Gerestaureerde Jacques Cousteau Filmcollectie op 3 DVD's

B-Motion


De baanbrekende films van Jacques Cousteau haarscherp gerestaureerd.

JACQUES COUSTEAU FILMCOLLECTIE

coverTHE SILENT WORLD (1956) - GOUDEN PALM en OSCAR winnaar
WORLD WITHOUT SUN (1963) – OSCAR winnaar
JOURNEY TO THE END OF THE WORLD (1975)

Op 7 juni a.s. verschijnt bij B-motion de JACQUES COUSTEAU FILMCOLLECTIE, een 3 DVD-box met drie gelauwerde Jacques Cousteau films waaronder 2 OSCAR winnaars. De collectie bevat de filmklassiekers THE SILENT WORLD (1956), WORLD WITHOUT SUN (1963) en JOURNEY TO THE END OF THE WORLD (1975). Films voor jong en oud die niet in de filmverzameling mogen ontbreken. Misschien ook wel het mooiste cadeau voor vaderdag (13 juni). Bovendien een prachtig eerbetoon aan Jacques Cousteau die 11 juni 2010 100 jaar geworden zou zijn. De baanbrekende films zijn volledig gerestaureerd en geremastered naar HD niveau voor een haarscherp beeld.

Disc 1: THE SILENT WORLD (1956)
Winnaar Gouden Palm in 1956 en Oscar voor ‘Best Documentary Feature Film’ in 1957. Jacques Cousteau filmt in samenwerking met Louis Malle voor het eerst de onderwaterwereld in kleur. In dit bijzondere filmproject gebruikt het team in 2 jaar tijd meer dan 25 kilometer film en brengt het leven in tropische wateren adembenemend in beeld.

Disc 2: WORLD WITHOUT SUN (1963)
Winnaar Oscar voor ‘Best Documentary Feature Film’ in 1964. Kapitein Cousteau en zijn team doen een historische poging om op de zeebodem een omgeving te creëren waar duikers kunnen wonen en werken met als doel nog betere onderwaterbeelden te maken.

Disc 3: JOURNEY TO THE END OF THE WORLD (1975)
Het Cousteau team onderneemt een dramatische ontdekkingsreis naar Antarctica. Duikers wagen zich aan de eerste onderwaterexpedities in deze ijskoude omgeving. De beelden zijn adembenemend: pinguïns, ijsvissen, walvissen en de onderkant van enorme ijsbergen. Een bemanningslid overlijdt na een tragisch ongeval en de Calypso wordt bijna verpletterd door het ijs...

Jacques-Yves Cousteau werd geboren in Frankrijk op 11 juni 1910. Als marine officier maakte hij in 1936 zijn eerste duik. Samen met Emile Gagnan ontwikkelde hij de ‘Self-Contained Underwater Breathing Apparatus’ (SCUBA) om langer onderwater te kunnen
blijven. Vanaf 1950 begonnen de onderzoeks- en ontdekkingsreizen met de Calypso. Kapitein Cousteau en zijn bemanning onderzochten tientallen jaren zeeën en rivieren en alle daarin voorkomende levensvormen. Cousteau overleed in Parijs op 25 juni 1997.

Details:
Taal: Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 264 minuten (± 4.5 uur)
Regio 2 - PAL
Beeld: 4:3 – 3 x DVD5
Geluid: Stereo
Kijkwijzer: 12 jaar
Consumentenadviesprijs: € 29,99

Verkrijgbaar vanaf 7 juni




Een muzikale reis door Europa met o.a. Mozart, Bach, Beethoven, Strauss, Vivaldi, Puccini, Grieg, Smetana en Tjaikovsky

CLASSICAL DESTINATIONS

Klassieke componisten, hun steden en hun muziek

coverEen unieke verzameling op 3 DVD’s en 3 CD’s
Meer dan 10 uur klassieke kijk- en luisterervaring van het hoogste niveau

CLASSICAL DESTINATIONS is een unieke collectie DVD’s en CD’s over bekende klassieke componisten zoals Mozart, Bach, Beethoven, Strauss, Vivaldi, Puccini, Grieg, Smetana en Tjaikovsky, hun steden en hun muziek. Gastheer is acteur, schrijver en muziekliefhebber Simon Callow (Amadeus, Four Weddings and a Funeral), bijgestaan door de jonge virtuoze violiste Niki Vasilakis en schrijver en presentator Matt Wills. De bijzondere combinatie van reizen en klassieke muziek maakt CLASSICAL DESTINATIONS tot een boeiende, informatieve en inspirerende kijk- en luisterervaring.

De collectie bestaat uit 3 onderdelen: CLASSICAL DESTINATIONS – DE TV-SERIE (2DVD)

De Tv-serie CLASSICAL DESTINATIONS is een combinatie tussen een reisprogramma, een documentaire over klassieke muziek en klassieke muziek zelf. Van Vivaldi’s Venetië, het Salzburg van Mozart, de Noorse fjorden van Grieg tot het Wenen van Johann Strauss, in 13 afleveringen van een half uur bezoekt de kijker de woonomgeving van beroemde componisten. De reis voert langs schitterende bezienswaardigheden en belicht onderweg het leven en de muziek van de grote componisten.

CLASSICAL DESTINATIONS – DE MUZIEK (2CD)
Twee CD’s met de beste muziek van de Tv-serie: het Classical Destinations Theme en een muziekselectie van Strauss, Mozart, Dvorák, Smetana, J.S. Bach, Beethoven, Monteverdi, Vivaldi, Puccini, Verdi, Tchaikovsky, Rachmaninov, Borodin, Shostakovich, Grieg en Sibelius.

CLASSICAL DESTINATIONS – SOUNDSCAPES (DVD + CD)
Een DVD en CD met klassieke muziek met een eigentijdse twist van de Tv-serie tegen de achtergrond van de schitterende bezienswaardigheden en steden van Europa.

Technische gegevens:
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Geluid: Stereo & Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 - 2xDVD9, 1xDVD5, 3CD's
Speelduur totaal: ca. 10 uur - Speelduur DVD's: ca. 6,5 uur - Speelduur CD's: ca. 3,5 uur
Consumentenadviesprijs: 29,99

Vanaf 1 juli is CLASSICAL DESTINATIONS verkrijgbaar op 3 DVD’s en 3 CD’s

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina