Homescreen DVD releases in maart

Homescreen



Homescreen DVD releases in maart


Año Bisiesto - Mi Rowe

coverLaura is een vrijgezelle 25-jarige journaliste, ze woont in een klein appartement in Mexico-stad. Na een serie affaires ontmoet ze Arturo. Er ontplooit zich een intens gepassioneerde en seksuele romance waarin genot, pijn en liefde samen komen. In de verstrijkende dagen, die door Laura afgestreept worden op haar kalender, leert Arturo steeds meer over Laura's verleden. En wat hij hoort drijft hem tot het uiterste.

Winnaar van de Camera d'Or op het Cannes Filmfestival voor beste debuutfilm.

Releasedatum: 29 maart


Lip Service: Seizoen 1

coverHet Britse antwoord op de L-WORD!

Seks, leugens en echte liefde zijn de de ingrediënten van deze sexy, nieuwe BBC serie.

Lip Service volgt de (liefdes)levens van een groep lesbische vriendinnen in Glasgow. Cat, een zelfverzekerde architecte, raakt van slag door de plotselinge terugkomst van haar rokeloze ex-vriendin Frankie, een getalenteerde fotografe. Frankie's terugkeer naar Glasgow, na twee jaar afwezigheid, is onaangekondigd en laat een spoor van ravage in haar kielzog achter. En Tess, Cat's beste vriendin en huisgenote, blijkt zich constant aangetrokken te voelen door de de verkeerde vrouwen...

Het in Engeland controversieel ontvangen Lip Service, met een cast vol prachtige actrices (o.a. Laura Fraser uit Nina’s Heavenly Delights & Ruta Gedmintas uit The Tudors) is geschreven door Harriet Braun (een van de schijfsters van Mistresses) en geproduceerd door de mensen achter de Britse hitseries Life on Mars en Spooks.

Lip Service geeft een bijzondere kijk binnen ‘modern-day’ relaties – zowel binnen als buiten de slaapkamer. Vanwege het enorme succes wordt inmiddels een tweede serie gemaakt!

Releasedatum: 29 maart



Siddhartha - Conrad Rooks

coverSiddhartha volgt de spirituele tocht van een rusteloze jonge brahmanenzoon, die zijn huis verlaat om innerlijke rust te vinden. Als zoon van een rijke Indiase familie geeft Siddhartha al zijn bezittingen op en begint aan een pelgrimstocht door India. Als asceet in de bergenmediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem niet helpen. Siddhartha stort zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij beseft dat ook dit niet is waar hij naar zoekt. Als Siddhartha als veerman gaat werken, vindt hij uiteindelijk een manier om tot zijn ware zelf te komen.

Siddhartha werd door Conrad Rooks gefilmd in het prachtige Noorden van India. Verantwoordelijk voor de cinematografie is de legendarische Sven Nykvist, bekend door zijn werk met Ingmar Bergman, Woody Allen, Roman Polanski en vele anderen. Nykvists beelden maken Siddhartha’s zoektocht tot een visueel gedicht.

Releasedatum 15 maart



The Living Matrix - Greg Becker

coverNieuwe inzichten in ons lichaam, geest en gezondheid

In de film The Living Matrix – The New Science of Healing – ontdek je het ingewikkelde web van factoren die ons welzijn en onze gezondheid bepalen. Van de kwantum fysica van het lichaamsveld (body Field) tot gezondheidszorg; die de onderlinge commmunicatie via energetische processen tussen de cellen als uitgangspunt neemt, de Living Matrix onderzoekt en laat je kennis maken met nieuwe innovatieve ideeën over gezondheid. Wetenschappers, fysiologen, bio-energetische onderzoekers en holistische beoefenaars delen hun kennis, ervaringen en inzichten.

Maak kennis met deze informatie en ontdek hoe, gebaseerd op het laatse wetenschappelijke onderzoek, je je eigen lichaam kunt vitaliseren en hoe je beter kunt worden en gezond kunt blijven.

Releasedatum 15 maart


Waarom Vertrok Bodhi-Dharma naar het Oosten? - Bae Yong-Kyun

coverEen oude Zen-meester, een onzekere leerling en een wees kind omringd door natuurelementen: water, vuur, aarde, wind en lucht. In een klein vervallen klooster, verscholen in de bergen, woont een oude Zen-meester met zijn volgelingen: Kibong, een jonge monnik die de stad ontvlucht is en Haejin, een kind. Op een dag doodt Haejin per ongeluk een vogel waardoor een vogelpaar wreed gescheiden wordt. De vogel die achterblijft volgt hem op de voet en dat leert Haejin het fundamentele leed van het leven te begrijpen: de dood en het vluchtige van het leven, de verbondenheid en de passies, de zonde en angst.

Voordat de oude monnik sterft, geeft hij Kibong de opdracht zijn lichaam na zijn sterven te verbranden. Kibong moet de crematieceremonie 's nachts uitvoeren, in de bergen en in zijn eentje. De vlammen flakkeren de hele nacht op en vernietigen de muur tussen leven en dood, tussen goed en kwaad en dit geeft Kibong een ervaring die woorden overstijgt.

Releasedatum 15 maart


César et Rosalie - Claude Sautet

coverCésar et Rosalie (1972) vertelt van twee mannen en één vrouw: Rosalie (Romy Schneider) houdt van César (Yves Montand) en ook van David (Sami Frey). En zij houden van haar.

Cineast Claude Sautet grijpt hun verhaal aan om uit te pluizen hoe het toch komt dat mannen mannen zijn, en vrouwen een raadsel. César et Rosalie vertelt over vanzelfsprekend onverschrokken leven, niet door helden maar door herkenbare types. De film speelt een intrigerend spel met drie pionnen in wisselende constellaties. Wie hoort waar thuis? Wie wordt geslagen, wie belandt er in de put, wie moet een beurt overslaan? Wie wint? Kan er wel iemand winnen? En waar wordt het gespeeld, in de hel of in de hemel?

Releasedatum 15 maart


AWARD WINNING CINEMA Collection releases van 15 maart

ANGEL - François Ozon

coverEngeland, 1905. De mooie jonge Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel droomt over een leven als schrijfster. Een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo (Sam Neill) is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster! De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit. Net als de heldinnen uit haar boeken leeft ze een groots en meeslepend leven. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem e´n liefde tegelijk te hebben? Haar ondergang lijkt onvermijdelijk...

Na Swimming Pool (2003) is Angel de tweede film van François Ozon over een Engelse schrijfster. Deze keer schetst hij, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Taylor, een opmerkelijk portret van een jonge vrouw op zoek naar geluk.


NORTH - Rune Denstad Langlo

coverWanneer voormalig skiër Jomar te weten komt dat hij wellicht de vader is van een kind in het hoge Noorden, begint hij aan een lange reis op zijn sneeuwscooter met vijf liter alcohol als zijn enige proviand. Jomar lijkt echter alles te doen om te voorkomen dat hij zijn bestemming bereikt en komt daarbij in merkwaardige situaties terecht. Dat levert droogkomische en originele ontmoetingen op.

Winnaar FIPRESCI Award 2009 op het film festival van Berlijn.




LAMB OF GOD [Cordero de Dios] - Lucía Cedrón

‘Op onnadrukkelijke wijze weet de film te ontroeren.’ **** DE Volkskrant

cover25 jaar na de onderdrukking van de militaire junta in Argentinië zijn de wonden die het gewelddadige regime geslagen heeft nog altijd niet geheeld. Zo ook niet voor Teresa, die sinds 1978 in ballingschap in Frankrijk woont. Tijdens de economische crisis van Argentinië duiken de oude 'junta- methoden' weer de kop op. Teresa's vader, een rijke veearts, wordt op klaarlichte dag ontvoerd. Al snel volgt een eis tot losgeld, geadresseerd aan Guillermina, zijn kleinkind en Teresa's dochter. Het te betalen bedrag is hoog, en de dreigementen serieus. Guillermina roept de hulp van haar moeder in die met gemengde gevoelens op de noodkreet van haar dochter reageert...




SARAJEVO, MY LOVE (Grbavica) - Jasmila Zbanic

coverSamen met haar dochter Sara woont Esma in Grbavica, een buitenwijk van Sarajevo. Omdat ze het financieel niet breed hebben, gaat Esma in een bar werken. Esma’s man is gesneuveld tijdens de burgeroorlog en de sporen van het verlies zijn nog steeds voelbaar. Sara informeert regelmatig naar haar vader. Klasgenootjes die ook door de oorlog van hun vader beroofd zijn, vertellen immers regelmatig over hoe dit dan precies gebeurd is. Maar de onduidelijke dood van Sara's vader wordt pas echt een probleem wanneer ze voor een schooluitstap niet de gevraagde documenten kan voorleggen. De papieren met informatie over zijn overlijden blijken verdwenen…

Bekroond met de Gouden Beer voor Beste Film op het Filmfestival van Berlijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina