FOX: Moulin Rouge / Dr Doolittle 2 / Dude Where's...

Waarheid * Schoonheid * Vrijheid * Liefde 

MOULIN ROUGE

Sensueler dan ooit op video en Special Edition DVD

Een feest vol muziek, dans en romantiek, te koop vanaf 3 april 2002

Met Moulin Rouge, door PREVIEW uitgeroepen als film van het jaar, creëerde regisseur Baz Luhrmann een recordbrekend cinematografisch schouwspel. Nu zijn de koopversies van 20th Century Fox Home Entertainment uit op VHS en een met extra's overladen DVD Special Edition. Op de aftiteling van deze topproductie prijken de namen van topsterren als Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo en Jim Broadbent. De soundtrack van Moulin Rouge heeft wereldwijd de charts gehaald. 

De lancering van de Special Edition DVD biedt liefhebbers de kans één van de meest uitgebreide DVD-releases ooit in handen te krijgen. Deze ultieme Special Edition DVD omvat nooit eerder geziene filmstukken uit de creatiefase, interviews met regisseur Luhrmann en anderen die toelichting geven bij de prent, twee verhelderende commentaarlijnen en tal van extra's. 

Moulin Rouge speelt zich af tegen de achtergrond van een beruchte, bonte en glamoureuze Parijze nachtclub rond 1900. Regisseur Baz Luhrmann (Strictly Ballroom, William Shakespeare's Romeo + Juliet) mengt het verrukkelijke design van die periode met hedendaagse popdeuntjes om zo een unieke tragikomische filmbelevenis te creëren. Nicole Kidman sprankelt als nooit tevoren in de rol van Satine, the Sparkling Diamond, de ster van de Moulin Rouge en de befaamdste courtisane van Parijs. Satine zit gevangen tussen de liefde van een jonge schrijver en de obsessie van een andere man. Ewan McGregor fascineert als Christian, de dichter die zich ondergedompeld weet in deze decadente wereld waar alles mogelijk is - behalve de liefde.

Ook de soundtrack voedt de populariteit van de film en is op zich een hit geworden.. Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya and Pink geven het beste van zichzelf, en Kidman en McGregor debuteren hier als zanger op het doek. De muziek van Moulin Rouge is een hulde aan tal van popklassiekers van de 20e eeuw, van Rodgers en Hammerstein over Lennon en McCartney tot Sting, Elton John, Dolly Parton en David Bowie.

Luhrmann haalde inspiratie uit de musicalmethodes uit Hollywoods gloriedagen: "Het inzetten van hedendaagse muziek in een periodestuk was de standaardpraktijk in de hoogdagen van de musical. Meestal klonken de nummers het publiek al vertrouwd in de oren, ofwel dankzij hun carrière als radiohits, ofwel omdat ze in méér dan één filmproductie de favoriet waren, zoals met There's No Business Like Showbusiness of White Christmas. Dit geeft het publiek, net als in Moulin Rouge, een onmiddellijke emotionele band met de vertoning.

De dokter is terug…

Dr. Dolittle 2 
zet de dierenrechten op papier!

Een heerlijke, hartverwarmende familiekomedie van topniveau, 
vanaf 17 april te koop op dvd en video

Dr. Dolittle 2 is een geweldige komedie die jong en oud aan het scherm gekluisterd houdt. Eddie Murphy speelt met ongekende flair Dolittle, de dokter die met de dieren kan praten. Dolittle helpt ze in een milieubewuste strijd tegen de betonlobby die van het woud, hun huis, een werf wil maken. Maar behalve milieuactivisten zijn de vierpoters van het bos net als wij dieren met gewoonten, liefdes en andere trekjes. De animatie van de mimiek en het spreken van de dieren is overtuigend echt. Kinderen genieten keer op keer van Dr. Dolittle. Er is ook een Nederlands gesproken video beschikbaar zodat zelfs de allerkleinsten alles kunnen volgen.


De dieren gaan door tot op het bot…

Het rommelt in het dierenrijk. Een stuk van het woud wordt bedreigd door gewetenloze bouwers die de natuurlijke leefomgeving van de dieren tot een betonvlakte willen omvormen. Maar de dieren pikken het niet en zijn bereid tot het uiterste te gaan. 
Dr. Dolittle (Eddie Murphy) moet hen beschermen en de dokter heeft inderdaad een beregoed plan: zoek en vind een beschermde diersoort! Dan staat de wet achter de dieren van het woud. Die beschermde diersoort wordt gevonden en blijkt een pacific western beer te zijn die Ava heet. Ava is echter single, en ze moet echt wel een maatje vinden om het beschermde nageslacht te verzekeren. Dat maatje wordt Archie, een grizzlybeer met circuservaring, gewend aan het jachtige stadsleven…

Tank & Co: de dieren

Sommige acteurs hoeven zelfs het script niet te kennen om alweer een miljoen dollar op de spaarrekening te kunnen zetten. Archie de grizzlybeer is bij deze de best betaalde beer ooit. In het echte leven heet Archie gewoon Tank. Hij is één van de tweehonderdvijftig dieren in de cast. Samen omvatten ze meer dan zeventig soorten, zoals giraffen, honden, opossums, honden, uilen, wasberen. De dieren zijn bijna altijd echt, wel werd voor de mimiek en het spreken de nieuwste computertechnologie ingeschakeld. Dikwijls ook werden de dieren apart gefilmd en later in één beeld geïntegreerd. In de featurettes op dvd kom je alles te weten over de speciale effecten en technieken. Voor de verzorging waren tientallen mensen beschikbaar die zorgden dat de dieren niets te kort kwamen.

Een beestige beer

Archie (Tank) meet een bescheiden 3,50 meter, weegt 400 kilo en won het van vijftig soortgenoten in de selectie van de cast. Van Archie mag gerust gezegd worden dat hij met regelmaat de opnames domineerde. Met Archie op de set gold 'bear mode', kortom: Archies regels. Dus niet eten, geen kauwgom, geen parfum, deodorants, niks. Ondanks z'n ontzagwekkende postuur is Archie een easy going type. Hij houdt van socializen, lekker eten en wil vooral veel aandacht. Wie meer wil weten over Archie vindt op de dvd nog boeiende extra's.

Cast

Regie: Steve Carr
Writer: Larry Levin
Eddie Murphy: Dr. Dolittle 1 (Shrek, The Nutty Professor, Beverly Hill Cops,…)
Kristen Wilson: Dr. Dolittle 1 (Dungeons and Dragons)
Raven-Symone: Dr. Dolittle 1
Lil' Zane: Dr Dolittle 1 (Finding Forrester)


DVD-gegevens

Titel: Dr. Dolittle 2
Keuring: alle leeftijden
Speelduur: 84 minuten 
Beeld: widescreen 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Talen: Engels, Frans
Ondertitels: Nederlands, Engels, Italiaans, Frans en Grieks
Adviesprijs: 29,95 euro


Extra's:

Audiocommentaar van de regisseur
Weggeknipte scènes
"The Making of Dr. Dolittle 2"
Featurette "Bear Necessities: Kids Guide to Grizzlies"
Featurette "Wild on the Set with Tank the Bear"
Featurette "Making Movie Magix with Rythm and Hughes"
Originele bioscooptrailers en 12 tv-spots
Preview van de nieuwste animatiefilm "Ice Age"
Videoclip "Cluck Cluck" van Product G en B with Wyclef
Vijf storyboards

Komisch vriendenduo steelt show in 
‘Dude, Where’s My Car?’

Op koopdvd en -video vanaf 27 maart

Jesse en Chester maken een nachtje stappen in ‘Dude, Where’s My Car’ wel erg bont. Als zij de volgende ochtend ontwaken, blijft hun kater lang hangen. Ze worden achterna gezeten door twee Scandinavische binken, hot chicks in leer en een sciencefictionsekte die elk voor zich op zoek zijn naar een continuum transfunctioner. De 200.000 dollar die ze van een transseksuele stripper in bewaring hadden gekregen, is spoorloos verdwenen en waar is hun auto eigenlijk? De comedy ‘Dude, Where’s My Car?’ is vanaf 27 maart te koop op video en dvd. Met extra-lange scènes op de dvd-release (sweet)!

Sean William Scott en Ashton Kutcher laten zich in ‘Dude, Where’s My Car?’ van hun onnozelste en vooral grappige kant zien. Sean William Scott speelde al eerder in komische kassuccessen als ‘American Pie’ en ‘Road Trip’. Het script van ‘Dude, Where’s My Car?’ sprak hem vooral aan vanwege de humor en vriendschap tussen de twee hoofdpersonen. De rol van Chester zag hij als uitdaging om de ultieme ‘nice guy’ te spelen. 

Van model tot acteur
Ashton Kutcher timmerde al aan de weg als opkomend model, maar stapte uiteindelijk over op acteren. Een bevriende script-schrijver liet hem het script van ‘Dude, Where’s My Car?’ lezen en hij was meteen verkocht voor de rol van Jesse. “Hij is degene die het meeste initiatief toont en Chester onder zijn hoede neemt, maar uiteindelijk is hij zelf ook nog een enorme dude”, aldus Kutcher. 

Vriendschap op de set en erbuiten
Bijzonder aan de film is dat Ashton en Sean de rollen van Jesse en Chester zo overtuigend spelen, dat het lijkt alsof zij zelf al jaren vrienden zijn. In werkelijkheid leerden zij elkaar pas kennen tijdens de audities van de film. Nadat beide acteurs te horen kregen dat zij de hoofdrollen mochten gaan vervullen, zijn zij veel met elkaar opgetrokken en is er in die tijd een vriendschap ontstaan die duidelijk terug te vinden is in de film. 

Regisseur onder indruk van script
De regisseur van de film, Danny Leiner, begon het script te lezen met enige terughoudendheid. Scripts voor dit soort films worden hem dagelijks aangeboden, waardoor hij wist hoeveel slechte er tussen zitten. De titel sprak hem desondanks erg aan, waardoor hij begon met lezen en verschrikkelijk moest lachen. Daarop besloot Leiner om de regie van de film op zich te nemen. Hij zag in Kutcher en Scott de perfecte dudes en leverde daarmee een hilarische comedy af. 

Productinformatie

Release-datum 27/03/02
Genre Komedie 
Lengte 83 minuten 


Formaat DVD Talen: Engels 5.1, Frans 5.1, Italiaans 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans
Menu: Engels, Frans, Italiaans
Aanbevolen prijs: 29,95 €


Extra's
- Audiocommentaar van regisseur en cast
- Langere versie van zeven scènes: Jackyl Smokes, Pleasure and Patty, Squeeze, Wasted, Entended Shack, Loser, Spit or Swallow?
- Featurette “Dudecam”
- Originele bioscooptrailer
- TV Spots
- Videoclip “Stoopid Ass” van Grand Theft Auto

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Veldhuizen  |  28-03-2002

ik vind 'dude. where's my car?' echt super...... vooral het audio commentaar is helemaal top
Lees meer >

Wesley  |  14-03-2002

:confused: Huh? Ligt het aan mij of weet je van gekkigheid niet meer wat voor film je wilt kopen?? Ik denk dat JDT het een leuke film vind/lijkt, maar d...
Lees meer >

Oakey  |  10-03-2002

Dude were's my car wil ik toch ook wel hebben ook al schijnt het een van de slehtste komedie's ooit te zijn :confused: Huh? Ligt het aan mij of weet je van...
Lees meer >

Remco Out  |  10-03-2002

Heb geen van de films nog gezien, maar daar zal wel verandering in komen. Zal wel eens een keer wat huren en dan kijk ik nog wel of ik hem aan zal schaffen. Wel...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina