JACQUES TATI: DE COMPLETE COLLECTIE gerestaureerd, op DVD en Blu-ray | release 25 februari 2014

Het niet te missen gerestaureerde oeuvre van Oscarwinnaaren bovendien één van de meest kleurrijke figuren uit de filmgeschiedenis voor het eerst verzameld in één collectie:

JACQUES TATI de complete collectie

Vanaf 25 februari op DVD en Blu-ray Disc

Zijn zes speelfilms grondig gerestaureerd, met al zijn korte films en nooit eerder vertoond bonusmateriaal
Een uniek en tijdloos repertoire, amusant voor jong en oud

Jacques Tati Collectie DVD & Blu ray Disc

RESTAURATIE
De zes speelfilms van Tati, een notoir perfectionist, zijn op zeer hoge kwaliteit gerestaureerd.
Met het oeuvre van Jacques Tati als pronkstuk van de Franse filmcultuur is besloten de films niet zomaar digitaal op te poetsen, maar is men op basis van Tati’s notities op zoek gegaan naar de best overgebleven componenten van elke film, zowel visueel als auditief, en restaureerde deze met absoluut respect voor het bronmateriaal volgens de meest gepaste technologische procedés. Geen sinecure, want hij had de gewoonte tot jaren na de release zijn films te hermonteren, op basis van notities die hij maakte wanneer hij publieke voorstellingen van zijn eigen films bijwoonde. Maar de tijd begon te dringen voordat de vele montages en het natuurlijke verouderen van het filmmateriaal te veel schade zouden aanrichten.

De must-have JACQUES TATI: DE COMPLETE COLLECTIE was niet eerder op deze manier verkrijgbaar.  Zo kunnen zowel trouwe als nieuwe fans zijn werk bewonderen in optimale kwaliteit en wordt het voortbestaan van deze tijdloze parels voor de toekomstige generaties verzekerd. Om een idee te geven van de kwaliteit van de restauratie, een voorbeeld van een still uit één van de zes gerestaureerde speelfilms:

FOTO PLAYTIME VOOR RESTAURATIE

PLAYTIME VOOR RESTAURATIE

FOTO PLAYTIME NA RESTAURATIE

PLAYTIME na restauratie

JACQUES TATI (1907-1982)
De tijdloos grappige grootmeester van de Franse komedie
, was zowel regisseur, hoofdrolspeler, schrijver als producent van zijn eigen films in één. Hoewel hij slechts 6 speelfilms op zijn naam heeft staan, wordt hij dankzij zijn innovatieve aanpak beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse filmmakers. Zijn briljante talent voor compositie, zijn origineel gebruik van geluid en visuele details en zijn komische precisie hebben filmmakers van over de hele wereld geïnspireerd, waaronder Paul Thomas Anderson en Alex van Warmerdam. Deze kenmerken maken zijn oeuvre tot een van de meest unieke en plezierige repertoires in de filmgeschiedenis en maken zijn werk tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder vermakelijk en aantrekkelijk voor jong en oud. De veelgeprezen filmmaker werd in 1953 voor het eerst met een Oscar genomineerd, in de categorie Beste Scenario, voor LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT. In 1959 werd hij bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, voor MON ONCLE. Deze klassieker werd ook genomineerd voor de Gouden Palm en won uiteindelijk de Juryprijs in Cannes.  In 1977 werd hij gehuldigd met een César voor zijn gehele oeuvre.

FILMOGRAFIE
Na een carrière in het Franse variététheater beleeft de grote komiek in 1949 zijn speelfilmdebuut met JOUR DE FÊTE, een satire op de snel moderniserende wereld. Zijn iconische alter ego Monsieur Hulot introduceert hij in zijn tweede speelfilm, LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT (1953), waarna hij in 1958 met MON ONCLE overstapt van zwart-wit naar kleur. Zijn meest ambitieuze project startte hij in 1964, met de drie jaar durende opnamen van PLAYTIME (1967), waarvoor hij een volledige stad liet bouwen net buiten Parijs - Tativille. In 1971 nam hij in Nederland TRAFIC op, waarvoor Bert Haanstra ook enkele scènes regisseerde, om in 1974 zijn carrière te besluiten met de circuskomedie PARADE.

SPEELFILMS
JOUR DE FÊTE * LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT * MON ONCLE * PLAYTIME * TRAFIC * PARADE

KORTE FILMS
On demande une brute (Charles Barrois, 1934) * Gai dimanche (Jacques Berr, 1935)
Soigne ton gauche (René Clément, 1936) * L’école des facteurs (Jacques Tati, 1946)
Cours du soir (Nicolas Ribowski, 1967) * Dégustation Maison (Sophie Tatischeff, 1976)
Forza Bastia (Jacques Tati – Sophie Tatischeff, 1978)

BONUS MATERIAAL
diverse documentaires over Tati en zijn films * filmanalyses van Tati-kenner Stéphane Goudet * trailers * scènes met audiocommentaar * een televisieoptreden van Tati

JOUR DE FÊTE 
François, de postbode van een plattelandsdorpje, ziet een documentaire over de gemoderniseerde Amerikaanse post. In een poging om de concurrentie voor te blijven en de post zo snel mogelijk te bezorgen, begint François aan een reeks dolle, hilarische stunts op zijn gammele fiets.

Banner JOUR DE FETE

LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT
In een badplaats aan de Atlantische kust behouden de aanwezige toeristen hun saaie, serieuze gewoontes uit de stad. Monsieur Hulot probeert met volle teugen van zijn vakantie te genieten, maar verstoort met zijn vrolijke geklungel, zonder dat hij zich daar bewust van is, de rust van de andere hotelgasten.

Banner LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT

MON ONCLE 
De kleine Gérard woont met zijn ouders in een hypermodern maar kil huis waar geen enkele ruimte is voor een vleugje humor of kattenkwaad. Gelukkig heeft hij nog zijn prettig gestoorde oom, Monsieur Hulot, wiens gevoel voor fantasie en verwondering een voorbeeld wordt voor Gérard, tot grote ergernis van zijn ouders.

Banner MON ONCLE

PLAYTIME 
Monsieur Hulot loopt verloren rond in een doolhof van moderne architectuur en nieuwe technologische snufjes in Parijs. Hij wordt overrompeld door een invasie van Amerikaanse toeristen, en veroorzaakt zoals altijd pure chaos overal waar hij zich begeeft.

Banner PLAYTIME

TRAFIC 
Monsieur Hulot rijdt met een nieuwe kampeerwagen door Frankrijk en België naar de autobeurs van Amsterdam, waar het prototype tentoongesteld zal worden. Maar door files, technische mankementen en allerhande douaneperikelen dreigt hij niet op tijd in Amsterdam aan te komen.

Banner TRAFIC

PARADE 
Een bruisende, feestelijke hommage aan het circusspektakel waarbij de rollen van publiek en artiest voortdurend door elkaar heen lopen. Door de verwonderde ogen van twee kinderen kijken we naar mimespelers, acrobaten, jongleurs en goochelaars.

Banner PARADE

Releasedatum 25 februari
Consumentenadviesprijs: €34,99

Lumiere Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  05-03-2014

Wacht nog steeds op de Bluray editie: Bol levertijd 3-6 dagen ( Wehkamp meer dan 3 weken):-( edit: op 13 maart ontvangen
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  04-03-2014

Fijn dat er eindelijk een goede box is, zelf wacht ik wel op een mooie aanbieding!
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  19-02-2014

Mooi dat deze box in Nederland uitkomt. Heb 'helaas' al deze twee prachtige BFI-uitgaven uit Engeland, Playtime en Les vacances de M. Hulot: http://ecx.images-...
Lees meer >

peptalk  |  18-02-2014

Eerst maar eens afwachten of het goed op de discs staat.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina