Gulliver's Travels is vanaf 29 juni te koop op DVD, Blu-ray Disc & Blu-ray 3D

20th Century Fox

 

 

EEN GRAPPIGE AVONTURENFILM MET JACK BLACK, EMILY BLUNT EN AMANDA PEET

GULLIVER'S TRAVELS

VANAF 29 JUNI TE KOOP OP BLU-RAY DISC EN DVD


coverscoversBijna driehonderd jaar nadat Jonathan Swift zijn spectaculaire en satirische reisverhalen op papier zette, kruipt een mollige man in de huid van zijn bekendste personage Gulliver en vindt vooral heel veel humor in de reisverhalen van Swift.

Het verhaal
Jack Black speelt de hoofdrol in deze komische nieuwe bewerking van het klassieke verhaal van ‘Gulliver’s Travels’. De mislukte schrijver Gulliver werkt in de postkamer van The Times. Om indruk te maken op de redactrice voor reisverhalen stapt hij op een boot richting de Bermudadriehoek. Als Gulliver in een hevige storm belandt en vervolgens aanspoelt op een eiland met piepkleine mensen, komt hij erachter dat niet alleen zijn lichaam, maar ook zijn ego iets te groot is…

Een film vol komieken: er mag gelachen worden!
Jack Black houdt ervan om films te doen met een knipoog naar de hedendaagse popcultuur. Dat deed hij eerder in ‘School of Rock’ en ‘Be Kind Rewind’ en ook in deze film wordt gelinked naar hedendaagse films en muziek: ‘Titanic’, het repertoire van KISS en ook de song ‘Kiss’ van Prince worden stuk voor stuk geïntroduceerd op het eiland Lilliput. Om het contrast met de lompe Amerikaanse bullebak nog wat te vergroten, maakte Rob Letterman van de Lilliputters figuren die stuk voor stuk hun opleiding genoten lijken te hebben in het oude Victoriaanse Engeland. Ze praten en bewegen allemaal op die ouderwetse, gemaniëreerde en vooral verfijnde manier. Dat betekende dat ook Jason Segel (‘Knocked Up’ en ‘Forgetting Sarah Marshall’) zich dat taaltje machtig moest maken. Voor de Britse komieken Chris O’Dowd, Billy Connoly en James Corden zal de opdracht iets makkelijker geweest zijn.

Rob Letterman en de geletterde mensen
Jack Black is een levende cartoon en wordt dan ook het best geregisseerd door een cartoonregisseur, zoals Rob Letterman, die eerder ‘Shark Tale’ en ‘Monsters vs Aliens’ in verhaalvorm goot. Het was voor Letterman de eerste keer dat hij met levende acteurs werkte, en ze kwamen meteen in alle mogelijke gestalten. Voor de bewerking van het verhaal deed hij een beroep op Nicholas Stoller, de scenario schrijver van onder meer ‘Yes Man’ en ‘Get Him to the Greek’ en Joe Stillman, die eerder zijn pluimen verdiende met het scenario van ‘Shrek’.

Ver van Swift
De vele referenties naar de popcultuur van tegenwoordig zaten uiteraard niet in het driehonderd jaar oude boek. ‘Titanic’, ‘Star Wars’ en ‘Transformers’, sla er alle bladzijden op na, je zult ze niet vinden. Maar Rob Letterman heeft vooral de geest van het boek willen bewaren: “Swift had destijds ook de intentie om van ‘Gulliver’s Travels’ een komedie te maken. Het boek was een satire die spotte met het culturele erfgoed van die tijd, ook een parodie op een werk als ‘Robinson Crusoe’ dat even daarvoor was uitgekomen. Ik ben de eerste om toe te geven dat we ons nogal wat vrijheden veroorloven in onze interpretatie van Swift, maar naar de geest is deze eerste echte komische adaptatie misschien wel de trouwste van allemaal.” Daarnaast beklemtoont Letterman, die zelf vader is van twee kinderen, dat het de bedoeling is om met het beroemde verhaal over de kleine mensjes ook kleine mensen te boeien, kinderen dus. “Al is er veel humor die dan weer even specifiek op de ouderen gericht is. Voor elk wat wils, met andere woorden.”

Technisch vernuft
‘Gulliver’s Travels’ mag dan een luchtig filmpje zijn, het is ook een staaltje van hoogtechnologisch vernuft. Letterman bedacht samen met zijn technici een procedure waardoor de acteurs die in miniatuurversie te zien zijn live konden reageren op de grote Gulliver. Met de
DualMoCo kon hij Black filmen voor een green key terwijl zijn tegenspelers tegelijkertijd op een andere locatie, iets verderop, rechtstreeks reageerden op de beelden die ze van Black te zien kregen.

PRODUCTINFORMATIE

KOOP-BLU-RAY DISC/DVD COMBOPACK
GENRE: ADVENTURE, COMEDY, FANTASY
LEEFTIJD: 6
LENGTE: 85 MIN
AUDIO: ENGELS 5.1 DTS HD MA, FRANS 5.1 DTS
ASPECT RATIO: 16X9 2.35 WIDESCREEN
MENU: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
EXTRA'S: MET RUIM ANDERHALF UUR AAN EXTRA’S!
ADVIESPRIJS: 29,95 EURO

KOOP-BLU-RAY 3D
GENRE: ADVENTURE, COMEDY, FANTASY
LEEFTIJD: 6
LENGTE: 85 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DTS HD MA, FRANS 5.1 DTS
ASPECT RATIO: 16X9 2.35 WIDESCREEN
MENU: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
EXTRA’S: MET RUIM ANDERHALF UUR AAN EXTRA’S!
ADVIESPRIJS: 39,95 EURO

KOOP-DVD
GENRE: ADVENTURE, COMEDY, FANTASY
LEEFTIJD: 6
LENGTE: 81 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DD,FRANS 5.1 DD
ASPECT RATIO: 16X9 2.35 WIDESCREEN
MENU: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
EXTRA'S:
• VERWIJDERDE SCÈNES
• BLOOPERS
• KLEIN EN GROOT
• JACK BLACK DENKT GROOT
ADVIESPRIJS: 21,95 EURO

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina