III- Revenge of the Sith, die vóór de officiële releasedatum van 19 mei al op het internet te vinden was. De kopieën van de film, die bestemd waren voor awardshow en pers, waren door een van de beschuldigden verspreidt die bij het postproductiebedrijf werkte. Gevangenisstraffen van 1 tot maximaal 3 jaar hangen boven de hoofden van de 8 Amerikanen.

Van de Ven regisseert Zomerhitte
Monique van de Ven gaat de verfilming van Jan Wolkers Zomerhitte regisseren. De bekende actrice, die getrouwd is met acteur Edwin de Vries, kennen we natuurlijk al van de Wolkers-films als Turks Fruit en Brandende Liefde.
Echtegenoot De Vries zal het script van Zomerhitte voor zijn rekening nemen. De opnames voor de film staan gepland voor 2006.

Piraterij discussie tijdens filmfestival
Tijdens het Filmfestival zijn vier filmvertegenwoordigers en vier studenten  in discussie gegaan over piraterij. Volgens de filmbonzen download twee van de vijf jongeren illegaal, zijn er nog veel meekijkers en gaat zo een hele generatie jongeren verloren voor de bioscopen. De studenten menen echter dat downloaden geen stelen is, maar lijkt op een gevonden voorwerp mee naar huis nemen, omdat downloaden voor privegebruik wettelijk niet strafbaar is. Op dat punt wil de filmindustrie ook maatregelen zien. Nog wat cijfers: in 2004 is het bioscoopbezoek tien procent gedaald en in de eerste vijf maanden van dit jaar nog veertien procent. Videotheken merkten al een omzetdaling van zeventien procent.Jongeren zouden niet graag naar de bioscoop gaan omdat de sfeer in veel theaters onprettig is en de prijzen voor toegang en consumpties te hoog zijn.

Bewerking : Martijn Beunk & Edgar Smit
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Joost van Hoek  |  03-10-2005

Over dat laatste onderwerp ; jongeren zouden niet graag naar de bioscoop gaan. Vind je het gek ?!? Als ik naar de bioscoop ging dan was het cinestar in Ensc...
Lees meer >

Jeroen D  |  03-10-2005

Over dat laatste onderwerp ; jongeren zouden niet graag naar de bioscoop gaan. Vind je het gek ?!? Als ik naar de bioscoop ging dan was het cinestar in Ensc...
Lees meer >

Joost van Hoek  |  03-10-2005

Van der Ven en Wolkers zijn altijd een goede combinatie, ik ben benieuwd naar Zomerhitte.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina