Homescreen DVD releases in juni

Homescreen



Homescreen presenteert DVD releases in juni:


PIEDS NUS - Fabienne Berthaud

coverMet Ludivine Seigner [Swimming Pool] en Diane Kruger [Inglourious Basterds]

Clara heeft haar leven goed op orde. Ze woont in Parijs en is gelukkig getrouwd met een ambitieuze advocaat. De plotse dood van haar moeder zet haar opgeruimde bestaan op losse schroeven. Lily, haar jongere zusje, woonde altijd in het ouderlijke huis op het platteland, onder de beschermende vleugels van haar moeder. Lily is een meisje dat leeft in het moment, ze is onbevangen en vrijzinnig en laat zich door niemand vertellen wat ze moet doen. Ze gaat volledig in haar eigen gecreëerde wereld op. De stadse Clara begrijpt aanvankelijk weinig van haar zusje, die in haar ogen geen enkele verantwoordelijkheid kent.

Releasedatum: 21 juni

 

 

ON THE PATH [Na Putu] - Jasmila Zbanic

coverVan de regisseur van de met de Gouden Beer voor Beste Film bekroonde film Sarajevo My Love [Grbavica].

Stewardess Luna en haar vriend Amar, luchverkeersleider, lijken gelukkig met elkaar. Maar terwijl Luna zich vooral bezig houdt met haar tot nog toe onvervulde kinderwens, wordt Amar ontslagen omdat hij teveel drinkt. Voor wat extra geld naast Luna’s salaris, neemt Amar een baan als computerleraar in een zomerkamp van strenggelovige moslims, kilometers ver van hun woonplaats.
Luna maakt zich meer en meer zorgen om Amar en wil dat hij terugkeert naar huis. Maar Amar beweert dat het leven in deze geïsoleerde gemeenschap hem rust brengt en hem ervan weerhoudt alcohol te drinken. Langzaam verliest Amar zichzelf in de radicale islam. De vrijgevochten en moderne Luna voelt zich machteloos. Volstaat liefde alleen?

Releasedatum: 21 juni

 

 

LE FIL (The String) - Mehdi Ben Attia

cover‘a burning romance’

Malik, een 30-jarige Parijse architect, keert terug naar zijn geboorteland Tunesië als zijn vader overlijdt. Hij wordt warm ontvangen door zijn moeder (Claudia Cardinale) en confronteert hem meteen met haar wens dat hij blijft en gaat trouwen. Malik voelt zich gevangen tussen de wil van zijn moeder en zijn heimelijke homoseksualiteit. Hij voelt zich geheel niet meer op zijn gemak in zijn geboorteland, en durft het niet aan zijn moeder te vertellen dat hij op mannen valt. Malik zoekt troost in vluchtige stiekeme ontmoetingen, tot hij de de mooie Bilal, zijn moeders tuinman, ontmoet...

Releasedatum: 21 juni

 

 

SLOVENIAN GIRL - Damjan Kozole

cover‘one of the most coolly calculating antiheroines to grace the silver screen.’ - Variety

De 23-jarige Sloveense Alexandra leidt een dubbelleven: ze is een keurige studente en tegelijkertijd een callgirl. Onder de naam ‘Slovenian Girl’ plaatst ze in het geheim contactadvertenties. Ze richt zich op buitenlandse mannen die slechts kort in de stad verblijven.

Als een van haar klanten, een Duitse Europarlementariër, een hartaanval krijgt na een dosis Viagra, dreigt Alexandra haar geheim te moeten prijsgeven...

Releasedatum: 21 juni

 

 

Award Winning Cinema releases:

Agata e la Tempesta - Silvio Soldini

Agata e La Tempesta is een uitbundige en fantasievolle komedie in de stijl van Soldini’s grote succes Pane e Tulipani.

coverAls Agata, eigenaresse van een populaire boekenwinkel, wordt verleid door een bijna twee keer zo jonge man, ontstaat er een enorm vuurwerk. Letterlijk alle alle gloeilamen in haar omgeving breken vanwege haar magnetische en emotionele elektriciteit. Van een volwassen onafhankelijke vrouw is ze opeens veranderd in in een smoorverliefd meisje.

Ondertussen ontdekt haar broer Gustavo, een zelfingenomen succesvolle architect, dat hij geadopteerd is. Zijn echte broer Romeo is een onvervalste rokkenjager, die op het sterfbed van zijn moeder hoort dat ze Gustavo ter adoptie heeft afgestaan.

Romeo besluit op zoek te gaan naar Gustavo...

Releasedatum: 21 juni

 

 

Fados - Carlos Saura

coverCarlos Saura (Tango, Flamenco Flamenco, Cría Cuervos) is bezeten van muziek en dans. In Fados legt hij de ziel van Portugal bloot. Met muziek, dans en film vertelt hij de rijke geschiedenis van de fado. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen muziek en de stad Lissabon en de evolutie van de fadomuziek.
Met zijn kleurrijke omgeving, constant transformerende decors en dynamische cameravoering, laat Fados de warme klanken van de fadistas tot hun recht komen. De spetterende cinematografie, met ondersteuning van grote namen als Mariza, Carlos Do Carmo, Camané, Lila Downs, Lura, Caetano Veloso, Chico Buarque en Miguel Poveda, zorgt voor een film die voelt als een audiovisueel gedicht. Puur, rauw en recht in je gezicht!

Releasedatum: 21 juni

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  09-06-2011

Zo dat heeft even geduurd met Slovenian Girl. :shock:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina