Just Entertainment: Crime Inc - het ware verhaal over de maffia

Crime Inc.:
het ware verhaal over de maffia op DVD

‘Crime Inc. The Real Story of the Mafia’ is de titel van een zevendelige Britse TV-serie over de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten. In 350 minuten leidt documentairemaker Martin Short de kijker rond in de wereld van het machtige misdaadsyndicaat dat ook wel te boek staat als The Mob, La Cosa Nostra en Crime Inc. De serie wordt op 16 juni 2005 op DVD uitgebracht door Just Entertainment voor een consumentenadviesprijs van € 14,95.

Het bijzondere van de serie is dat de makers toegang hebben gekregen tot uniek beeld- en geluidsmateriaal, in de vorm van onder meer authentieke home movies en opnames die in het geheim door de FBI werden gemaakt. Verder bevat de serie interviews met gangsters die later tipgever werden, zoals de vroegere baas Jimmy ‘The Weasel’ Fratianno, en politiemensen die de maffia bestreden. Zo wordt de geschiedenis van de organisatie in kaart gebracht, vanaf het bescheiden begin in de jaren ’20 van de vorige eeuw tot de ongekende excessen in de moderne tijd. De getuigenissen van de mensen die erbij waren zijn zeer gedetailleerd en vaak ronduit schokkend.

Alle bekende familienamen passeren de revue, zoals de Gambino’s en de Colombo’s. Ook aan de praktijken van de beruchte Al Capone (‘Scarface’) tijdens de drooglegging wordt uitgebreid aandacht besteed. Aan de andere kant wordt een beeld geschetst van de inspanningen die worden gedaan om de georganiseerde misdaad te bestrijden; inspanningen die bijvoorbeeld leidden tot de oprichting van een speciale nieuwe organisatie, de FBI.

De titels van de zeven afleveringen:
- All in the Family
- Making of the Mob
- Racket Busters
- The Birthright of Gangsters
- The Mob at Work
- Make it Legitimate
- The Old Mob and the New

Recente artikelen

Laatste reacties

ferryll  |  25-05-2005

Heeft iemand ook iets gehoord van een dvdset die onlangs gereleased is genaamd Mafia Empire? dit is een 3 dvds tellende set met ook de gehel geschiedenis van de...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina