Homescreen DVD-releases in februari en maart

Homescreen



Nieuwe releases op DVD van Homescreen.

 

FEBRUARI RELEASES:


DANS LA MAISON  ‐ François Ozon

coverDANS LA MAISON is François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.

Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal ‘In het huis’ leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.

DANS LA MAISON is een knappe en spannende film over obsessie en verlangen. Met o.a. Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ), Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en Denis Ménochet (INGLOURIOUS BASTERDS).

Cast:
Kristin Scott Thomas
Fabrice Luchini
Emanuelle Seigner

Crew:
Regie: François Ozon

Info:
Genres: Drama
Lengte: 105 min.
Land: Frankrijk

Releasedatum: 21 februari

EATING OUT 4: DRAMA CAMP - Q. Allan Brocka

coverDe relatie tussen Zack en Casey zit in het slop. Wanneer de jongens in de zomer naar een kamp gaan, ontmoet Zack Benji en er ontstaat meteen een connectie tussen de twee. Benji wil echter niet tussen Zack en Casey in komen te staan en doet net alsof hij hetero is.

Wanneer Benji en Zack een verliefd stelletje moeten spelen in een toneelstuk, wordt hun zelfbeheersing op de proef gesteld. De vonk tussen de twee lijkt toch over te slaan, dus Casey's goede vriendin Penny besluit Benji uit te schakelen, zodat Casey zijn rol kan overnemen. Wanneer Casey wordt versierd door de sexy Beau, vraagt hij zichzelf af of hij en Zack wel écht bij elkaar horen.
Inmiddels het vierde deel van de Eating Out reeks: Drama Camp zit weer vol heerlijke humor en dito smakelijk half ontklede jongens.

Cast:
Daniel Skelton
Aaron Milo
Chris Salvatore

Crew:
Regie: Q. Allan Brocka

Info:
Genres: Komedie, Gay
Lengte: 90 min.
Land: USA

Releasedatum: 21 februari

 

NIEUW IN DE AWARD WINNING CINEMA:

SKOONHEID - Oliver Hermanus

Every familyman has his secrets...

coverFrançois, een blanke Zuid-Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein. Hij heeft een mooi huis, een lieve vrouw en twee geslaagde kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand en hoeft ook niemand te weten.

François lijkt zijn hele leven onder controle te hebben. Tot zijn ogen op de bruiloft van zijn dochter op de jonge knappe Christian vallen. Hij kan hem niet meer loslaten en een onschuldige fascinatie slaat om in blinde obsessie.

Skoonheid vertelt het aangrijpende verhaal van een man die bang is om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. Oliver Hermanus liet zich voor Skoonheid inspireren door Thoman Manns Dood in Venetië. Skoonheid werd bekroond in Cannes, won meerdere awards en werd door Zuid Afrika ingezonden voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film.

Cast:
Dean Lotz
Albert Maritz
Michelle Scott
Charlie Keegan

Crew:
Regie: Oliver Hermanus

Info:
Genres: Drama
Lengte: 99 min.
Land: Zuid-Afrika 2011

Releasedatum: 21 februari

 

WEEKEND ‐ Andrew Haigh
cover

Vol dromerige beelden vertelt regisseur Andrew Haigh het romantisch liefdesverhaal van een one night stand die uitgroeit tot een verloren en meeslepend weekend. Net voor sluitingstijd pikt Russel de mooie Glen op. Ze worden dronken, vertellen elkaar verhalen en hebben seks. Het wordt een ontmoeting die ze zich hun hele leven zullen herinneren…

WEEKEND won o.a. de gerenommeerde British Independent Film Award en verscheidene prijzen op festivals wereldwijd, zoals het London Film Festival, London Critics Circle Awards, en het Los Angeles Outfest. De film oogstte vele lovende kritieken en recensies

Cast:
Chris New
Tom Cullen

Crew:
Regie: Andrew Haigh

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 96 min.
Land: Groot Brittannië 2011

Releasedatum: 21 februari

 

MAART RELEASES:

 

CAESAR MUST DIE - Vittorio Taviani & Paolo Taviani

coverShakespeare drama van grootmeesters Paolo en Vittorio Taviani, de regisseurs van de klassiekers KAOS, FIORILE & PADRE PADRONE.

De opvoering van het Shakespeare stuk Julius Caesar loopt ten einde, de artiesten worden onthaald op een uitbundig applaus. De lichten gaan uit, de acteurs verlaten de scène en keren terug naar hun cellen. De acteurs zijn zware, levenslang gedetineerden die hun dagen slijten binnen de muren van een strengbewaakte Romeinse gevangenis.

De Taviani’s volgen hen vanaf de audities tot en met de opvoering. Tijdens die audities wordt ook meteen duidelijk: dit zijn geen kruimeldieven maar echt zware jongens. Als het stuk gespeeld is en de spelers uit hun rol weer terugkeren naar hun cel, zijn ze weer de gedetineerden in de zwaarbewaakte Rebibbia-gevangenis.

Hun film Caesar must die (Cesare deve morire) laat zien hoe het universele karakter van Shakespeares taal de acteurs helpt hun eigen rol te begrijpen en in zijn wereld te stappen waarin ook een interactie bestaat tussen vriendschap en verraad, macht, oneerlijkheid en geweld.

Winnaar van de Gouden Beer voor Beste Film op het Filmfestival van Berlijn 2012. Tevens werd Caesar Must Die door Italië ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Cast:
Cosimo Rega
Giovanni Arcuri
Salvatore Striano

Crew:
Regie: Vittorio Taviani & Paolo Taviani
Scenario: William Shakespeare,
Vittorio Taviani,
Paolo Taviani

Info:
Genres: Italiaanse Cinema, Drama
Lengte: 76 min.
Land: Italië 2012

Releasedatum: 8 maart

A PERFECT ENDING - Nicole Conn

coverRebecca (Barbara Niven) is mooi en rijk en heeft een perfect maar nogal saai leven. Ze is de ideale echtgenote en heeft 3 kinderen met haar man, maar diep van binnen is ze ongelukkig met haar liefdesleven. Ze mist romantiek en passie. Als ze aan haar vrienden bekend dat ze dit mist stellen ze haar voor aan Paris (Jessica Clark, True Blood). Paris is een slimme prachtige vrouw die werkt als een hele dure call-girl.

Rebecca ontsnapt haar saaie familieleven en man door geheime afspraakjes met Paris te maken. Ze had nooit verwacht dat ze juist door Paris de antwoorden op haar vragen zou vinden die ze haar hele leven al heeft. Haar ontdekkingstocht van de perfecte controle naar ongekende passie brengt haar in contact met haar eigen lichaam en seksualiteit.
Soms is het perfect einde niet wat je ervan verwacht.

Na Elena Undone en Claire of the Moon is Nicole Conn terug met een zinderend, romantisch maar ook komisch liefdesverhaal van een vrouw die op zoek gaat naar passie.

Cast:
Barbara Niven
Morgan Fairchild
John Heard
Jessica Clark

Crew:
Regie: Nicole Conn

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 0 min.
Land: USA

Releasedatum: 29 maart

GAYBE - Jonathan Lisecki

coverJenn en Mat zijn beste vrienden sinds de middelbare school en inmiddels beiden dertigers. Jenn is single, helemaal klaar met de dating scene in New York, en vult haar dagen met het geven van yoga lessen en boodschappen doen voor haar baas. Matt lukt het maar niet om over zijn ex heen te komen. Hij heeft zich teruggetrokken in zijn baan in een stripboekwinkel en zijn droom om professioneel striptekenaar te worden opgegeven.

Als Jenn besluit Matt aan hun ooit gemaakte afspraak te houden om samen een kind te krijgen, voelt het als het juiste idee op het juiste moment. Jenn vertrouwt echter totaal niet op doktoren en Matt ziet zichzelf als een man die met iedereen seks kan hebben…. ze gaan voor de ouderwetse manier.

Gayby volgt het paar als als ze proberen om hun carrières en liefdesleven weer op de rit te krijgen in voorbereiding op het ouderschap.

Een heerlijke komedie over vriendschap, ouder worden, seks, eenzaamheid en de familie die je kiest.

Cast:
Jenn Harris
Anna Margaret Hollyman
Mike Doyle
Matthew Wilkas

Crew:
Regie: Jonathan Lisecki

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 0 min.
Land: USA

Releasedatum: 29 maart

CODEPENDANT LESBIAN SPACE ALIEN SEEKS SAME - Madeleine Olnek

coverCODEPENDENT LESBIAN SPACE ALIEN SEEKS SAME volgt het avontuur van 3 buitenaardse wezens van de planeet Zots, die naar de aarde worden gezonden om hun romantische emoties kwijt te raken. Deze gevoelens worden gezien als giftig voor de dampkring van hun planeet.

Ze moeten naar aarde om hun harten te laten breken, waar liefdesverdriet normaal is. Twee van de aliens, Zylar (promiscue en onbeschaamd) en Barr (afhankelijk en onhandig) worden hopeloos verliefd op elkaar. Zoinx, de derde alien, komt Jane tegen, een vrouw die een rustig leven leidt en in een boekwinkel werkt. Jane wordt enorm verliefd en heeft totaal niet door dat Zoinx een alien is, dit ondanks haar kale hoofd en monotone stem. De gevoelens tussen Zoinx en Jane zijn wederzijds….

CODEPENDENT LESBIAN SPACE ALIEN SEEKS SAME is een originele mix van romantische komedie en science-fiction vol met (buiten)aardse humor, liefde en een geweldige soundtrack!

Cast:
Lisa Haas
Cynthia Kaplan
Jackie Monahan
Susan Ziegler

Crew:
Regie: Madeleine Olnek

Info:
Genres: Lesbian, Drama, Komedie
Lengte: 76 min.
Land: USA 2011

Releasedatum: 29 maart

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina