Homescreen releases op DVD in februari

Homescreen presenteert op DVD op 19 februari:

BROZER - Mijke de Jong

Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

Brozer dvdNadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film Broos vertolkten, maken we in Brozer opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos). Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid. 

Cast:
Leonoor Pauw
Adelheid Roosen
Lieneke Le Roux
Marnie Blok

Regie: Mijke de Jong

Genres: Drama, Documentaire
Lengte: 81 min.
Land: Nederland 2014

Brozer is ook verkrijgbaar als speciale Dubbel Disc Editie met BROOS

BROOS
Broos DVDVijf zussen komen bij elkaar in een vakantiehuisje om te bespreken wat ze gaan doen rond het 40-jarige huwelijksfeest van hun ouders. Al gauw breekt er ruzie uit tussen de vrouwen en oud zeer wordt uitgepraat. Dan komt er een groot geheim boven water, waar ze al een tijd mee worstelen. Vader blijkt ooit anderhalf jaar verdwenen te zijn geweest, een ‘geheim’ waar de zussen verschillende ideeën over hebben. En ieder heeft zo zijn eigen theorie over deze periode.

Broos, een intieme verfilming van een theatervoorstelling van Stichting De Akteurs gespeeld door dezelfde actrices (Marnie Blok, Maartje Nevejan, Leonoor Pauw, Adelheid Roosen en Lieneke le Roux), gaat over rivaliteit in een gezin, het recht om te zwijgen, maar ook de behoefte aan verbondenheid. Tijdens het Nederlands Film Festival in 1997 werd het Gouden Kalf voor Beste Actrice aan de vijf actrices tezamen uitgereikt.

 

DARKER THAN MIDNIGHT - Sebastiano Riso

Darker Than Midnight DVDDavide is 14 jaar als hij van huis wegloopt. De straten van Catania bieden een toevluchtsoord voor hem. In het donker bevindt zich een wereld van outsiders en verschoppelingen en daar, aan de randen van de maatschappij, vindt Davide een wereld waarin hij zichzelf kan zijn. Hij ontdekt de liefde en de lust, maar kan het verleden niet achter zich laten. Zijn agressieve vader kon niet accepteren wie hij was en pijnlijke herinneringen komen boven als Davide probeert op straat te overleven.

Cast:
Vincenzo Amato
Davide Capone
Pippo Delbono
Fabio Grossi

Regie: Sebastiano Riso

Genre: Drama
Lengte: 98 min.
Land: Italië 2014


Releases in de Award Winning Cinema reeks:

LA GRANDE BELEZZA - Paolo Sorrentino

Imperfect Harmony DVDJep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt
opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.
LA GRANDE BELLEZZA is een cinematografische ode aan Fellini’s LA DOLCE VITA en de stad ROME. Paolo Sorrentino’s nieuwste film is betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd.

Awards:
European Film Award Best Director Paolo Sorrentino
European Film Award Best Editor Cristiano Travaglioli
Academy Award Best Foreign Language Film 
European Film Award Best Film 
European Film Award Best Actor Tonio Servillo

 

ANNI FELICI - Daniele Luchetti

Imperfect Harmony DVDIn deze ontroerende en geestige film van de Italiaanse regisseur Daniele Luchetti (Mio fratello è figlio unico), raakt de pretentieuze wereld van kunstenaar Guido op zijn kop door een rampzalige tentoonstelling en door de buitenechtelijke verlangens van zijn vrouw.

Italië 1974. Guido, getrouwd met de prachtige Serena met wie hij twee zoontjes heeft, wil koste wat het kost doorbreken als beeldend kunstenaar. Als Guido via galeriehoudster Helke de kans krijgt om aan een groepstentoonstelling deel te nemen,
is hij kapot als hij vernietigende recensies krijgt. Hij raakt nog meer van streek als zijn vrouw aankondigt dat ze de kinderen meeneemt naar een feministisch vakantieoord in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster.

Voor regisseur Daniele Luchetti (bekend van de arthouse hit MIO FRATELLO È FIGLIO UNICO) is de film deels autobiografisch.

 


Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina