Hitachi presenteert nieuwe Projector, TV's en camcorder

Hitachi introduceert nieuwe Home Cinema projector

Hitachi introduceert de Cine Master PJ-TX300 Home Cinema-projector, de opvolger van de succesvolle PJ-TX200. De projector heeft een contrastratio van maar liefst 10000:1 en biedt daarmee een zeer scherp 16:9 breedbeeld. Naast de contrastverbeteringen heeft Hitachi ook het uiterlijk van de projector aangepast. De PJ-TX300 is uitgevoerd in stijlvol ‘piano’-zwart.

Specificaties
De PJ-TX300 werkt met de 3lcd-technologie. Dit geeft nauwkeurige kleurechtheid op en voorkomt het regenboogeffect, waarbij bewegende beelden een kleurenspoor achterlaten. De optische zoomlens is horizontaal en verticaal te verschuiven om een breedbeeld met perfecte afmetingen te vormen. De projector heeft diverse voorgeprogrammeerde beeldinstellingen: normal, cinema, music, sports en dynamic. Daarnaast kan de gebruiker vier profielen opslaan gebaseerd op eigen voorkeuren. Het geluidsniveau van de projector komt, in fluisterstand, niet boven de 26dB.

Nick Rogers, Senior manager Presentation Products bij Hitachi: “Alle kenmerken die van zijn voorganger een succes maakten zijn behouden gebleven in dit nieuwe model. Daarnaast zijn zowel de beeldkwaliteit als de uiterlijke vormgeving verbeterd. Dit alles om de ervaring van een echte thuisbioscoop te verbeteren en bij te dragen aan het plezier van home entertainment op een groot scherm”.

Beschikbaarheid
De Cine Master PJ-TX300 wordt tijdens consumentenelektronicabeurs IFA in september geïntroduceerd en heeft dezelfde adviesprijs als zijn voorganger, 1.599 euro, inclusief BTW.


Nieuwe lcd-technologie Hitachi levert bredere kijkhoek en scherper beeld
Eigen herhalingsmomenten bepalen met strobe-functie

Hitachi Digital Media, onderdeel van de Japanse elektronicagigant Hitachi, introduceert nieuwe lcd-televisies die gebruikmaken van Hitachi’s eigen technologie ‘IPS-alpha’. Dit zorgt onder meer voor een bredere kijkhoek, waarheidsgetrouwe kleuren en hogere reactiesnelheid.

Hitachi breidt het assortiment uit met vier nieuwe HD-ready lcd-schermen, de 32LD9700 (32-inch) en 37LD9700 (37-inch) en in de 8000-serie de 32LD8600 en 37LD8600. De apparaten in de 9000-serie combineren IPS-alpha met Hitachi’s Picture Master-technologie voor de best mogelijke prestaties en gebruiksmogelijkheden. Zo zorgt de combinatie van de technologieën onder andere voor een kleurenpalet van meer dan 1 miljard realistische kleuren.

“Op het gebied van kijkhoek, reactiesnelheid en kleuren bleven de meeste lcd-schermen achter op plasmaschermen. Met Hitachi’s IPS-alpha technologie is dat nu verleden tijd. De nieuwe modellen hebben een kijkhoek 176 graden; de breedste hoek die op dit moment beschikbaar is voor lcd’s”, aldus Richard Bass, Senior Manager Display Products bij Hitachi.

Functionaliteit
Om het persoonlijke televisiekijken nog meer vorm te geven, beschikken de nieuwe lcd-schermen over een ‘freeze’ en ‘strobe’-functie. Met de eerste is het scherm op te delen in twee gedeeltes, waarbij een kant een stilstaand beeld weergeeft, terwijl aan de andere zijde de uitzending gewoon doorloopt. Met de strobe-functie kan de gebruiker bepaalde fragmenten vertraagd afspelen en zo bijvoorbeeld dat mooie doelpunt nogmaals bekijken.

De schermen hebben diverse aansluitingsmogelijkheden, waaronder twee HDMI-poorten, drie scart-aansluitingen en een USB-poort voor het gebruik van bijvoorbeeld digitale camera’s, game consoles en dvd-recorders. Een kaartlezer maakt het mogelijk om foto’s direct vanaf het geheugenkaartje te bekijken.

Design
De schermen hebben glossy zwarte randen en de speakers beschikken over platinumaccenten en zijn aan de onderkant gemonteerd. Hierdoor wordt de volledige breedte gebruikt voor weergave van het beeld in tegenstelling tot de meeste andere televisies. De 9000-serie beschikt bovendien over een gemotoriseerde voet die eenvoudig voor de ideale stand vanuit elke positie zorgt.

Beschikbaarheid
De 32LD9700, 32LD8600 en 37LD8600 zijn verkrijgbaar vanaf zomer 2006 voor adviesprijzen van respectievelijk 1799 euro, 999 euro en 1399 euro. De 37LD9700 wordt tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in september geïntroduceerd. Dit scherm heeft een adviesprijs van 2600 euro.


Hitachi’s 42-inch plasma’s eerste met volledige HD-resolutie

Noot van DVD.nl redactie: Hoewel de hieronder beschreven 42PD9700 bijna het volledige aantal beeldlijnen van een 1080i signaal kan weergeven, is de horzontale resolutie beduidend lager dan de 1920 pixels die een 1080i signaal telt, en dus gaat het hier niet om een Full-HD scherm met 1920x1080 pixels, zoals bijvoorbeeld de Pioneer PDP-5000EX. Onderstaande informatie is rechtstreeks overgenomen uit het persbericht, en bevatop dit vlak een aantal onjuistheden.

Hitachi Digital Media, onderdeel van de Japanse elektronicagigant Hitachi, introduceert de 42PD8600. Deze plasmatelevisie is samen met de eerder dit jaar geïntroduceerde Picture Master 42PD9700 de eerste plasmatelevisie van 42-inch die de volledige resolutie van een High Definition beeld (1080 x 1024 pixels) ook daadwerkelijk weergeven.

Veel plasmaschermen zijn vooralsnog HD-ready, waarbij de beeldresolutie technologisch wordt opgeschaald om alle lijnen van HD-beelden (1080) weer te geven. Bij ‘true HD’ is deze aanpassing niet langer nodig, maar wordt het beeld volledig weergegeven. De 42-inch plasmaschermen beschikken over Hitachi’s eigen ALIS 1080 plasma panel dat zorgt voor het scherpste beeld.

Hitachi heeft naast aandacht voor de beeldkwaliteit ook gedacht aan het design van de schermen zelf. De plasma’s hebben glossy zwarte randen en de speakers hebben platinumaccenten en zijn aan de onderkant gemonteerd. De speakers beschikken verder over een ‘Spatial’-audio-effect, wat zorgt voor een krachtiger, voller geluid.

De schermen zijn dankzij meerdere aansluitingen op diverse manieren te gebruiken. Er zijn onder meer een HDMI-poort, twee scart-aansluitingen, een S-video-, composite- en component video-aansluitingen en een audio output aanwezig.

Op het topmodel, de 42PD9700, zijn bovendien digitale foto’s direct van het geheugenkaartje te bekijken, dankzij de aanwezige kaartlezer. Daarnaast beschikt de 42PD9700 over een gemotoriseerde voet die eenvoudig voor de ideale stand vanuit elke positie zorgt.

Beschikbaarheid

De 42PD8600 wordt officieel geïntroduceerd op consumentenelektronicabeurs IFA, die van 1 tot 6 september in Berlijn plaatsvindt. De Picture Master 42PD9700 wordt hier ook getoond. Beide modellen zijn eind deze zomer al in de Benelux verkrijgbaar. De adviesprijzen bedragen 2699 euro voor de 42PD9700 en 1799 euro voor de 42PD8600.


Hitachi ontwikkelt nieuwe categorie camcorder: hybride dvd-harddisk
Kopieën van filmmateriaal maken zonder tussenkomst pc

Hitachi introduceert ’s werelds eerste hybride dvd-HDD camcorder. De camera kan zowel opnemen op een harde schijf als direct op dvd. De DZ-HS303 en DZ-HS301 combineren het gemak van direct af te spelen dvd’s met de mogelijkheid urenlang materiaal op te slaan zonder van media te hoeven verwisselen.

De nieuwe camcorder beschikt over een 8GB harde schijf waarop zes uur aan film is op te slaan. Dankzij de aanwezige bewerkingsmogelijkheden is opgeslagen materiaal eenvoudig in te korten, zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van de opslagruimte.

De gebruiker kan er ook voor kiezen direct op dvd te filmen. De multiformat camcorder kan overweg met alle gangbare dvd-formaten. Via de ‘One Touch Dubbing’-functie is met één druk op de knop opgeslagen materiaal van de harde schijf op dvd te zetten. Op die manier zijn ook kopieën van films te maken, om ze eenvoudiger te delen met vrienden en familie. Hiervoor is de tussenkomst van een pc niet langer noodzakelijk.

One Second Quickstart
De DZ-HS303 heeft een resolutie van 3,3 megapixels en de DZ-HS301 beschikt over een 1,3 megapixel-resolutie. De camcorders kunnen ook foto’s maken of een stilstaand beeld uit een film opslaan als jpeg. Beide camcorders ondersteunen het 16:9 breedbeeld-formaat, zodat filmmateriaal niet wordt afgesneden, wanneer het wordt teruggekeken op een televisie. Dankzij de ‘One Second Quickstart’ hoeft geen moment meer verloren te gaan, want de camcorder is binnen een seconde klaar voor gebruik.

Design
Beide camcorders zijn licht in gewicht en compact uitgevoerd en toch robuust genoeg voor alledaags gebruik. De zwarte metallic cover zorgt voor een stijlvolle uitstraling. De harde schijf is intern beschermd met schuimrubberen stootranden en ESP (Extra Sensory Protection), die zelfs de gevolgen van een ongelukkige val kunnen opvangen.

Beschikbaarheid
De DS-HS303 en DS-HS301 worden tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in september voor het eerst aan het publiek getoond. Adviesprijzen zijn respectievelijk 999 euro en 699 euro

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina