Indies: RTL serie Grijpstra en de Gier op DVD

Indies Home Entertainment verwerft de rechten voor het uitbrengen op DVD van RTL 4 tv-serie ‘Grijpstra en de Gier’

Hilversum, 14 april 2004

RTL/de Holland Media Groep (HMG) en Endemol hebben aan Indies Home Entertainment het exclusieve recht verleend om de nieuwe uiterst succesvolle politieserie ‘Grijpstra en de Gier’ uit te brengen op DVD.
Na de succesvolle televisieserie over forensisch onderzoek ‘Crime Scene Investigation’ is dit het tweede project in de samenwerking tussen Indies en HMG.
De eerste aflevering van ‘Grijpstra en de Gier’ was te zien op RTL4 op vrijdag 19 maart 2004. De eerste reeks bestaat uit negen afleveringen van ca. 50 minuten, welke wekelijks op vrijdag om 20:30 uur op RTL 4 te zien zijn.
De serie is gebaseerd op de boeken van auteur Janwillem van de Wetering over twee qua karakter zeer verschillende rechercheurs. Jack Wouterse geeft gestalte Grijpstra en Roef Ragas speelt de Gier.

Hans Kok (directeur Indies Home Entertainment): ‘We zijn erg blij met deze mogelijkheid om de krachten te bundelen met HMG en Endemol om gezamenlijk een succes te maken van deze dvd-release.’

René Smit (Manager RTL Licensing): “RTL 4 heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om mooi en kwalitatief drama. De Endemol-productie ‘Grijpstra en de Gier’ is het nieuwe succes in een lange reeks. We zijn heel blij dat we dat succes samen met Indies kunnen uitbreiden op dvd.”


Over de vorm waarin de serie op DVD zal verschijnen is nog niet veel duidelijk. Wel is het waarschijnlijk dat het meerdere DVD\'s worden die over een periode van enkele maanden uitgebracht gaan worden. De exacte releasedatum van deze eerste DVD is nog niet bekend, wel kon Indies ons vertellen dat het in het najaar zou zijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Robbie25jr  |  23-04-2004

Omdat DiCE Disky Baantjer wel heel erg uitmelkt :? (Ik neem aan van niet :evil: ) Idd. Ik denk pas na de zomer. Moet het Wéér zo lang gaan duren? Duurt h...
Lees meer >

Webby  |  22-04-2004

Omdat DiCE Disky Baantjer wel heel erg uitmelkt :? (Ik neem aan van niet :evil: ) Idd. Ik denk pas na de zomer.
Lees meer >

Robbie25jr  |  22-04-2004

Omdat DiCE Disky Baantjer wel heel erg uitmelkt :? Inderdaad. Dice verpest het zo helemaal. By the way, Webby. Is er nu al meer bekend over de volgende Baan...
Lees meer >

Webby  |  21-04-2004

Omdat DiCE Disky Baantjer wel heel erg uitmelkt :?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina