ID&T: 20 september DVD-première Tiësto in Concert

In Breda vindt op 20 september de wereldpremière plaats van de DVD-registratie van het eerste DJ concert ter wereld: Tiësto in Concert. Tijdens de première wordt de DVD voor het eerst (en voor de enige keer) openbaar vertoond. Dat gebeurt met een spectaculaire openluchtshow die in veel opzichten aan een echt concert doet denken.



De DVD bevat de registratie van het spektakeloptreden van Tiësto in het Arnhemse Gelredome op 10 mei van dit jaar. Het was de eerste keer ter wereld dat een DJ een avondvullend concert gaf. Tiësto nam de bezoekers gedurende acht uur mee op een muzikale reis rond de wereld, compleet met allerlei showacts, dansers, lichtshows en gastoptredens.

Het concert, georganiseerd door het Amsterdamse entertainmentbedrijf ID&T, was destijds in zeer korte tijd uitverkocht en trok ruim 25.000 bezoekers. Uit heel de wereld kwamen journalisten naar Nederland om de primeur te verslaan. Niet voor niets: Tiësto is door het gezaghebbende tijdschrift DJ Magazine uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld. Het concert kreeg slechts lovende recensies in binnen- en buitenland.

Aan de DVD van het concert is maanden gewerkt. De DVD bevat alle hoogtepunten van het optreden, van lichtshows tot de oogverblindende vuurwerkshow, van het optreden van de Britse zangeres Jan Johnston tot de videokunst van Micha Klein.

Om het unieke concert en de DVD recht te doen, vindt de première in stijl plaats, dus geheel in de sfeer van een concert, compleet met licht, lasers en geluid. De registratie van het concert is te zien op een groot projectiescherm van 48 vierkante meter dat op de Grote Markt in Breda - woonplaats van Tiësto - is opgehangen.

Het \'DVD-concert\' in Breda is tegelijkertijd de release van de DVD. Vanaf 21.00 uur is de DVD te koop in speciaal voor dit evenement geopende winkels. Enkele dagen na de première gaat de DVD pas de reguliere winkelschappen in. Bezoekers van première kunnen dus drie dagen eerder over \'Tiësto in Concert\' beschikken. Het evenement wordt gesponsord door Samsung - Everyone\'s Invited - heeft geen leeftijdsgrenzen en is voor iedereen gratis.

Recente artikelen

Laatste reacties

Hoekie  |  17-09-2003

eindelijk :) hier heb ik sinds 11/05 op zitten wachten. En ik ook! Wat een vet feest was dat........!!
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  17-09-2003

eindelijk :) hier heb ik sinds 11/05 op zitten wachten.
Lees meer >

Berry vd Pluijm  |  13-09-2003

hmmz.. ik woon dus in Breda.. Ging net langs bij de FRS.. ze mogen hem ECHT pas om 21.00 uur verkopen! Demn.. Ze mochten hem niet eens te voorschijn halen zodat...
Lees meer >

Mark S  |  13-09-2003

Tsja, de dance-muziek. Als muzikaal behangetje uit een radio op de achtergrond vind ik het ronduit irritant. Maar helemaal los terwijl de beats venijnig hard in...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina