Gerestaureerde Dirty Harry titels vanaf 9 juli op Blu-ray en DVD

Gerestaureerde cultfilms vanaf 9 juli op Blu-Ray en DVD

Warner Home Video brengt vanaf 9 juli een geheel gerestaureerde en geremasterde serie DVD’s uit van cult-held DIRTY HARRY. De vijf de titels zijn voor het eerst verkrijgbaar op Blu-ray. Uniek aan de serie DVD’s is de bijzondere verpakking, een plastic hoes met kogelgaten. De DVD’s bevatten diverse extra’s, zoals nieuwe interviews met Clint Eastwood.

Dirty Harry
In één van zijn bekendste rollen kruipt Clint Eastwood in de huid van een onverschrokken inspecteur van het politiekorps van San Francisco, die vrijwel elke misdaad weet op te lossen. Een scherpschutter op de daken van de stad die zichzelf Scorpio (Andy Robinson) noemt, heeft al twee slachtoffers gemaakt. Harry Callahan is vastbesloten de moordenaar te pakken, ook als hij daarvoor de regels aan zijn laars moet lappen. Regisseur Don Siegel filmde veel op locatie en maakte San Francisco daarmee onlosmakelijk verbonden met één van de beste politiethrillers ooit gemaakt.

Extra’s
The Long Shadow of Dirty Harry
Clint Eastwood: The Man from Malpaso
Korte film: Dirty Harry’s Way
Korte film: Dirty Harry: The Original
Interview Gallery
Trailer Gallery

Magnum force
In dit solide vervolg neemt Clint Eastwood het in zijn rol van inspecteur Harry Callahan op tegen een onverwacht soort misdadiger: één met een politiepenning. Om precies te zijn een groep schietgrage jonge motoragenten die het recht in eigen hand neemt. Hun echte vijand is het systeem. Maar Harry heeft gezworen dat systeem te beschermen. Geschreven door latere regisseurs John Milius en Michael Cimino, die er een heerlijke film vol spanning en actie van maakten.

Extra:
Korte film: A Moral Right: The Politics of Dirty Harry
Korte film: The Hero Cop: Yesterday and Today
Trailer Gallerij
Commentaar John Milius

The enforcer
Clint Eastwood kruipt voor de derde keer in de huid van inspecteur Harry Callahan. Dit keer krijgt hij gezelschap van een nieuwe partner, Tyne Daly in de rol van inspecteur Kate Moore, die worstelt met een dubbele opdracht: de terroristen pakken en Harry’s vertrouwen winnen. De ontwapenende humor, keiharde actie en perfecte chemie tussen Eastwood en Daly leveren een wederom zeer geslaagd derde deel in de Dirty Harry reeks op.

Extra’s
Korte Film: Harry Callahan/Clint Eastwood: Something Special in Films
Korte Film: The Business End: Violence in Cinema
Trailer Gallerij
Commentaar James Fargol

Sudden impact
Inspecteur Harry Callahan wordt door zijn superieuren met een opdracht buiten San Francisco opgezadeld, tot de publieke verontwaardiging over zijn brutale optreden is overgewaaid. Maar waar Harry ook gaat, de problemen achtervolgen hem. Clint Eastwood scoort een nieuwe hit met Sudden Impact, dat hij ook regisseerde. Harry is ouder én ‘dirtier’ en ook de wereld is er niet mooier op geworden. En dat levert een vierde film vol explosieve actie op, waarin Callahan het spoor volgt van een getraumatiseerde vrouw (Sondra Locke), die haar verkrachters uit het verleden één voor één in koelen bloede neerschiet. In alle vijf de Dirty Harry films laat agent Callahan een onuitwisbare indruk achter. In Sudden Impact doet hij er nog een schepje bovenop, en maken we kennis met zijn legendarische uitspraak: “Go ahead. Make my day”.

Extra’s
Documentaire: The Evolution of Clint Eastwood
Trailer Gallerij
Commentaar Richard Schickel

Dead pool
Clint Eastwood hangt nog één keer zijn holster om voor zijn vijfde en laatste optreden in de rol van Callahan, die in deze film samen met beroemde moordslachtoffers op een ‘dodenlijst’ belandt. Bovendien raakt hij samen met zijn nieuwe partner verwikkeld in de meest spectaculaire autoachtervolging door San Francisco sinds Bullitt, waarin hij een radiobestuurde speelgoedauto met bom aan boord voor moet zien te blijven. Met later wereldberoemd geworden acteurs Jim Carrey als ongelukkige heavy-metalartiest en Liam Neeson als machtsbeluste regisseur.

Extra’s
Korte film: The Craft of Dirty Harry
Trailer: Gallerij
Commentaar David Faldes & Jack Green

Recente artikelen

Laatste reacties

Aloys  |  18-06-2008

DVDPacific. Ben er nu achter dat die ondertiteling door een foute instelling van me tv komt. Gisteren met het voetbal wat lopen kloten met beeldformaten:-P Da...
Lees meer >

chev  |  18-06-2008

Wanneer had je m besteld? Ik de mijne op 5 juni en heb m nog niet binnen. Zit me eigen er al flink op te verheugen:)
Lees meer >

Aloys  |  18-06-2008

Vandaag de amerikaanse BD box ontvangen, heb alleen nog de eerste even snel bekeken maar de beeldkwaliteit ziet er heel goed uit! Natuurlijk is er wat grain, m...
Lees meer >

Evil_graigje  |  17-06-2008

Komen er zeker in, alleen nog even kiezen Blu-ray of niet,...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina