Homescreen DVD-releases op 29 november

Homescreen



November releases op DVD van Homescreen.



A SIMPLE LIFE ‐ Ann Hui 
cover

A Simple Life brengt op ontroerende wijze het leven van twee heel gewone mensen uit de Hongkong in beeld.

De jonge, vrijgezelle filmproducent Roger (Andy Lau) wordt in het huishouden geholpen door de oude huishoudster Ah Tao. De twee hebben een hechte band doordat zij al generaties lang in dienst is van zijn familie. Terwijl Ah de dagelijkse, huishoudelijke taken op zich neemt en elke avond de beste maaltijden bereidt, kan Roger zich ongestoord focussen op zijn succesvolle carrière in de Hongkongse filmindustrie. Maar wanneer Roger haar op een dag onwel aantreft in zijn huis, komt de taakverdeling drastisch te veranderen. Ah belandt in een verzorgingstehuis, maar Roger besluit, tegen haar wil, de rollen om te draaien. Hij gaat voor haar zorgen.

A Simple Life, bekroond met zowat alle Aziatische filmprijzen en met de Zileveren Leeuw voor Beste Actrice op het Filmfestival van Venetië, is een diep ontroerende en universele film over onvoorwaardelijke liefde. Voor de liefhebbers van films als Tous Ensemble, Away from Her en The Best Exotic Marigold Hotel.

Cast:
Deanie Ip
Andy Lau

Crew:
Regie: Ann Hui

Info:
Genres: Drama
Lengte: 118 min.
Land: Hong Kong 2011

Releasedatum: 29 november

 

DIANA VREELAND: The Eye has to Travel - Lisa Immordino Vreeland

coverDiana Vreeland – sprankelende persoonlijkheid, mode-icoon en hoofdredacteur – schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm. Vreeland zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en Vogue en creëerde een lifestyle vol glamour en excentriciteit die ongekend was in haar tijd. Vreeland werd bejubeld om haar humor en vlijmscherpe uitspraken als ‘the bikini is the biggest thing since the atom bomb.’ Twiggy, Lauren Bacall, Jackie O. en Coco Chanel behoorden tot haar meest intieme vrienden. In de documentaire DIANA VREELAND: THE EYE HAS TO TRAVEL blikt The Empress of Fashion zelf terug op haar bewogen leven. Grote namen uit de internationale modewereld komen aan het woord over deze grande dame aller tijdschriften.

Met o.a. Manolo Blahnik, Lauren Hutton, Diana von Furstenberg, David Bailey en Anjelica Huston.

Cast:
David Bailey
Diane von Furstenberg
Manolo Blahnik
Veruschka
Penelope Tree
Lauren Hutton
Anjelica Huston

Crew:
Regie: Lisa Immordino Vreeland

Info:
Genres: Documentaire, Kunst, Mode
Lengte: 88 min.
Land: USA 2011

Releasedatum: 29 november

STORY OF FILM: An Odyssey, The - Mark Cousins

coverTHE STORY OF FILM is een unieke 15-delige reis door de geschiedenis van de film. Meer dan 5 jaar heeft het regisseur Mark Cousins gekost om de documentaire te maken. THE STORY OF FILM beslaat dan ook 4 continenten, 12 decennia en meer dan 1000 films. Cousins vertelt de geschiedenis van de film vanaf de stomme film tot aan het digitale tijdperk van nu en bezoekt de belangrijkste plekken van de cinema, van Hollywood tot Mumbai, en laat zien hoe regisseurs door historische gebeurtenissen en elkaar beïnvloed worden.

Cousins spreekt met wereldberoemde regisseurs als Lars von Trier, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Gus van Sant, Wim Wenders, Jane Campion, de Coen Brothers en vele anderen. Van deze interviews, honderden filmfragmenten en gesprekken met filmcritici, technici en acteurs heeft hij een uiterst passievol overzichtwerk van film als universele kunst- en entertainmentsvorm gemaakt, door de pers wereldwijd enthousiast ontvangen als een alternatieve filmarcheologie.

THE STORY OF FILM bevat een uiterst uniek en enorm rijk archief aan filmfragmenten, van de grootste klassiekers tot aan de blockbusters uit onze huidige tijd; van Il Conformista, De Fietsendieven, Otto e Mezzo, The Red Shoes tot Taxi Driver, Psycho, Pulp Fiction, The Big Lebowski en Jaws.

The Story of Film: An Odyssey is een must see voor iedereen die wil ervaren hoe rijkgeschakeerd de filmgeschiedenis is, ook al is ze slechts zo’n kleine honderdtwintig jaar oud. THE STORY OF FILM is een universele en uiterst toegankelijke liefdesbrief aan de cinema; en bevat alles wat je uit haar rijke geschiedenis gezien moet hebben!

Cast:
Mark Cousins
Norman Lloyd
Lars von Trier
Bernardo Bertolucci
Jane Campion
Gus van Sant
Wim Wenders

Crew:
Regie: Mark Cousins

Info:
Genres: Kunst, Documentaire
Lengte: 915 min.
Land: Groot Brittannië 2011

Releasedatum: 29 november

LIP SERVICE: Seizoen 2 - Sallie Aprahamian

SEX, LIES AND TRUE LOVE IN A MODERN CITY

coverNa het enorme succes van de eerste serie is er inmiddels door de BBC een vervolg gemaakt op LIP SERVICE met opnieuw 6 afleveringen!

Na een heerlijke romantische maand met z’n tweetjes keren Cat en Sam terug naar Glasgow. Heeft Cat eindelijk haar gevoelens voor haar eerste grote liefde Frankie op een rijtje gezet? Frankie laat haar namelijk niet makkelijk en hoe lang kan ze dit nog voor Sam verzwijgen?

Intussen lijkt het alsof Tess het eindelijk allemaal voor elkaar heeft; ze heeft haar eerste echte rol als actrice te pakken, een geweldige nieuwe vriendin en deelt een fijn huis met Frankie. Maar als Lexy – een sexy, grappige én intelligente dokter – langskomt voor een gesprek om hun mogelijke derde huisgenoot te worden, is het duidelijk dat Tess niet alleen in haar leefgewoontes geïnteresseerd is. is terug, met enkele nieuwe opwindende karakters en de dames ‘gang’ is grappig en ontvlambaar als altijd, maar zijn ze wel bestand tegen de wervelwind van gebeurtenissen en emoties die hun te wachten staan?

Met Laura Fraser uit Nina’s Heavenly Delights en Ruta Gedmintas uit The Tudors.Geschreven door Harriet Braun van Mistresses
en geproduceerd door de mensen achter de Britse hitseries Life on Mars en Spooks.

Cast:
Ruta Gedmintas
Fiona Button
Laura Fraser
Ailidh Mackay
Lorraine Burroughs
Amelia Gildea
Heather Peace

Crew:
Regie: Sallie Aprahamian

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 0 min.
Land: Groot Brittannië

Releasedatum: 29 november

Recente artikelen

Laatste reacties

Jordy van Buel  |  27-11-2012

A Simple Life voor mij. Indrukwekkende film! Die wil ik ook graag, jammer dat hier enkel een DVD release komt..
Lees meer >

Oudlid_X5  |  27-11-2012

A Simple Life voor mij. Indrukwekkende film!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina