Indiana Jones is terug op DVD met nieuwe special editions

Indiana Jones keert op 15 mei terug op dvd met een reeks splinternieuwe special editions

Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom en Last Crusade komen voor het eerst afzonderlijk uit op dvd, inclusief nooit eerder vertoonde, exclusieve extra’s bij elke film

Volgens het Amerikaanse filminstituut is hij de grootste actieheld aller tijden en nu kunnen zijn fans, jong en oud, opnieuw van zijn onvergetelijke avonturen genieten als alledrie de INDIANA JONES-films op 15 mei voor het eerst als afzonderlijke special editions en in een splinternieuwe dvd-boxset worden uitgegeven.



De special edition dvd’s van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom en Indiana Jones and the Last Crusade, uitgegeven door Lucasfilm Ltd. en Paramount Home Entertainment, bevatten nooit eerder vertoonde, exclusieve extra’s die dieper op het creatieve proces van deze cinematografische mijlpalen ingaan dan ooit tevoren. De drie films werden oorspronkelijk in 2003 gerestaureerd en geremasterd. Het bonusmateriaal, dat bedoeld is voor fans van alle leeftijden, biedt voor het eerst een uitgebreide kijk op de ontstaansgeschiedenis van deze klassieke films. Daarnaast worden de personages, actiescènes en buitengewone visuele effecten belicht, die deze films tot onsterfelijke, filmische juweeltjes maken. Elke film maakt zijn debuut op dvd slechts dagen voor de langverwachte terugkeer van de “man met de hoed” in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

“Een complete generatie filmliefhebbers krijgt deze klassieke films nu in digitaal formaat te zien waardoor ze nog indrukwekkender zijn dan toen ze voor het eerst in de bioscoop te zien waren,” aldus Howard Roffman, onderdirecteur van Lucasfilm Ltd. “Deze nieuwe, los verkrijgbare dvd’s vormen een geweldige manier om een jong publiek kennis te laten maken met de onvergetelijke, explosieve avonturen van de moedigste archeoloog ter wereld.”

De drie INDIANA JONES-films, geregisseerd door Steven Spielberg en gebaseerd op verhalen van uitvoerend producent George Lucas, werden onderscheiden met zes Oscars® en behaalden een wereldwijde opbrengst van bijna 1,2 miljard dollar. Van de baanbrekende spanning van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) tot de duistere mysteries van Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) en het vader-zoon-avontuur van Indiana Jones and the Last Crusade (1989) blijft de heldhaftige Dr. Jones de kijker trakteren op spannende filmavonturen.

De drie films van THE ADVENTURES OF INDIANA JONES, die eerder alleen in een driedelige boxset verkrijgbaar waren, werden gerestaureerd en geremasterd voor een buitengewone kijkervaring voor zowel bestaande liefhebbers als een heel nieuwe generatie fans. In de splinternieuwe extra’s wordt het productieproces van de legendarische filmreeks belicht met behulp van de herinneringen van de filmmakers en de cast. Daarnaast gaat een heel nieuwe wereld vol avonturen open nu
Steven Spielberg, George Lucas en anderen hints geven over wat in de nieuwste film kan worden verwacht.

DVD’s
De special edition van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
wordt uitgegeven in het formaat widescreen enhanced voor 16:9-televisietoestellen met Dolby Digital 5.1 Surround, De dvd bevat het onderstaande bonusmateriaal:
· Raiders of the Lost Ark: Een inleiding door Steven Spielberg en George Lucas
· Indiana Jones: An Appreciation—De cast en crew van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull tonen hun waardering en respect voor de originele trilogie.
· The Melting Face—Een reconstructie van het indrukwekkende effect van het smeltende gezicht van de boef uit Raiders of the Lost Ark, inclusief commentaar van Steven Spielberg en George Lucas over de ontwikkeling van visuele effecten en CGI.
· Storyboard—De put der zielen
· Fotogalerij
    o Illustraties & rekwisieten
    o Productiefoto’s & portretten
    o Effecten/ILM
    o Marketing
· Lego Indiana Jones: The Original Adventures - trailer en demo van het spel

De special edition van Indiana Jones and the Temple of Doom wordt uitgegeven in het formaat widescreen enhanced voor 16:9-televisietoestellen met Dolby Digital 5.1 Surround. De dvd bevat het onderstaande bonusmateriaal:
· Indiana Jones and the Temple of Doom: Een inleiding door Steven Spielberg en George Lucas
· Creepy Crawlies—Steven Spielberg, George Lucas en Frank Marshall halen herinneringen op aan slangen, insecten en ratten.
· Locations—Reis rond de wereld en ontdek de locaties waar de films zich afspelen en waar zij werden opgenomen.
· Storyboard—De achtervolging in de mijnkarretjes
· Fotogalerij
    o Illustraties & rekwisieten
    o Productiefoto’s & portretten
    o Effecten/ILM
    o Marketing
· Lego Indiana Jones: The Original Adventures - trailer en demo van het spel

De special edition van Indiana Jones and the Last Crusade wordt uitgegeven in het formaat widescreen enhanced voor 16:9-televisietoestellen met Dolby Digital 5.1 Surround. De dvd bevat het onderstaande bonusmateriaal:
· Indiana Jones and the Last Crusade: Een inleiding door Steven Spielberg & George Lucas
· The Women: The American Film Institute Tribute— De drie vrouwen uit Indiana Jones (Karen Allen, Kate Capshaw en Alison Doody) ontmoeten elkaar weer voor een gesprek.
· Friends and Enemies—Steven Spielberg, George Lucas en de schrijvers van Indiana Jones praten over hoe zij de meest iconische personages uit de filmgeschiedenis hebben gecreëerd, inclusief een kennismaking met nieuwe gezichten in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.
· Storyboard—De openingsscène
· Fotogalerij
    o Illustraties & rekwisieten
    o Productiefoto’s & portretten
    o Effecten/ILM
    o Marketing
· Lego Indiana Jones: The Original Adventures - trailer en demo van het spel

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  25-05-2008

Wie trapt daar nu in dan? heb netjes alle losse delen.8-) :wink: Alleen jammer dus dat ze na deel 2 overgeschakeld waren naar hoezen met slipcase voor de 2dis...
Lees meer >

Snowball  |  25-05-2008

Als er nog iemand zich afvroeg of het nog lelijker kan dan de steelbook kijk dan maar eens naar dit monster dat voor "slechts" $50.00 exclusief te koop is bij B...
Lees meer >

Hugo R  |  25-05-2008

Wie trapt daar nu in dan? heb netjes alle losse delen.8-) :wink: Genoeg mensen denk ik, anders zouden ze ze niet blijven maken die boxen.
Lees meer >

hstadman  |  25-05-2008

Of Harry Potter natuurlijk, die met de release van elke nieuwe film op DVD een -ology box krijgt :p Wie trapt daar nu in dan? heb netjes alle losse delen.8-) :w...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina