Het zenuwslopende HOURS is vanaf 5 december te koop

Iedere seconde telt voor Paul Walker in zenuwslopend thriller-drama

HOURS

Hours DVD en Blu-ray Disc


Vanaf 5 december te koop op DVD en Blu-ray Disc

29 augustus 2005: geen goeie dag om te gaan bevallen in New Orleans. Orkaan Katrina zwelt aan en de dijken breken. Zo ook de vliezen van de echtgenote van Paul Walker. Met vliegende spoed rijdt hij haar naar het ziekenhuis, waar een moeilijke bevalling volgt. Zijn vrouw overleeft het niet; zijn pasgeboren dochter moet de couveuse in. De dokter benadrukt dat ze daar zeker 48 uur in moet blijven wil ze een kans maken. En dan slaat het noodlot toe. De stad komt onder water te staan en het ziekenhuis wordt geëvacueerd. Alleen kan de couveuse niet worden verplaatst, en dus blijft Walker als enige achter. Een lange en moeizame strijd volgt, tegen het water en vóór het leven van zijn baby.

Iedere seconde telt voor Paul Walker. De sympathieke acteur met de intens blauwe ogen is natuurlijk vooral bekend  uit The Fast and The Furious-franchise, maar laat hier zien ook met meer dramatische rollen uitstekend uit de voeten te kunnen. Hours is Walkers onemanshow: de acteur is vrijwel continu in beeld. Pratend tegen zijn dochter en zichzelf, maar vooral  inventief bezig om die couveuse niet uit te laten vallen. Ondertussen tikken de uren weg…

Regisseur Eric Heisserer (scriptschrijver Final Destination 5) maakt met Hours zijn debuut. Hij schreef en regisseerde de film, waarbij hij gebruikmaakte van een unieke locatie: een echt ziekenhuis in New Orleans dat daadwerkelijk dicht moest na de overstroming die volgde op Katrina. Het verleent de film de nodige authenticiteit.  Ook de stuwende score en het soepele camerawerk (er werd gedraaid met een Arri Alexa Plus digitale camera) dragen bij tot dit zenuwslopende drama.

Hours, van de makers van Looper en The Conjuring (dé horrorhit van het afgelopen jaar) werd door vakblad The Hollywood Reporter `Een moordend verhaal van overleven´ genoemd.

UPDATE: Hours is een van de laatste films van de afgelopen weekend overleden acteur PAUL WALKER.
En de release is vervroegd van 12 naar 5 december!

Hours
Lengte: 93 minuten.
Regie: Eric Heisserer
Cast: Paul Walker, Genesis Rodriguez & Kerry Cahill
Blu-ray Disc: adviesprijs EUR 19,99
DVD:  adviesprijs EUR 14,99
Bonusmateriaal: Featurette

Splendid Film logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Claudio Santulli  |  28-11-2013

Nu niet meer... ;-)
Lees meer >

peptalk  |  28-11-2013

Je mist een S achter HOUR Ludo, maar de link werkt wel;-)
Lees meer >

WaymannDirector  |  28-11-2013

Komt hier ook geen steelbook van? zoals bij Killing Season ?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina