Het Noorse The Heavy Water War is vanaf heden verkrijgbaar op DVD en Blu ray

Dé kijkcijferhit uit Noorwegen met meer dan een miljoen kijkers

THE HEAVY WATER WAR

Met een nucleaire bom,  zou Hitler de oorlog gewonnen hebben.

Packshot THE HEAVY WATER WAR

Vanaf 26 mei verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Een epische serie over een vergeten strijd die de wereldgeschiedenis tekende: de inspanningen van de nazi’s om een atoombom te ontwikkelen en het wanhopige gevecht van de geallieerden om dit te voorkomen.

Synopsis:
1933. De Duitse Nobelprijswinnaar in de Natuurkunde, Werner Heisenberg, wordt gevraagd voor Hitlers geheime kernwapenprogramma. Voor het ontwikkelen van een atoombom heeft Heisenberg zwaar water nodig, een zeldzame stof die enkel in Noorwegen wordt geproduceerd. De Duitse interesse in zwaar water wekt argwaan op bij de geallieerden, die er alles aan doen om het kernwapenproject te saboteren.

Gebaseerd op een van de meest succesvolle sabotageverhalen uit de Tweede Wereldoorlog, schetst deze meeslepende vertelling in schitterende Noorse winterlandschappen de persoonlijke dilemma’s en de bloedstollende risico’s die het Noorse en Britse verzet moesten overwinnen om de toekomst van de Europese democratie veilig te stellen.

Bekijk de trailer:

Geregisseerd door Per-Olav Sørensen (Halvbroren)
Met Espen Klouman-Høiner (Mammon), Christoph Bach (Tatort, Shirley: Visions of Reality), Anna Friel (Good People, Limitless, Pushing Daisies), Pip Torrens (Pride & Prejudice, My Week with Marilyn) en Rolf Kristian Larsen (Lillyhammer). Speelduur: 6 x 45 minuten

Lumière Crime Films logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina