HITCHCOCK dé horrorklassieker vanaf 17 juli verkrijgbaar op DVD

Gluur mee in het briljante brein van Hitchcock. Het verhaal achter dé horrorklassieker uit de filmhistorie is vanaf 17 juli verkrijgbaar op DHD en DVD.

HITCHCOCK

Vanaf 3 juli al verkrijgbaar via DHD!

CoverIn dit intrigerende en sfeervolle verhaal van een historisch moment in Hollywood speelt Oscarwinnaar® Anthony Hopkins als de grillige Alfred Hitchcock (‘Hitch’) de sterren van de hemel. Hitchcock riskeert zijn reputatie, huis en zélfs zijn huwelijk door zijn obsessie om het horrorverhaal ‘Psycho’ te verfilmen. Uiteindelijk weet Hitch zowel zijn vrouw Alma (vertolkt door Helen Mirren) als het publiek voor zich te winnen met een fantastisch meesterwerk.

Romantisch drama
In de film is een bijzondere rol weggelegd voor het liefdesverhaal tussen Hitchcock en zijn vrouw waardoor de klassieker, naast de echte liefhebber, ook een breder publiek aanspreekt. Alma Reville steunt haar man door dik en dun. Ook al gruwelt ze van het verhaal Psycho en Alfreds gewoonte om zijn vrouwelijke hoofdpersonages met net iets te veel liefde te casten en regisseren, ze blijft naast haar man staan. Tijdens de opnames van Psycho wordt het haar toch te veel en zoekt ze steun bij bevriend schrijver Whitfield Cook (Danny Huston). Dit maakt Alfred gek van jaloezie en drijft hem zelfs zo ver dat een aantal scènes gewelddadiger uitvallen dan gepland. Ook dan zet Helen Mirren het ijzersterke karakter van Alma geweldig neer en laat ze zien hoe diep haar liefde voor ‘Hitch’ gaat. Wanneer hij overwerkt blijkt neemt Alma het roer van de door haar gehate productie over. Zal zij het concept in ere houden en overleeft hun relatie de première? HITCHCOCK: een blik achter de schermen van het iconische ‘Psycho’, maar bovenal een kijkje in de keuken van het huwelijk van Hitch & Alma.

Beroemde griezelscène
Hoeveel invloed Alma heeft op het creatieve proces blijkt wanneer zij voorstelt de leading lady Janet Leigh, fantastisch neergezet door Scarlett Johansson, al na 45 minuten te laten vermoorden tijdens de fameuze douchescène. Een briljante zet? Of een sluwe manier om de aantrekkelijke actrice zo snel mogelijk van de set te laten verdwijnen? Leuk weetje: volgens filmkenners is dit de beste horrorscène in ruim een eeuw filmgeschiedenis!

Sterrencast
Sacha Gervasi, die met HITCHCOCK zijn regiedebuut maakt, wist een ongelofelijke sterrencast te strikken. Naast bovengenoemde A-listers zijn er namelijk ook rollen weggelegd voor Toni Collette (Peggy Robertson), Jessica Biel (Vera Miles), Michael Wincott (Ed Gein) en James D’Arcy (Anthony Perkins).

Achter de schermen
HITCHCOCK neemt je mee in een uniek kijkje achter de schermen tijdens de spannende ontwikkelingen rondom deze klassieke film. De echte filmliefhebber komt helemaal aan zijn trekken met de special features. Een aanrader is het fragment over Hitch en Alma, waarbij nog dieper wordt ingezoomd op de ‘love story’ van dit bijzondere koppel.

Productinformatie

Releasedatum: 3 juli 2013 (DHD)
17 juli 2013 (DVD)
Formaat: DHD, DSD en DVD
Genre: Drama
Leeftijd: 12
Lengte: 83 minuten (DVD)
Audio: Engels 5.1 DD, Frans 5.1 DD
Aspect ratio: 16:9 2.40:1
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands
Extra’s:
  1. Hitchcocks postbus 51-spotje GSM
  2. Het verhaal
  3. De Cast
  4. Maestro Danny Elfman
  5. Hitch en Alma
  6. Herinneringen aan Hitchcock

20th Century Fox

Recente artikelen

Laatste reacties

WaymannDirector  |  18-07-2013

Zag hem vandaag al bij de Media Markt liggen, maar ga eerst wel eens kijken of er in Engeland/Duitsland een Blu-ray met NL-ondertiteling wordt uigebracht. Ik h...
Lees meer >

mark t  |  18-07-2013

Sinds wanneer noemen we "Psycho" een horrorfilm? Ik heb bij horrorfilms toch hele andere voorstellingen.Volgens mij staat Psycho al sinds jaar en dag als zodani...
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  18-07-2013

Sinds wanneer noemen we "Psycho" een horrorfilm? Ik heb bij horrorfilms toch hele andere voorstellingen.
Lees meer >

Johan1967  |  09-07-2013

Zag hem vandaag al bij de Media Markt liggen, maar ga eerst wel eens kijken of er in Engeland/Duitsland een Blu-ray met NL-ondertiteling wordt uigebracht.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina