FOX: Someone Like You 12 februari op DVD

Zit er een koe in uw partner?
Someone like you
Een romantische comedy van de bovenste plank,
te huur vanaf 12 februari

Deze charmante, romantische comedy toont hoofdactrice Ashley Judd op haar best. Haar vertolking is ijzersterk en voor honderd procent geloofwaardig - de kijker zit heel snel op dezelfde golflengte. Als aantrekkelijke jonge vrouw gaat ze op zoek naar ware liefde in de grote stad, maar dat doet ze niet echt op de juiste plaatsen… Een heerlijke, overtuigende film van Fox Home Entertainment om bijvoorbeeld van te genieten op Valentijnsdag, want Someone like you is vanaf 12 februari te huur bij uw videotheek op video en dvd.

Actie achter de schermen
Jane Goodale (Ashley Judd) is een medewerkster achter de schermen van een populaire talkshow op televisie. Ze heeft alles mee: ze is producer van een populaire talkshow en is verliefd op Ray (Greg Kinnear), de flitsende producer van de show. Ray lijkt de ware Jacob te zijn, maar als hij afstand begint te nemen, realiseert Jane zich dat ze weer eens gedumpt wordt. Jane's collega Eddie (Hugh Jackman) - zoals altijd op de versiertoer - is toevallig op zoek naar een medehuurder en Jane trekt met tegenzin bij hem in. In haar verwerkingsproces rond de afgebroken relatie met Ray ontwikkelt ze een theorie over man-vrouwrelaties op basis van observaties van wilde dieren. Ze vertelt haar theorie tegen een vriendin die bij een vrouwenblad werkt (Marisa Tomei) en krijgt een anonieme column in het magazine. De column wordt razend populair en haar leven krijgt een nieuwe wending…


Filmfacts

Boek en script

Someone Like You is gebaseerd op het succesboek Animal Husbandry van Laura Zigman. In het boek laat de schrijfster het hoofdpersonage kennismaken met het Coolidge-effect, dat stelt dat een stier niet tweemaal met dezelfde koe paart. De 'multiple-cow' theorie maakt inderdaad heel wat los… De grote aantrekkingskracht van de film is te danken aan het script van Elizabeth Chandler en de regie van Tony Goldwyn (A Walk On The Moon) die blijkt geeft van een bijzondere gave om vrouwen te regisseren in verhalen waar ook vrouwen van houden.

Sexy Judd
Ashley Judd (Heat, A Time To Kill) valt op bij mensen die de lijstjes in societybladen samenstellen. In 1999 werd ze een van de '25 Most Intriguing People' in People Magazine, in 2000 verkoos hetzelfde blad haar tot een van de vijftig mooiste vrouwen ter wereld.

Prettig keerpunt
Tegenspeler Greg Kinnear (A Smile Like Yours, You've Got Mail) was vroeger presentator van een praatshow op televisie. Kinnear is meer dan tevreden over zijn carrière als acteur want, zo zegt hij zelf, tot voor kort was het zijn belangrijkste levensdoel uit de gevangenis te blijven. Zijn Oscarnominatie voor zijn vertolking van de homoseksuele kunstenaar aan de zijde van Jack Nicholson in As Good As It Gets betekende dan ook een keerpunt in Kinnears leven.


Cast
Ashley Judd: Jane Goodale
Greg Kinnear: Ray Brown
Hugh Jackman: Eddie Alden
Marisa Tomei: Liz
Ellen Barkin: Diane Roberts
Catherine Dent: Alice
Peter Friedman (I): Stephen
Laura Regan: Evelyn
Sue Jin Song: vrouwelijke wetenschapper
Keith Reddin: mannelijke wetenschapper

Dvd-gegevens
Titel: Someone Like You
Releasedatum: 12 februari
Genre: comedy
Duur: 93 minuten
Leeftijd: alle
Geluid: Dolby 5.1 Engels (en Frans)
Beeld: anamorf 16:9 breedbeeld
Talen: oa. Nederlands ondertiteld

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina