Homescreen releases op DVD in maart

Homescreen presenteert in maart op DVD:

ERBARME DICH: MATTÄUS PASSION STORIES - Ramón Gieling

Erbarme Dich DVDIn een labyrintische vertelling doet een aantal personages, waaronder operaregisseur Peter Sellars en schrijfster Anna Enquist, omringd door het Bach Koor en Orkest van dirigent Pieter Jan Leusink, verslag van hun bijzondere verhouding met Bachs muziek. Orkest, solisten en koor van dirigent Pieter Jan Leusink voeren de Matthäus Passion op en begeleiden de verhalen met hun muziek. Met een pijnlijke levensgeschiedenis waarin het muziekstuk een allesoverheersende rol heeft gespeeld, is Leusink ook een van de hoofdpersonen. We luisteren verder naar de ontroerende verhalen van o.a. koordirigent Simon Halsey, Russische sopraan Olga Zinovieva en enkele leden van het Amsterdamse daklozenkoor De Straatklinkers. Het lijdensverhaal van de Matthäus Passion is niet alleen tijdloos, maar ook vertrouwd: ondanks onze verschillen delen we het geheim van de muziek.

ERBARME DICH is een film van Ramón Gieling geproduceerd door KeyDocs. Eerder maakten zij samen de film Over Canto (2011). Gieling heeft ook titels als Johan Cruijff - En Un Momento Dado, Duende en De Onderkoning op zijn naam staan.

Regie: Ramon Gieling

Genres: Documentaire
Lengte: 99 min.
Land: Nederland 2014

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Nederlands - Dolby Digital 5.1 - Engels - - Russisch - - Italiaans - - Duits -
Ondertiteling: Nederlands

Ook verkrijgbaar als Limited Edition (DVD + 2CD): Erbarme Dich: Matthaus Passion Stories en de muziek van Bachs Meesterwerk.

Tevens verkrijgbaar: Special Edition (2 DVD): Erbarme Dich & Over Canto

Over Canto

Over Canto - Erbarme Dich 2DVDHeel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan. De film Over Canto is een intrigerende documentaire van regisseur Ramón Gieling over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op het leven van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Kees Wieringa en Hans Ruijssenaars. De Canto Ostinato is misschien wel het bekendste Nederlandse hedendaagse klassieke muziekstuk dat er is. Het is geen standaard stuk, alleen al omdat het ruim drie uur duurt en voor vier vleugels is geschreven.

RELEASE: 12 MAART 2015

 

HET CHIMPANSEE COMPLEX - Marc Schmidt

Het Chimpansee Complex DVDDe hoofdpersonen van Het Chimpansee Complex zijn getraumatiseerde chimpansees, die na jarenlange eenzame opsluiting bij mensen thuis, in laboratoria of in circussen, in het opvangcentrum van Stichting AAP leren om met soortgenoten te leven. De verzorgers die dit kwetsbare proces begeleiden, werken aan een paradoxale utopie: als mensen proberen ze de chimpansees te leren weer als primaten te leven. Emotionele confrontaties en ethische kwesties benadrukken de ambigue relatie tussen mens en dier. Is het mogelijk om buiten ons menselijk perspectief te denken?
Het Chimpansee Complex is de nieuwste film van documentairemaker Marc Schmidt. Hij verwierf eerder bekendheid met De Regels van Matthijs, over zijn autistische jeugdvriend Matthijs, welke onder meer werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire, de publieksprijs bij het NFF en de Grand Prix bij Visions du Réel.

Regie: Marc Schmidt

Genre: Documentaire
Lengte: 72 min.
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Nederlands - Dolby Digital 5.1

RELEASE: 12 MAART 2015

 

MASTER OF THE UNIVERSE - Marc Bauder

Master of the Universe DVDOp een leegstaande verdieping van een bank in Frankfurt vertelt de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss openhartig over de hypnotiserende dagelijkse praktijk van financiële dienstverlening, waarmee hij soms miljoenen dollars per dag verdiende. Net als veel andere jonge handelaren maakte Voss tijdens de kapitalistische gloriedagen in de jaren tachtig een bliksemcarrière waarin weinig vragen gesteld werden en de kansen tot in de hemel reikten. 
Tegen het decor van glanzende kantoorflats slentert de inmiddels ontslagen vijftiger wat beschroomd over de verlaten handelsvloer en blikt hij terug op de voorbije, megalomane tijden – alsof WALL STREET’s Gordon Gekko terugkeert op de plaats delict. Met zijn zes tot acht beeldschermen waande ook Voss zich destijds een master of the universe, die met één druk op de knop invloed uitoefende aan de andere kant van de wereld. Maar de wereld werd steeds minder overzichtelijk, gevolgen werden onvoorspelbaar, tot ten slotte de luchtbel uiteenspatte.
Naast persoonlijke ontboezemingen laat Voss ook zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Europa en verklaart hij waarom banken niet gauw van koers zullen veranderen of ooit transparant te werk kunnen gaan. Een uniek, maar ontmoedigend kijkje in deze wereldvreemde branche.

Regie: Marc Bauder

Genre: Documentaire
Lengte: 85 min.
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1 - Engels -
Ondertiteling: Nederlands

RELEASE: 12 MAART 2015

 

MOMMY - Xavier Dolan

Mommy DVDDiane, een alleenstaande moeder, probeert haar opstandige 16-jarige zoon Steve weer op de rails te krijgen. Hij kan heel lief en charmant zijn, maar op andere momenten uiterst druk en impulsief. Diane kan Steve's stemmingen maar moeilijk onder controle krijgen, maar wil hem koste wat het kost thuis opvoeden. Als bij Diana het water aan haar lippen staat, maakt ze kennis met Kyla, haar schuchtere buurvrouw. Er ontstaat een intense vriendschap tussen moeder, zoon en buurvrouw waarvan ze alle drie sterker worden.
MOMMY is de vijfde film van de jonge regisseur Xavier Dolan (J’ai Tué Ma Mère, Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways) die deze intense band tussen een moeder en haar zoon meeslepend in beeld weet te brengen.

Winnaar van de Jury-Prijs van Cannes 2014.

Cast:
Anne Dorval
Antoine-Olivier Pilon
Suzanne Clément

Regie: Xavier Dolan

Genres: Drama
Lengte: 139 min.
Land: Canada 2014

Ook verkrijgbaar:

XAVIER DOLAN BOX (5DVD inc. de hit Mommy)

Xavier Dolan BoxXavier Dolan is pas 25, maar nu al een vaste gast op het Filmfestival van Cannes. Voor Mommy werd hij  in 2014 met de Jury Prijs onderscheiden. De jonge Canadees heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ontdek de films van dit veelzijdige supertalent. Misschien nu al de belangrijkste filmauteur van het begin van deze eeuw.
 

MOMMY
(2014, 139 min.)
Alleenstaande moeder Diane wordt gedwongen de zorg over haar puberzoon met ADHD op zich te nemen. Een intense en hartverscheurende zoektocht naar een beetje stabiliteit is het gevolg.

TOM À LA FERME (2013, 95 min.)
In deze psychologische thriller reist Tom naar het platteland voor de begrafenis van zijn geliefde. Niemand blijkt te weten wie hij is. De seksueel gefrustreerde broer van de overledene richt zijn pijlen op Tom.

LAURENCE ANYWAYS (2012, 168 min.)
Laurence en zijn vriendin Fred zijn gek op elkaar. Maar Laurence wil vrouw worden. Samen beginnen ze aan een turbulente reis die hen dichter bij elkaar brengt.

LES AMOURS IMAGINAIRES (2010, 95 min.)
De jarenlange vriendschap van Marie en Francis krijgt het zwaar te verduren als beide verliefd worden op dezelfde aantrekkelijke jongen, Nicholas.

J’AI TUÉ MA MÈRE (2009, 96 min.)
Hubert is een lastige puber die voortdurend overhoop ligt met zijn moeder. Hij wil de wereld in met zijn vriendje, maar dat mag niet van haar. Zijn ergernis krijgt obsessieve trekjes.

RELEASE: 26 MAART 2015

 

PRAIA DO FUTURO - Karim Ainouz

Praia Do Futuro DVDDonato werkt als badmeester op het spectaculaire Braziliaanse strand Praia Do Futuro. Als twee mannen dreigen te worden meegesleurd door de onderstroom springt Donato de zee in en weet hij Konrad, een Duitse toerist, te redden. Maar Konrads vriend is spoorloos verdwenen in de zee. Terwijl Donato en Konrad dag in dag uit wachten op het lichaam van de verdwenen vriend groeit er een band tussen de twee mannen. De eerste seksuele vonken leiden tot meer diepgang. Donato besluit alles op te geven en volgt Konrad, zonder iemand ook maar iets te laten weten, naar Berlijn.

In zijn nieuwe film volgt regisseur Karim Aïnouz (Madame Satã) wederom hen die op zoek zijn naar liefde en identiteit en alles riskeren om zichzelf en hun gevoelens te ontdekken.

Cast:
Wagner Moura
Jesuíta Barbosa
Clemens Schick

Regie: Karim Ainouz

Genres: Drama, Gay
Lengte: 102 min.
Land: Brazilië, Duitsland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Portugees - Dolby Digital 5.1 - Duits
Ondertiteling: Nederlands

RELEASE: 26 MAART 2015

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina