Homescreen DVD-releases in november.

Novemberreleases op DVD van Homescreen.

A STORY OF CHILDREN AND FILM ‐ Mark Cousins

Het vervolg op Mark Cousins uiterst succesvolle STORY OF FILM: An Odyssey. 

Story of Children and Film DVDA STORY OF CHILDREN AND FILM is een unieke en fascinerende reis door de filmgeschiedenis en de eerste film waarin de rol van kinderen in de wereldcinema wordt belicht.

Hoe beïnvloeden films het leven en de fantasiewereld van kinderen? En hoe beïnvloeden jeugdherinneringen het werk van regisseurs en acteurs?

Met fragmenten van 53 films uit 25 landen – van E.T., Moonrise Kingdom en Kauwboy tot Le Ballon Rouge, An Angel at My Table en Fanny en Alexander‐ is STORY OF CHILDREN AND FILM een ware eye‐opener en een ode aan de fantasiewereld van kinderen.

A STORY OF CHILDREN AND FILM ging in première op het afgelopen filmfestival van Cannes en was een groot succes. De film kreeg wereldwijd lovende recensies, waaronder 5 sterren in The Guardian.

Net als Cousins’ STORY OF FILM is deze opvolger een must‐see voor filmliefhebbers en (zoals het beroemde motto uit de The Wizard of Oz luidt) iedereen die jong van hart is!

Regie: Mark Cousins

Info
Genres: Kunst, Documentaire
Lengte: 101 min.
Land: Groot Brittannië

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1 - Japans - Russisch - Zweeds
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 14 november

 

IO SONO LI - Andrea Segre

Io Sono Li DVDDe Chinese immigrante Shun Li werkt in een naaiatelier net buiten Rome. Ze werkt keihard, vooral om het mogelijk te maken haar zoon, die nog in China woont, over te laten komen. Op een dag wordt ze overgeplaatst naar Chioggia, een eilandje in de buurt van Venetië, waar ze als serveerster aan de slag gaat. Tussen haar en vaste klant Bepi, ook wel 'de Dichter' genaamd', ontstaat een warme vriendschap - met deze uit het vroegere Joegoslavië afkomstige visser deelt ze de liefde voor poëzie. De gemeenschap reageert echter zeer afwijzend op deze vriendschap.

Dit meeslepende drama werd onder meer bij het filmfestival van Venetië bekroond.

Cast:
Tao Zhao
Rade Serbedzija
Giuseppe Battiston
Marco Paolini
Roberto Citran

Regie: Andrea Segre

Info:
Genres: Drama
Lengte: 92 min.
Land: Frankrijk, Italië 2012

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 5.1 - Mandarijns
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 7 november

 

PISTOLA EN CADA MANO, UNA - Cesc Gay

Una Pistola en Cada Mano DVDIn deze opmerkelijke komedie zijn het de gewone mannen in buitengewone situaties die de hoofdrol vervullen en zo een meedogenloos portret van de hedendaagse man afbeelden.

Acht korte verhalen van mannen van in de veertig en hun identiteitscrisissen die zich allemaal afspelen op die ene vrijdag in Barcelona. J. is depressief en typisch voer voor psychologen, E. is alles kwijt en leeft nu met zijn moeder en kat, S. is bezig om na twee jaar zijn ex-vrouw weer voor zich terug te winnen, G. probeert met behulp van drugs te begrijpen waarom zijn vrouw vreemdgaat en de rest van de vrienden doen daar al niet voor onder met hun eigen catastrofes.

Je kunt van ze houden of ze haten – deze acht mannen van in de veertig wekken op de een of andere manier herkenning op: een amusant en emotioneel mozaïek.

Cast:
Ricardo Darín
Luis Tosar
Javier Cámara
Cayetana Guillén Cuervo
Leonor Watling
Candela Peña
Eduardo Noriega

Regie: Cesc Gay

Info:
Genres: Komedie
Lengte: 95 min.
Land: Spanje 2012

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 21 november

 

STOCKHOLM, EAST - Simon Kaijser da Silva

Stockholm, East DVDAls Johan en Anna elkaar ontmoeten op een treinstation in Stockholm raken ze met elkaar bevriend. Beiden worden achtervolgd door een tragedie in hun leven; een ongeluk dat ze alletwee met zich meeslepen. Alleen Johan weet dat dit ongeluk hun met elkaar verbindt, maar hij zwijgt hierover tegen Anna. En Anna verbergt haar tragedie voor hem. Op basis van deze leugens ontstaat er een gevaarlijke en meeslepende liefdesaffaire.

De Scandinavische sterren Mikael Persbrandt (In a Better World, Beck, The Hobbit) en Iben Hjejle (The Boss of it All, High Fidelity) schitteren in dit ontroerende liefdesverhaal vol morele dilemma’s, een genre waarin de Scandinavische filmmakers wereldleiders zijn geworden.

Cast:
Mikael Persbrandt
Norlén Liv Mjönes
Iben Hjejle Henrik

Regie: Simon Kaijser da Silva

Info:
Genres: Drama
Land: Zweden

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Zweeds - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 21 november

 

ANY DAY NOW - Travis Fine

THEY MADE HIM A PROMISE. HE MADE THEM A FAMILY.

Any Day Now DVDWinnaar van meer dan 10 publieksprijs awards op filmfestivals over de hele wereld; ANY DAY NOW is een indrukwekkend en aangrijpend verhaal over liefde, acceptatie en familie.

Als Marco, een 14-jarig jongen met Downsyndroom, wordt verlaten wordt door zijn moeder, neemt een gay stel, Rudy en Johnny (Alan Cumming en Garret Dillahunt), de zorg voor hem op zich. Ze worden zo de liefhebbende familie die hij nooit had. Maar als de onconventionele woonomstandigheden van de jongen worden ontdekt door de authoriteiten, wordt het stel gedwongen te vechten tegen een partijdig en bevooroordeeld wettelijk systeem, om zo het leven te redden van een kind dat ze liefhebben als hun eigen zoon.

ANY DAY NOW is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de late jaren 70 en raakt wettelijke en sociale kwesties die vandaag nog even relevant zijn als 35 jaar geleden.

Cast:
Alan Cumming
Isaac Leyva
Garret Dillahunt

Regie: Travis Fine

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 97 min.
Land: USA

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 28 november

 

FREIER FALL ‐ Stephan Lacant

Freier Fall DVDMet een veelbelovende carrière bij de politie en een baby op komst, lijkt Marcs (Max Reimelt, Napola) leven compleet op orde. Tijdens een trainingsweekend van de politieschool ontmoet hij Kay (Hanno Koffler, Summerstorm). Kay is spontaan en rebels en compleet anders, maar toch voelt Marc zich verbazingwekkend op zijn gemak bij hem. Sterker nog, het lijkt wel alsof hij zich aangetrokken voelt tot Kay. Marc zet het van zich af tot Kay onverwachts naar zijn afdeling wordt overgeplaatst.

De twee gaan samen hardlopen in de bossen. Hun relatie begint onschuldig. Tot Kay hem op een dag begint te zoenen. Marc wil er niets van weten, maar toch lijkt het niet geheel onwelkom. Marc wordt smoorverliefd. Er ontstaat een intense, geheime affaire. Marc raakt verstrikt in een web van leugens en bedrog en vervreemdt van zijn vriendin en familie. Maar er samen vandoor gaan met Kay lijkt geen optie.

FREIER FALL is het intieme en erotische debuut van Stephan Lacant en ging in première op het Filmfestival van Berlijn.

Cast:
Hanno Koffler
Katharina Schüttler
Attila Borlan
Max Riemelt

Regie: Stephan Lacant

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 100 min.
Land: Duitsland

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 28 november

 

Releases in de AWARD WINNING CINEMA reeks (releasedatum 7 november):

DANS LA MAISON - François Ozon

DANS LA MAISON is François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.

Dans La Maison DVDGermain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal ‘In het huis’ leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.

DANS LA MAISON is een knappe en spannende film over obsessie en verlangen. Met o.a. Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ), Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en Denis Ménochet (INGLOURIOUS BASTERDS).

Cast:
Kristin Scott Thomas
Fabrice Luchini
Emanuelle Seigner

Regie: François Ozon

Info:
Genres: Drama
Lengte: 105 min.
Land: Frankrijk

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Extra's:
• Prime Interview

 

JIRO DREAMS OF SUSHI - David Gelb

JIRO DREAMS OF SUSHI is het verhaal van de 85-jarige Jiro Ono, door velen beschouwd als de beste sushi chef van de wereld.

Jiro Dreams of Sushi DVDHij is de eigenaar van het Sukiyabashi Jiro, dat slechts 10 zitplaatsen heeft en zich in een metro station in het hart van Tokyo bevindt. Ondanks het feit dat zijn sushi restaurant er bescheiden uitziet, is het het eerste restaurant in zijn soort dat onderscheiden is met 3 Michelin sterren. Sushi liefhebbers van over de hele wereld maken de reis om bij Jiro te eten, ze bellen maanden van tevoren om te reserveren en zijn bereid honderden euro’s neer te leggen om te eten op een van de slechts 10 stoelen van Jiro’s geliefde sushi bar.

Het grootste deel van zijn leven, hij zit al zo’n 75 jaar in het vak, heeft Jiro er alles aan gedaan om de kunst van het sushi maken te leren. Zelfs op zijn hoge leeftijd streeft hij nog steeds naar ultieme perfectie. Hij werkt van zonsopgang tot ver na zonsondergang om elk stukje vis te proeven, uiterst precies zijn werknemers te trainen en heel nauwkeurig de presentatie van elk sushi creatie te perfectioneren.

Het hart van dit verhaal is zijn relatie met zijn oudste zoon Yoshikazu, reeds de 50 gepasseerd, die wordt klaargestoomd voor de troonopvolging. Van op de eerste rij leert Yoshikazu, samen met de andere keukenhulpen, de kneepjes van het vak en tracht hij het meesterschap van zijn vader te evenaren.
JIRO DREAMS OF SUSHI vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japan’s culinaire keizer: sushi. Tevens is het een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders. Maar bovenal is deze film een grote ode aan, u raadt het al: sushi.

Cast:
Jiro Ono

Regie: David Gelb

Info:
Genres: Eetfilm, Documentaire
Lengte: 83 min.
Land: USA 2011

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Japans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

 

OMAR M'A TUER - Roschdy Zem

Omar M'a Tuer DVDFrankrijk, 1991. Het lichaam van de bruut om het leven gebrachte rijke weduwe Chislaine Marchal wordt in een kelder gevonden. Op de muur staat in haar eigen bloed geschreven: ‘Omar heeft me vermoorden’. Haar Marokkaanse nietsvermoedende tuinman Omar wordt hierop direct opgepakt en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Dit ondanks dat tijdens de rechtszaak meerdere elementen erop wijzen dat het politieonderzoek niet correct is uitgevoerd.
Terwijl Omar wegkwijnt in de gevangenis gaat de journalist Vaugrenard (Denis Podalydès, La Conquête) op onderzoek uit. Zou een hoog opgeleide stervende vrouw een grammaticale fout maken als ze met haar eigen bloed haar daders naam op de muur kalkt? Bovendien zou ze dan haar ernstig bloedende lijf door de gehele kelder heen gesleept moeten hebben. Waar zijn dan de bloedsporen? Ook blijkt de datum van overlijden te zijn veranderd, zijn er geen vingerafdrukken afgenomen en komt naar voren dat een getuige is verdwenen…

Omar m’a tuer is een spannend gevangenisdrama - een thriller en rechtsbankdrama ineen - en gebaseerd op een van de meest schokkende, gerechtelijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. Zeven jaar na zijn opsluiting verkreeg Omar gratie door Jacques Chirac, maar tot op de dag van vandaag vecht hij om zijn onschuld te bewijzen.

Cast:
Denis Podalydès
Sami Bouajila

Regie: Roschdy Zem

Info:
Genres: Drama
Lengte: 85 min.
Land: Frankrijk 2011

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Jordy van Buel  |  30-10-2013

Jiro Dreams of Sushi is echt geweldig!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina