Haal de opwindende wereld van Pandora in huis met Avatar.

20th Century Fox


Haal de opwindende wereld van Pandora in huis met Avatar op highdefinition Blu-ray Disc

 

12 rounds BD12 rounds BD


James Cameron en Jon Landau onthullen Blu-ray Disc en DVD én initiatief om wereldwijd één miljoen bomen te planten.

James Cameron, de regisseur van Avatar, en producer Jon Landau stelden scènes voor uit de verwachte Blu-ray release en gaven commentaar bij het groeiende Avatar Program waarin fans zich kunnen engageren. Ze kondigden het wereldwijde partnership aan tussen Twentieth Century Fox Home Entertainment en het Earth Day Network, de internationale non-profitorganisatie die de Earth Day programma's jaarlijks coördineert.
Avatar, de ultieme highdefinition-ervaring voor thuiskijkers, zal op 22 april beschikbaar zijn op Blu-ray Disc en DVD in de VS en Canada op Earth Day. De internationale distributie begint op 21 april en eindigt op 6 mei. De release voor Nederland en Vlaanderen vindt al plaats op 21 april, zowel voor de Blu-ray Disc als de DVD. Vanaf dan kunnen fans de wonderlijke wereld van Avatar en Pandora thuis ontdekken in schitterende beeld- en geluidskwaliteit. Ondertussen wordt ook hard doorgewerkt om later in het jaar een meer uitgebreide versie op de markt te brengen.
Binnenkort start ook het Avatar Program, een interactieve consumentenervaring die een online onmoetingsplek wordt voor exclusieve content, commerciële voordelen en meer.
Als actievolle en avontuurlijke reis naar zelfontdekking toont Avatar aangrijpend aan hoe een invasie van mensen bijna het leven vernietigt op de planeet Pandora.

Het publiek engageert zich voluit voor de overleving van Pandora. Iedereen leert dat alle levende wezens verbonden zijn en dat zij die de natuur willen uitbuiten in plaats van te respecteren, alleen zichzelf vernietigen. De filmstudio en het Earth Day Network hechten aan die boodschap van ecologisch evenwicht en natuurbehoud en zullen samen met diverse organisaties over de hele wereld een bijdrage leveren door wereldwijd één miljoen bomen te planten tegen het eind van 2010.

April betekent Avatar
De release van april zal de volledige opslagcapaciteit van de discs gebruiken om de hoogste beeld- en geluidskwaliteit te leveren. "We wilden de beste filmvoorstelling leveren in de geschiedenis van de Blu-ray en de dvd", legde Avatar producer John Landau uit. "Onze lancering voor de thuisbioscoop in april zal fans toelaten altijd opnieuw terug te keren naar Pandora."

Het Avatar Program
Dankzij een unieke code op de binnenzijde van de Avatar Blu-ray en dvd kunnen consumenten zich registreren voor het Avatar Program op www.avatarmovie.com en exclusieve toegang krijgen tot first-look bonusmateriaal, speciale content, prijsreducties en veel meer. Aanvullend zullen alleen deze fans een van de miljoen geplante bomen ten voordele van Earth Day kunnen adopteren en een virtuele boom voor thuis ontvangen.
Andere digitale Avatar-initiatieven omvatten:

  • “Pandorama” – Via de webcam van de computer kunnen gebruikers zich onderdompelen in de wereld van Pandora. Ze kunnen zichzelf invoegen in verschillende locaties van de film en interactief werken met de elementen in deze plekken. Gebruikers kunnen postkaartshots nemen en uitsluitend met vrienden delen via www.pandorama.avatarmovie.com.
  • “Pandorapedia” – Pandorapedia is de officiële gids tot de wereld van Pandora en James Camerons Avatar. Fans betreden een onvoorstelbare wereld, met honderden feiten over Pandora: www.pandorapedia.com.
  • “Immersive Trailer” – De eerste interactieve trailer ter wereld laat fans toe om na één klik ergens in de film frame per frame de details te bestuderen en contextuele hot-spots te ontdekken die nauwgezette informatie bieden over de karakters, locaties en meer.
  • “Interactive Desktop Wallpaper” – Directe toegang tot alles wat met Avatar te maken heeft, zoals newsfeeds, video's, updates voor het sociaal netwerk van de gebruikers en exclusieve content die automatisch wordt vernieuwd op de desktop van de gebruikers.

Blue Goes Green
Earth Day Network stuurt het initiatief aan en zal samenwerken met zijn internationale partners om één miljoen bomen te planten die inheems zijn in elke regio in 15 verschillende landen tegen het einde van 2010. De organisatie zal er zorg voor dragen dat de bomen worden verzorgd en gevoed tot ze volwassen zijn en rekening houden met natuurrampen zoals branden en landverschuivingen tijdens het planten.
"Ik ben blij dat ik de kans krijg om de milieuboodschap van Avatar mee uit te dragen door de inspanningen tijdens de 40e verjaardag van Earth Day en met Earth Day Network", zei James Cameron. "De betrokkenheid en de acties van Earth Day Network om een gezonde, duurzame planeet na te streven gaan hand in hand met de thema's van Avatar."
"Avatar verkondigt een universele boodschap over het gevaar onze natuurlijke hulpbronnen uit te putten. Het plaatst in het wereldwijde bewustzijn de noodzaak om de planeet en het mensdom te beschermen, op de voorgrond", vertelde Kathleen Rogers, president van het Earth Day Network. “We hopen dat de belofte van Twentieth Century Fox Home Entertainment om één miljoen bomen te planten anderen zal inspireren actie te nemen tegen de klimaatverandering in het kader van Earth Day.”

De impact van Avatar
Sinds de wereldwijde bioscooprelease in december blijft Avatar filmgeschiedenis schrijven.
In Avatar, geschreven door James Cameron en geproduceerd door John Landau met wie hij al lang samenwerkt, spelen Sam Worthington, Zoë Saldana en Sigourney Weaver de hoofdrollen, naast Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi en Joel David Moore.
Dit epische drama, winnaar van zowel een Golden Globe® als een Oscar®, zette aan de kassa het beste resultaat aller tijden neer met een ticketverkoop van 2,6 miljard dollar, waarvan 1,9 miljard dollar buiten de VS. Regisseur James Cameron voert de kijkers mee naar een spectaculaire wereld die de verbeelding overstijgt, een wereld waarin een aarzelende held inscheept op een reis van verlossing en ontdekking wanneer hij een heldhaftig gevecht aangaat om een beschaving te redden.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

langejan  |  18-04-2010

ook bij de ECI is AVATAR DUBBELPACK ( BRD + DVD ) NU VOORDELIG...€ 16,99:lol: Ik had deze titel eerder besteld maar was automatisch ge annuleerd, vanwe...
Lees meer >

-Jaap-  |  17-04-2010

Opzich wel, maar met die korting kom je voor bv. Minority Report uiteindelijk op ca. dezelfde prijs uit als Amazon.co.uk. Al blijft Bol.com natuurlijk een ''sig...
Lees meer >

magiccornflake  |  17-04-2010

nu, die keuzetitels zijn behoorlijk overpriced :)
Lees meer >

Roger B.  |  17-04-2010

Dat klopt niet helemaal, de prijs van enkel de dvd is 16,99. Het combi pack kost 29,99 Kijk maar eens op Bol.com:Blu-ray/Dvd combo pack €16,99 + €10,- korting o...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina