Homescreen: DVD releases in november 2007

 

Homescreen DVD releases in november 2007

 

Angel
François Ozon

Engeland, 1905. De mooie jonge Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel droomt over een leven als schrijfster. Een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo (Sam Neill) is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster! De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit. Net als de heldinnen uit haar boeken leeft ze een groots en meeslepend leven. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem e´n liefde tegelijk te hebben? Haar ondergang lijkt onvermijdelijk...

Cast:
Charlotte Rampling (Swimming Pool, Sous le Sable)
Romola Garai (Atonement, Scoop)
Sam Neill (The Piano)
Lucy Russel
Michael Fassbender

Release: 27-11

Lengte: 134 min.
Land: Groot Brittannië 2006

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Barcode: 8717249472919


MON FILS A MOI
Martial Fougeron

Net voordat Julian thuiskomt, strijkt hij snel zijn haar in een scheiding en stopt hij zijn blouse in debroek. Hij is als de dood dat zijn moeder hem zo ziet. Julians moeder heeft er moeite mee dat haar zoon aan het puberen is. Ze wil niet dat hij zelf kiest welke kleren hij draagt, zich gaat scheren of een vriendinnetje krijgt. Genegeerd door haar man wil ze hem liefst voor zichzelf houden. Haar verstikkende liefde zorgt ervoor dat Julian zich meer en meer terugtrekt...

Nathalie Baye is een van de meest gerespecteerde en gevierde Franse actrices. Zij staat bekend om haar vermogen de meest uiteenlopende rollen te spelen. Haar eerste grote film was La Nuit Amèricaine van François Truffaut in 1973. Zij werkte daarna nog vaker met Truffaut, voor wie zij eenzelfde loyaliteit toonde als jegens Jean-Luc Godard, dankzij wiens Sauve Qui Peut (La Vie) zij in 1979 de César als beste actrice won.

‘Psychologische thriller waarin moederliefde zich van een monsterlijke kant laat zien.’ www.cinema.nl

‘Mon Fils à Moi is een film die zo aangrijpt dat je bijna wilt schreeuwen om het psychische en fysieke geweld te laten stoppen... Wat een mooie film met een glansrol voor de Franse topactrice Nathalie Baye.’ De Telegraaf

‘Knap en beklemmend debuut.’ De Volkskrant

Cast:
Nathalie Baye
Victor Sévaux
Marie Kremer
Emmanuelle Riva
Olivier Gourmet

Release: 13-11

Genres: Drama
Lengte: 79 min.
Land: Frankrijk 2006

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1

Barcode: 8717249472902


PINK NARCISSUS
James Bidgood

Omgeven door geheimzinnigheid zag Pink Narcissus in 1971 zijn release. Een mooie jongen (gespeeld door Bobby Kendall), geobsedeerd door zijn eigen schoonheid en jeugd, vlucht in een seksuele droomwereld vol van de mooiste kleuren, muziek en mannen. In zijn erotische fantasieën is hij de slaaf van een Romeinse keizer, een haremjongen in de tent van een sultan en een zegevierende matador.

De maker van de film was anoniem en al snel werd de film toegeschreven aan filmmakers als Kenneth Anger en Andy Warhol, tot ontdekt werd dat fotograaf James Bidgood de maker was. Pink Narcissus werd voornamelijk opgenomen in Bidgoods kleine appartement in New York, dat hij volledig ombouwde tot filmstudio vol prachtige decors en kostuums.

Bidgoods werk wordt tot op de dag van vandaag gebruikt en nagemaakt door kunstenaars, fotografen en reclamemakers. Pink Narcissus is een must-see voor de liefhebbers van Pierre et Gilles, David LaChapelle en iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst.

‘A work of art, it inspired everyone from Pedro Almodovar to Michel Gondry.’

Release: 13-11

Lengte: 74 min.
Land: USA 1971

Beeld: Kleur & zw/w, 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s:
• Interview met James Bidgood (33 min.)

Barcode: 8717249472889


Pane Amore e Gelosia & Pane Amore e Fantasia (Tweeluik)
Luigi Comencini

Pane, amore e fantasia betekent ‘brood, liefde en fantasie’. Pane met fantasia, dat is in Italië zoiets als onze boterham met tevredenheid.

Pane, amore e gelosia (Zilveren Beer, Berlijn), ‘Liefde, brood en jaloezie’, begint waar de andere film ophoudt en vertelt over liefde in nood. Hun succes dankten ze niet in de laatste plaats aan filmster annex seksbom Gina Lollobrigida.
Het was spannend dat juist zij haar esprit (en de rest) leende aan de rol van een boerenmeisje van een jaar of achttien. Tegenover haar zien we Vittorio de Sica (behalve acteur ook de regiseur van o.m. Fietsendieven) schitteren als een charmante politiechef van middelbare leeftijd. Wat de meisjes betreft knijpt hij nooit een oogje toe, dat houdt hij liever wagenwijd open. Dat dit personage zich verlooft met een ongehuwde moeder zorgde destijds voor een schandaal – zoiets deed een politieman niet!Het zijn vrolijke films, tijdsbeelden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze maken grappen en spotten venijnig.

Intussen pleiten ze voor verbeelding in de liefde. Heb oog voor wie je pad kruist, zeggen ze, laat je niet verblinden. Verlang, maar niet naar het onmogelijke.

Release: 13-11

Lengte: 97 min. +92 min.
Land: Italië 1954/ Italië 1953

Beeld: zw/w, 4:3
Geluid: Mono/ Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Barcode: 8717249472476

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina