Homescreen DVD releases in oktober

Homescreen

 

 

Homescreen DVD releases in oktober

Contracorriente [Undertow] - Javier Fuentes-León

coverMiguel is een jonge visser in een klein Peruaans dorpje met diep gewortelde tradities. Mariela, zijn vrouw, is 7 maanden zwanger van hun eerste kind. Maar Miguel heeft ook een geheime affaire met Santiago, een schilder die is verbannen uit het dorp vanwege zijn (openlijke) homoseksualiteit. Als er een tragisch ongeval gebeurt, moet Miguel kiezen tussen het veroordelen van Santiago, of zijn relatie met hem op te biechten aan Mariela en het gehele dorp. Met betoverende beelden van de prachtige Peruaanse kustlijn is Contracorriente een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.Contracorriente is het speelfilmdebuut van Javier Fuentes- León en de winnaar van o.a. de Audience Award op het Sundance Filmfestival.

Releasedatum: 12 oktober

 

 

Alza la Testa [Keep Your Head Up] - Alessandro Angelini

coverMero is een alleenstaande vader. Zijn zoon Lorenzo is zijn enige reden van bestaan. Mero’s grote droom is Lorenzo te zien schitteren in de ring als bokskampioen, om zo zijn eigen middelmatige amateurbokscarrière goed te maken. Mero geeft zijn zoon geen enkele ruimte en bepaalt Lorenzo’s complete leven. Lorenzo weet dat zijn vader het beste met hem voorheeft, maar hun hechte band vertoont scheurtjes als zijn afwezige moeder plotseling contact zoekt en Lorenzo verliefd wordt op Anja. Lorenzo ontglipt zijn vader steeds meer. Met desastreuze gevolgen...
Alza la Testa is een ontroerend en bekroond Italiaans verhaal over de liefde van een vader voor zijn zoon.

Releasedatum: 12 oktober

 

 

I Bambini Ci Guardano [The Children Are Watching Us] – Vittorio de Sica

coverNina, jong en getrouwd, vindt het zwaar om aan de eisen van haar familie en haar taak als moeder te voldoen. Als ze Roberto ontmoet en verliefd wordt, besluit ze er met hem vandoor te gaan. Haar man en 4-jarig zoontje laat ze achter.
Prico wordt van familielid naar familielid gestuurd en lijdt ernstig onder de gezinssituatie. Als Prico ziek is keert ze terug en belooft ze haar minnaar op te geven, hoewel hij erg vasthoudend is. Het lijkt allemaal goed te komen met het gezin tot ze besluiten op vakantie te gaan naar de Italiaanse Riviera. Nina’s minnaar blijkt daar ook te zijn. I Bambini ci Guardano [The Children Are Watching Us] is een prachtige voorbode van Vittoro de Sica’s neorealistische meesterwerken als Ladri di Biciclette [Fietsendieven] en Umberto D.

Releasedatum: 19 oktober

 

 

Matrimonio all’Italiana [Marriage Italian Style]- Vittorio De Sica

coverNa 22 jaar zijn minnares te zijn geweest wordt de mooie Filumena door Dominico ingeruild voor een veel jongere vrouw. Filumena bedenkt een plan. Ze besluit te doen alsof ze ernstig ziek en stervende... Op haar sterfbed weet ze Domenico ervan te overtuigen te trouwen. Maar al kort na het huwelijk geneest Filumena op miraculeuze wijze. Buiten zichzelf van woede laat Domenico het huwelijk nietig verklaren. Maar dan onthult Filomena dat ze drie zonen heeft en dat Domenico de vader is van één van hen…..
Matrimonio all’Italiana is een heerlijke Italiaanse komedie met glansrollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni. De film werd genomineerd voor 2 Oscars en werd onderscheiden met de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Releasedatum: 19 oktober

 

 

Paolo & Vittorio Taviani – Regisseursbox (4DVD)

coverPaolo en Vittorio Taviani (geboren 8 november 1931 en 20 september 1929) zijn 2 broers die altijd samen gewerkt hebben. Hun filmliefde gaat terug tot hun jeugd en studententijd. Geboren in een klein Toscaans dorpje begonnen ze, net als
vele regisseurs als journalist. Ze trokken naar Rome om filmmakers te worden. Na jarenlang hard werken als regieassistenten en makers van documentaires kwam de grote doorbraak kwam met Padre Padrone. De 6-jarige Gavino die door zijn vader van school wordt gehaald en zijn hele jeugd geïsoleerd doorbrengt als schaapsherder weet uiteindelijk zijn tirannieke vader te ontvluchten. De film werd bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. La Notte di San Lorenzo [De Nacht van de vallende sterren], onderscheiden met de Jury Prijs in Cannes, is een indringend meesterwerk over een zomer in een Toscaans dorpje in het oorlogsjaar 1944. Kaos, het onbetwiste en tijdloze meesterwerk, bestaat uit 5 verhalen gebaseerd op het werk van Pirandello over het harde leven op het 19eeeuwse Sicilië waar mens en natuur het met elkaar uitvechten. Tu Ridi (Jij lacht] bestaat uit 2 delen. Het eerste verhaal gaat over Felice, wie er door zijn vrouw van verdacht wordt vreemd te gaan, omdat hij in zijn slaap zo onbedaarlijk lacht. Het tweede deel gaat over een 12-jarige jongen, zoon van een gearresteerde maffiabaas, die ontvoerd wordt om zijn vader tot zwijgen te dwingen.

In deze box:
PADRE PADRONE
KAOS
LA NOTTE DI SAN LORENZO
TU RIDI

Releasedatum: 19 oktober

 

ETTORE SCOLA – Regisseursbox (4DVD)

coverEttore Scola (10 mei 1931) is een Italiaanse scenarioschrijver en regisseur. Scola werd geboren in Trevico, Italie. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij rechten studeren in Rome, waarna hij journalist werd en vooral voor satirische bladen schreef. Dit werk leidde hem naar een carrière als scenarioschrijver. Scola schreef in eerste instantie voornamelijk komedies, maar evolueerde hiervan naar films en studies over zijn land en de geschiedenis. In 1964 regisserde hij zijn eerste film: Se permettete parliamo di donne. Scola’s eerste grote succes kwam met C’eravamo Tanto Amati [Wij hielden zoveel van elkaar], een gevoelige komedie over 3 vrienden, die alledrie van dezelfde vrouw houden. Een fresco van Italië’s
leven en politiek van na de Tweede Wereldoorlog, welke hij opdroeg aan Vittorio de Sica [Fietsendieven]. Met Bruti, Sporchi e Cattivi, een heerlijke komedie over de ‘lelijke, smerige en gemene’ mensen uit een krottenwijk van Rome werd hij bekroond met de prijs voor beste regisseur op het Filmfestival van Cannes. Echt beroemd werd Scola met Una Giornata Particolare [Een Bijzondere Dag], over een huisvrouw en een conciërge, 2 schitterende rollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni, die als iedereen uitloopt voor het bezoek van Hitler aan Rome alleen achter blijven in hun flatgebouw. De film werd o.a. bekroond met de Golden Globe Beste Buitenlandse Film. La Famiglia is Scola’s ode aan het Italiaanse gezinsleven van weleer, een familiekroniek die bijna de gehele 20e eeuw omvat. Scola heeft meer dan 40 films geregisseerd en is nog steeds actief.

In deze box:
C’ERAVAMO TANTO AMATI
BRUTTI, SPORCHI E CATTIVI
UNA GIORNATA PARTICOLARE
LA FAMIGLIA

Releasedatum: 19 oktober

 

 

La Danse - Le Ballet de L’Opera de Paris - Frederick Wiseman

coverIn La Danse - Le Ballet de l'Opera de Paris geeft Frederick Wiseman een fascinerende kijk in de wereld van de wereldberoemde Parijse opera.

Van de vissen in de diepste keldergewelven tot de bijen op het hoge dak, van de schoonmakers tot de premiers danseurs en het corps de ballet, Wiseman brengt alle lagen en standen binnen het statige operagebouw nauwgezet in kaart. Dit doet hij in zijn gebruikelijke observerende stijl, met een handheld camera, zonder toegevoegde
muziek of commentaar. Dat is ook niet nodig, want de zwijgende beelden van de verlaten gangen en eeuwenoude trappenhuizen waar de reflectie van het zonlicht op de vloeren valt spreken voor zich.

Een meesterwerk. De New York Times riep La Danse uit tot een van de beste dansfilms ooit gemaakt en was een succes in de bioscoop.

Releasedatum: 12 oktober

 

 

Romeo and Juliet - Paul Czinner

cover Prokofievs muziek gecombineerd met Shakespeares beroemde verhaal over de gedoemde geliefden. Het pad van de ware liefde leidt tot een tragisch einde voor Romeo en Juliet. Met in de hoofdrollen de wereldberoemde Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in de bloei van hun carrière. Het is niet overdreven om Rudolp Nureyev en Margot Fonteyn het meest indrukwekkende van alle danspartners te noemen en Sergei Prokofiev de meest getalenteerde 20e-eeuwse ballet componist. Deze beroemde uitvoering van het Royal Ballet is een meesterwerk en een must-have voor alle kunstliefhebbers.

Releasedatum: 12 oktober

 

 

Ballets Russes - Daniel Geller & Dayna Goldfine

coverZe kwamen. Ze dansten. Onze wereld was nooit meer hetzelfde. Schitterende documentaire over een revolutionaire dansgroep die beter bekend staat als de Ballets Russes. De documentaire begint bij de oprichting in 1909 door de befaamde Serge Diaghilev. Diaghilev ontwikkelde een meer gecompliceerde balletvorm waarin ook show elementen waren opgenomen. Wereldsterren als Alicia Markova, Irina Baranova en Marc Platt halen veelal geestige herinneringen op. Allen zijn nu tachtig of negentig maar nog steeds actief in de balletwereld.

De sappige, anekdotische interviews met de voormalige sterren gunnen de moderne kijker een unieke blik op de legendarische balletgroep. De regisseurs Dan Geller en Dayna Goldfine maken al zestien jaar samen documentaires. Ballets Russes is een documentaire geworden die het publiek zowel emotioneel als intellectueel aanspreekt; een film die niet alleen dansliefhebbers maar ook een breed publiek interesseert.
Dans is hier immers totaalkunst.

Releasedatum: 12 oktober

 


Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina