Homescreen: DVD releases in maart 2008

Homescreen DVD releases in maart 2008

VIER MINUTEN
Chris Kraus

Iedere ochtend geeft Traude Krüger (Monica Bleibtreu) pianolessen in een vrouwengevangenis. Deze jarenlange regelmaat wordt verstoord door de komst van een nieuwe gevangene.

De nieuweling, Jenny (Hannah Herzsprung), blijkt agressief, onberekenbaar en zit vast wegens moord. Aanvankelijk verloopt de omgang tussen Traude en Jenny zeer stroef, maar Jenny blijkt muzikaal een wonderkind. Naarmate de pianolessen vorderen, lijken de twee elkaar steeds meer te ontdekken. De agressieve Jenny kalmeert en de verbitterde Traude ontdooit. Beiden gaan op in de lessen, die hun leven volledig gaan beheersen. Krüger, die het als haar roeping ziet de ontspoorde Jenny door middel van haar talent op het rechte pad te krijgen, nomineert haar leerling voor een prestigieuze muziekwedstrijd buiten de gevangenis. Jenny blijkt echter diepe littekens te hebben overgehouden aan haar gewelddadige jeugd en saboteert iedere kans om buiten de muren van de gevangenis te kunnen spelen...

Vier Minuten, de tweede film van regisseur Chris Krauss, is overladen met prijzen. Naast de prijs voor beste actrice (Monica Bleibtreu) en de beste Duitse film werd Vier Minuten genomineerd voor beste Europese film van het jaar.

Release: 18 maart 2008

Regie: Chris Kraus

Cast:
Monica Bleibtreu
Hannah Herzsprung
Jasmin Tabatabai
Sven Pippig

Taal: Duits
Genres: Drama
Lengte: 112 min.
Land: Duitsland

Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands


COMING OUT
Heiner Carow

Berlijn, jaren ’80. Als jongen was Philipp verliefd op zijn beste vriend. Die gevoelens heeft Philipp achter zich gelaten door bewust te kiezen zijn leven met Tanja te delen. Tanja werkt op dezelfde school en is in tegenstelling tot hem wel oprecht verliefd. Als Philipp concertkaartjes gaat kopen ziet hij in de rij de mooie Matthias staan. Opnieuw wordt hij geconfronteerd met zijn heimelijke gevoelens. Philipp kan Matthias niet uit zijn hoofd zetten en als ze elkaar weer tegenkomen belanden ze met elkaar in bed. Philipp verliest de controle over zijn leven en wordt verliefd op Matthias, maar hij durft geen keuze te maken. Ook blijkt Tanja in verwachting te zijn...

Coming Out ging op 9 november 1989 in Oost-Berlijn in première. Toen die avond bekend werd dat de Berlijnse Muur gevallen was, werd de film gestopt en het historische nieuws aan het bioscooppubliek verteld. De overgrote meerderheid wilde vervolgens eerst de film afkijken alvorens zelf te zien dat het nu echt mogelijk was van Oost naar West Berlijn te gaan.Coming Out wordt gezien als de eerste en enige film over homoseksualiteit die ooit gemaakt is in het voormalige Oost-Duitsland.

Winaar Zilveren Beer Filmfestival Berlijn.

Release: 18 maart 2008

Cast:
Matthias Freihof
Dagmar Manzel
Dirk Kummer

Crew:
Regie: Heiner Carow

Genres: Drama, Gay
Lengte: 113 min.
Land: DDR 1989

Taal: Duits
Beeld: kleur 4:3 letterbox
Geluid: Dolby Digital; 2.0
Ondertiteling: Nederlands


HOW TO COOK YOUR LIFE
Doris Dörrie

Een bijzondere documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt.

How to Cook Your Life is geïnspireerd op Zen Meester Dogen’s boek Instructies van de Chefkok (Tenzokyokun), waarin het koken wordt gebruikt als een metafoor voor het ontwikkelen van onze spiritualiteit. Of, zoals regisseur Dörrie het zegt: “De manier waarop een persoon omgaat met de ingrediënten voor een maaltijd, zegt veel over die persoon.”
How To Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg. Op die manier ontstaat er een reflectie over ons eigen gedrag en de manier waarop wij ons verhouden tot de wereld.

Meesterkok Edward Espe Brown wordt gevolgd bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Naast kok is Brown filosoof en Zen-leermeester, maar ook schrijver van de Tassajara kookboeken.

Regie: Dorris Dörrie

Genres: Documentaire/ Esoterisch/ Innergy
Lengte: 100 min.
Land: Duitsland

Taal: Engels/ Duits
Beeld: kleur 16:9
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Recente artikelen

Laatste reacties

Bettina  |  13-02-2008

Ja vind ik ook die koop ik misschien wel een keer. Vier minuten klinkt interessant.
Lees meer >

Sneaker  |  13-02-2008

Vier minuten klinkt interessant.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina