Homescreen DVD releases in januari 2009

Homescreen DVD releases in januari 2009

Il Dolce e l\'Amaro [The Sweet and the Bitter]
- Andrea Porporati

Release: 13 januari

Saro Scordia (Luigi Lo Cascio, La Meglio Gioventù) groeit op in een van de meest beruchte wijken van Palermo en is op jonge leeftijd al voorbestemd om het criminele pad op te gaan. Als zijn vader in een gevangenisopstand wordt gedood, komt hij onder de hoede van Don Gaetano Butera, een aanzienlijke maffioso. Zijn ‘godfather’ introduceert hem in het hiërarchische apparaat van Cosa Nostra. Langzaamaan krijgt Saro allerlei belangrijke opdrachten en grote verantwoordelijkheden. De keuze voor een criminele loopbaan verwijdert hem echter van zijn grote liefde Ada, die weigert een relatie te hebben met een maffioso. Zoals van hem verwacht wordt, trouwt Saro al snel met een vrouw die heeft geleerd geen vragen te stellen. Als Saro zelf vraagtekens begint te plaatsen bij de maffiamythe van respect, eer en trouw begint zijn geweten te knagen...

‘De Siciliaanse Goodfellas’ ScreenDaily


Fashion Victims
 - Ingo Rasper

Release: 13 januari

Karsten, die net zijn diploma op zak heeft van de middelbare school, ziet zijn plannen voor een wilde zomervakantie in Spanje in ook opgaan. Zijn vader, vertegenwoordiger in vrouwenkleding, moet zijn rijbewijs inleveren en dwingt Karsten zijn chauffeur te zijn. Geheel tegen zijn zin rijdt Kartsen zijn vader met zijn oubollige collectie rond langs de lokale winkels. En de zaken gaan toch al niet zo lekker: er komt flinke concurrentie van Steven, een vlotte jonge verkoper met een veel modernere collectie. Tussen de ritten door ontmoet Karsten Steven, niet wetende dat hij zijn vaders vijand is. Als Karsten verliefd wordt op Steven en hun gevoelens wederzijds blijken te zijn beginnen de zaken helemaal uit de hand te lopen...


Estômago
- Marcos Jorge

An adult fable on power, sex and cooking.

Release: 20 januari

Zonder geld en uitgehongerd belandt Nonato in een snackbar. Als blijkt dat hij niet voor zijn eten kan betalen biedt de eigenaar Nonato een baan als afwasser aan. Van hemt leert Nonato snacks maken en al snel wordt hij door de prostituee Iria ontdekt. Iria, die verschrikkelijk veel van eten houdt, krijgt geen genoeg van Nonato’s snacks en begint een affaire met hem. In ruil voor zijn snacks gaat Iria met hem naar bed. Inmiddels trekt Nonato’s eten veel klanten en biedt Giovanni hem een baan aan als leerling-kok in zijn restaurant en brengt hem de fijne kneepjes van het vak bij. Dan blijkt Nonato opeens in de gevangenis beland, waar hij de meest belabberde plek in een overvolle cel heeft. Ook daar gaat Nonato’s talent niet onopgemerkt voorbij. Als zijn celgenoten ontdekken dat Nonato kan koken stijgt Nonato’s aanzien en krijgt hij een steeds betere plek. Maar hoe is Nonato nu eigenlijk in de gevangenis terechtgekomen?

Estômago, een groot succes in de bioscopen, behaalde op het Filmfestival van Rotterdam een derde plaats bij de publieksfavorieten.


The Chicken, the Fish and the King Crab
- Jose Luis Lopez-Linares

Release: 20 januari

Een simpel en doeltreffend recept. Men neme 24 van de werelds beste meester-koks, een flink aantal boodschappenwagentjes met kip, vis en krab en laat de chef-koks ieder met de producten hun eigen gang gaan. Na 5½ uur heb je 12 porties van het lekkerste en het meest originele dat je ooit in je leven geproefd hebt. De koks zijn met zorg geselecteerd en representeren ieder een land en een bijbehorende kooktraditie die zowel verdedigd als verrijkt dient te worden. Deze competitie, de Bocuse d’Or (oftewel de heilige graal van de gastronomische wereld), wordt niet voor niets de Olympische Spelen voor meester-koks genoemd. In The Chicken, the Fish and the King Crab is de kijker getuige van de minutieuze voorbereidingen die meester-chef Jesus Almagro treft voor zijn deelname aan dit evenement, waar hij uitverkoren is het gastronomisch rijke Spanje te vertegenwoordigen. Zowel zenuwslopend en tongstrelend, The Chicken, the Fish and the King Crab dompelt je onder in een culinair avontuur dat pure topsport is. Officiële selectie IDFA.


Bella Martha
- Sandra Nettelbeck

Release: 20 januari

Martha is de charmante chef-kok van een Hamburgs drie sterren restaurant. Voor haar geen man, geen kind, geen hobby’s: ze is vrijgezel en leeft voor het koken. Dan slaat het noodlot toe: haar zus komt bij een auto-ongeluk om het leven en Martha ziet zich met haar negenjarige dochtertje Lina opgezadeld, dat weigert te eten ondanks Martha’s uitsloverij in de keuken. Uiteindelijk is het de flamboyante Italiaan Mario, Martha’s nieuwe souschef en rivaal, die weer licht en pasta brengt in het leven van het meisje. Zal ook Martha dankzij Mario een nieuw recept voor het leven ontdekken?


Eden
- Michael Hofmann

Release: 20 januari

Eden (Charlotte Roche, ook bekend als auteur van bestseller Vochtige Streken) getrouwd en moeder van de 5-jarige Leonie, valt als een blok voor de verleidelijke keuken van excentriek meester-kok Gregor. De twee zien elkaar steeds vaker in Gregors keuken, waar Gregor de dankbare Eden het een na het andere fantastische gerecht voorschotelt. De geheime culinaire ontmoetingen bevrijden beiden uit de dagelijkse sleur. Edens huwelijk bloeit zichtbaar op en ze raakt eindelijk zelfs weer zwanger. Geheimen zijn echter moeilijk te bewaren in het dorpje waar ze wonen. Als haar man het eten van Gregor proeft, begrijpt  hij dat hij snel wat moet doen om zijn vrouw niet te verliezen...

"‘Deze film over koken en liefde past naadloos in het rijtje Bella Martha en Como Aqua Para Chocolate" – Linda
 


Affinity
- Tim Fyell

Release: 27 januari

Affinity is gebaseerd op het boek van Sarah Waters, schrijfster van de bekroonde (en door de BBC verfilmde) bestsellers Tipping The Velvet en Fingersmith. Mistig Londen, eind 19e eeuw. Aangeslagen door de dood van haar vader, vindt Margaret (Anna Madeley) een nieuw levensdoel: in de Victoriaanse Millbank gevangenis bezoekt ze de gevallen vrouwen om hoop en troost te brengen. Vergeleken bij de moordenaars en dieven lijkt het medium Selina Dawes (Zoe Tapper) vrij onschuldig. In eerste instantie is Margaret septisch over Selina’s gave, maar al snel raakt ze volkomen in de ban van Selina’s wereld vol seances en geestverschijningen. Bevangen door een ongekend hevige passie neemt ze het besluit Selina te bevrijden... Een aangrijpende liefdesgeschiedenis die even onverwacht eindigt als bij begint.

Met Anna Madeley (Brideshead Revisited, Sense and Sensibility) en Zoe Tapper
Verpakking: amaray met O-Card


Prova d\'Orchestra -
- Federico Fellini

Release: 20 januari

Een repetitie van een klassiek orkest loopt allesbehalve harmonieus. Gegrepen door een enorme woede sturen de leden van het orkest hun schreeuwende en beledigende dirigent weg. Maar een dreigend en destructief toekomstbeeld doemt op. Bang en gekwetst komt het orkest langzaam weer tot de orde. Onder leiding van de dirigent wordt de repetitie hervat. Orchestra Rehearsal is een van de latere werken van Fellini (8 ½, La Strada, La Dolce Vita). Fellini’s subtiele absurdistische humor en de prachtige bekroonde muziek van Nino Rota (Oscarwinnaar voor de soundtrack van The Godfather) maken deze politieke allegorie tot een meesterwerk.
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Peter Neefs  |  06-01-2009

Il Dolce e l'Amaro klinkt wel interessant...die haal ik wel eens een keertje in huis.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina