Homescreen releases van 21 april op DVD en Blu-ray

Homescreen presenteert in april op DVD en Blu-ray:

JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL - Pieter van Huijstee

Jheronimus Bosch DVDWanneer de dove Sergey terecht komt in een internaat voor dove jongeren, moet hij als nieuwkomer zijn plek zien te vinden in het criminele netwerk van de school: de Tribe. Het genootschap houdt zich bezig met prostitutie, afpersing en diefstal. Door mee te doen aan de overvallen, klimt Sergey steeds hoger op in de hiërarchie. Dan ontmoet hij Anna, een courtisane van een van de leiders, en breekt hij zonder het zelf te weten alle ongeschreven regels van de Tribe

Regie: Pieter van Huijstee

Genres: Kunst, Documentaire
Lengte: 89 min.

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1 - Spaans - - Nederlands -
Ondertiteling: Engels & Spaans & Nederlands
Extra's:
• Extra Scene: Louvre - Ship of Fools

Release: 21 april

 

CAROL - Todd Haynes

Carol DVD & Blu rayNew York, begin jaren '50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.

Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.

Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley.

Cast:
Rooney Mara
Cate Blanchett

Regie: Todd Haynes
Scenario: Phyllis Nagy, Patricia Highsmith

Genres: Drama, Boekverfilming
Lengte: 118 min.
Land: Groot Brittannië 2015

Release: 21 april

 

THE DUKE OF BURGUNDY - Peter Strickland

Carol DVD & Blu rayIn een landhuis leven twee vrouwen samen. Op het eerste gezicht is Cynthia (Sidse Babett Knudsen - BORGEN) een aristocrate die haar huishoudster Evelyn (Chiara D’Anna) vernedert en bestraft voor het kleinste vergrijp. Maar de straf is onderdeel van een zorgvuldig seksueel rollenspel dat zich dagelijks herhaalt. In werkelijkheid zijn Cynthia en Evelyn verwikkeld in een sadomasochistische relatie en is hun machtverhouding een stuk complexer dan die van meesteres en slavin.

In The Duke of Burgundy gunt regisseur Peter Strickland ons een blik achter het masker van de SM. Zijn uitgangspunt mag dan een ode zijn aan de erotische cinema zijn uitwerking is volstrekt uniek. Want wat als een van de partners uitgekeken raakt op het rollenspel?

The Duke of Burgundy biedt een betoverend kijkspel van schoonheid, emotie en sensualiteit. Met Knudsen heeft de film een blikvanger, vergelijkbaar met Charlotte Rampling in The Night Porter

Cast:
Sidse Babett Knudsen
Chiara D'Anna
Fatma Mohamed

Regie: Peter Strickland

Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 104 min.
Land: Groot Brittannië 2014

Release: 21 april

 

ICE AND THE SKY - Luc Jacquet

Ice And The Sky DVDGlacioloog Claude Lorius heeft een levenslange passie voor Antarctica. Al in de jaren vijftig bracht hij maanden door op het witte continent. Zijn baanbrekend onderzoek naar de leeftijd van ijskristallen leidde dertig jaar geleden tot een onthutsende ontdekking: in de twintigste eeuw is de aarde sneller opgewarmd dan in de 80.000 jaar daarvoor.

In deze majestueuze documentaire van Luc Jacquet (March of the Penguins) volgen we Lorius nog één keer naar de witte wildernis van de Zuidpool. We zien de fascinerende beelden van een leven lang onderzoek op ’s werelds meest onherbergzame plekken. En we horen zijn waarschuwing: het is aan ons om de naderende catastrofe af te wenden.

Cast: Claude Lorius

Regie: Luc Jacquet

Genres: Documentaire
Lengte: 89 min.
Land: Frankrijk 2015

Release: 21 april

 

JESS & JAMES - Santiago Giralt

Jess & James DVDJess is een jonge bohemien met geheimen die hij moet verbergen voor zijn scherpzinnige ouders. James woont samen met zijn veeleisende moeder en voelt zich opgesloten. Na een ontmoeting voor een seksuele rendez-vous, ondernemen de twee jonge mannen een spontane roadtrip door het Argentijnse platteland.

Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met vreemde gebeurtenissen en brengt een ménage à trois hen dichter bij elkaar. De affectie voor elkaar groeit, terwijl ze een nieuwe visie op vrijheid en geluk ontdekken.

Jess & James is een seksueel geladen roadtrip, een liefdesverhaal, een coming-of-age vertelling, afgezet tegen het mythische landschap van de Argentijnse pampa’s.

Cast:
Martín Karich
Federico Fontán
Nicolás Romeo

Regie: Santiago Giralt

Genres: Gay
Lengte: 92 min.
Land: Argentinië

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Release: 21 april

 

AWARD WINNING CINEMA:

IN GRAZIA DI DIO - Edoardo Winspeare

In Grazia Di Dio DVDDe financiële crisis heeft ook de Puglia-regio in zuidoost-Italië hard getroffen. Adele (Celeste Casciario) kan het kledingatelier dat ze met haar man runt niet langer draaiende houden. Als hij door een domme actie achter de tralies verdwijnt, is ze niet alleen alles kwijt: ze staat er ook alleen voor. Met haar energieke moeder Salvatrice, luie zuster Maria en lastige dochter Ina betrekt Adele een eenvoudige boerderij. Daar probeert de familie door zelfverbouwde producten te ruilen het hoofd boven water te houden.

In het kalme tempo van het Italiaanse platteland vertelt regisseur Winspeare hier het verhaal van een wedergeboorte. Terwijl haar dochter en zuster onhaalbare idealen najagen, weet Adele tegen alle verwachtingen in haar bestaan weer op de rails te krijgen. Tegelijk laat een leven vol teleurstellingen zich niet zo eenvoudig uitwissen. Zeker als een kans op liefde zich aandient. In Grazia di Dio is een vitaal en authentiek portret van drie generaties vrouwen die langzaamaan beseffen hoe sterk ze samen staan.

Cast:
Celeste Casciaro
Laura Licchetta
Barbara De Matteis

Regie: Edoardo Winspeare

Genres: Italiaanse Cinema, Drama
Lengte: 127 min.
Land: Italië 2014

Release: 21 april

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina