Hewlett-Packard: DVD+RW/+R/CD-RW combi-drives

Hewlett-Packard brengt nieuwe gecombi-neerde DVD+RW/+R/CD-RW drives op de markt: de interne HP dvd-writer dvd200i en de externe HP dvd-writer dvd200e. Hiermee kunnen gebruikers snel en gemakkelijk zelf CD's en DVD's samenstellen en afspelen voor video, afbeeldingen, muziek en data.

Door het gebruik van een DVD+R-disk (write-once) zijn gebruikers er zeker van dat de vastgelegde gegevens niet per ongeluk worden gewist of overschreven. Daarnaast kunnen gebruikers met de nieuwe writers ook informatie op DVD+RW-disks vastleggen. Met de innovatieve 'edit-on-disc'-mogelijkheden kunnen zij deze informatie snel en gemakkelijk aanpassen, zonder hiervoor de data eerst terug te hoeven zetten naar de harde schijf. Dit maakt het aanvullen van back-ups met nieuwe data of het toevoegen van opnames aan een video bijzonder eenvoudig.

De HP-drives behoren tot de snelste DVD-Writers van dit moment. Met snelheden van 2,4x (schrijven), 2,4x (overschrijven) en 8x (lezen) kunnen gebruikers zestig minuten video in minder dan 30 minuten op een DVD zetten. Met snelheden van 12x CD-R (schrijven), 10x CD-RW (herschrijven) en 32x CD (lezen) kunnen ook CD's snel worden opgenomen en afgespeeld.

De DVD+R-disks kunnen op bijna alle DVD-spelers en DVD-ROM-drives worden afgespeeld. Met de HP dvd200e kunnen gebruikers door een schakelaar om te zetten hun eigen aansluiting kiezen (IEEE 1394 of

USB 2.0). Zo is de drive eenvoudig te delen door gebruikers van desktop- en laptopcomputers.

In opvolging van de HP DVD+RW-disks brengt HP nu ook DVD+R-disks op de markt. Deze hebben een capaciteit van maximaal 4,7 gigabyte digitale video, afbeeldingen of data. Dit komt overeen met een opslagcapaciteit van zeven CD-R/RW-disks. Dat wil zeggen dat ze ruimte hebben voor duizenden digitale foto's of gemiddeld twee uur digitale video.

Prijzen en beschikbaarheid
De HP dvd-writer dvd200i komt medio april op de markt. De consumentenadviesprijs is € 649,- incl. BTW.

De HP dvd-writer dvd200e komt medio mei op de markt en heeft een consumentenadviesprijs van € 749,- incl. BTW.

De nieuwe HP DVD+R-disks komen  medio april op de markt. Ze hebben een consumentenadviesprijs van   € 10,- incl. BTW.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina