Fox: Monkeybone 4 december op huur DVD

NOU ZAL JE EEN AAP ZIEN NEUKEN (SPR.)
Nu zul je wat meemaken, iets spectaculairs zien

In de zwarte komedie 
‘Monkeybone’

Vanaf 4 december is de film ‘Monkeybone’ te huur op VHS en DVD. Deze doldwaze komedie is een aanrader voor alle liefhebbers van zwarte humor. De combinatie van acteerwerk en animatiebeelden is tot in de puntjes uitgevoerd. Met de film ‘Monkeybone’ doet 20th Century Fox Home Entertainment het spreekwoord “nou zal je een aap zien neuken” figuurlijk eer aan. 

Onder regie van Henry Selick zetten Brendan Fraser, Whoopi Goldberg en Bridget Fonda goed acteerwerk neer, waarbij zelfs de grootste chagrijn bij het zien van de film, een lach op zijn gezicht zal toveren. Brendan Fraser is doorgebroken tot de top in komedieland en speelde reeds ‘Bedazzled’, ‘The Mummy’ en de opvolger van deze laatste ‘The Mummy returns’.


Het verhaal van ‘Monkeybone’
De striptekenaar, Stu Miley, heeft eindelijk succes met zijn laatst gecreëerde cartoon ‘Monkeybone”. Na een auto-ongeluk raakt hij in coma. Als hij vervolgens ontwaakt, heeft zijn buitengewoon irritante en geile alter-ego de macht over zijn lichaam genomen. Stu Miley komt terecht in een droomwereld, genaamd Down Town, gelegen tussen leven en dood. Stu moet binnen 12 uur actie ondernemen om terug te keren naar zijn geliefde Julie (Bridget Fonda), voordat Death (Whoopi Goldberg) zijn leven neemt.

Alle details uitgewerkt 
De preproductie van de film duurde bijna een heel jaar. Verschillende kunstenaars ontwierpen de animatiebeelden eerst op papier en vervolgens als driedimensionaal. Voor 75% van de film werden storyboards gemaakt. De hoofdstripfiguur ‘Monkeybone’ werd gecreëerd middels stopanimatie, wat meer dan zes maanden van postproductie in beslag nam. Daarnaast werd Down Town (de droomwereld tussen leven en dood) omgebouwd tot een combinatie van pretpark en gevangenis. In totaal nam de bouw van de set achttien maanden in beslag.


Productinformatie huur VHS en huur DVD

Titel ‘Monkeybone’
Release-datum 4 december 2001
Genre komedie
Leeftijdskeuring 6 
Lengte 89 minuten
Formaat VHS Pan & Scan
Nederlands ondertiteld

Formaat huur DVD Engels 5.1, Frans 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorf
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu: Engels, Frans


REGIE
Henry SelickThe Nightmare Before ChristmasJames and the Giant Peach 

CAST
Brendan FraserThe MummyBedazzledThe Mummy returnsGeorge of the Jungle 
Whoopi GoldbergGhostSister Act 
Bridget Fonda
Point of No Return
Single White Female

Recente artikelen

Laatste reacties

phuitema  |  05-11-2001

leuk als ze veel tijd hebben besteed aan de SFX, maar dat zegt nog niks over het script. Tot dat iemand terug kom in een ander mans (dode) lichaam kan er geen l...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  25-10-2001

NOU ZAL JE EEN AAP ZIEN NEUKEN Ik weet genoeg, daar hoef ik niet heen :D
Lees meer >

Daniël R.  |  25-10-2001

Wat een fikse tegenvaller van regisseur Henry Selick. Visueel wel goed in elkaar gezet, inhoudelijk irritant en matig uitgewerkt. Brendan Fraser levert na 'Bed...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina