Fox: Dude Where's My Car op huur DVD

Dude, Where's My Car
Jesse en Chester maken een nachtje stappen in 'Dude, Where's My Car' wel erg bont. Als zij de volgende ochtend wakker worden, blijft hun kater lang hangen. Ze worden achterna gezeten door twee Scandinavische binken, 'hot chicks in leer en een sci-fi sekte, die allemaal op zoek zijn naar een continuum transfunctioner. De 200.000 dollar die ze van een transseksuele stripper in bewaring hadden zijn spoorloos verdwenen en waar is hun auto eigenlijk? De comedy Dude, Where's My Car?' is vanaf 20 november te huur op VHS en DVD. (Sweet!)

Seann William Scott en Ashton Kutcher laten zich in Dude,. Where is My Car' van hun onnozelste en vooral grappigste kart zien. Seann William Scott speelde al eerder in komische kassuccessen als American Pie en Road Trip. Het script van Dude, Where's My Car? sprak hem vooral aan vanwege de humor en de vriendschap tussen de twee hoofdpersonen. In de rol van Chester zag een uitdaging om de ultieme nice guy te spelen. 

Van model tot acteur
Ashton Kufoher timmerde al aan de weg als opkomend model, maar stapte uiteindelijk over acteren. Een bevriende scriptschrijver liet het script van 'Dude, Where's My Car?' lezen en hij was meteen verkocht voor de rol van Jesse. "Hij is degene die het meeste initiatief toont en Chester onder zijn hoede neemt, maar uiteindelijk is hij zelf ook nog een enorme dude", aldus Kutcher.

Vriendschap op de set en daarbuiten
Bijzonder aan de film is dat Ashton en Seann de rollen van Jesse en Chester zo overtuigend spelen dat het lijkt alsof zij zelf al jaren vrienden zijn. In werkelijkheid leerden zij elkaar pas kennen tijdens de audities van film. Nadat beide acteurs te horen kregen dat zij de hoofdrollen mochten gaan vervullen, zijn zij veel met en is er in die tijd een Vriendschap ontstaan die duidelijk terug te vinden is in de film.

Regisseur onder indruk van script.
De regisseur van da film, Danny Leiner, begon het script te lezen met enige terughoudendheid. Sripts voor dit soort films worden hem dagelijks aangeboden, waardoor hij wist hoeveel slechte er tussen zitten. De titel sprak hem erg aan, waardoor hij begon te lezen en verschrikkelijk moest lachen. Daarop besloot Leiner om de regie van de film op zich te nemen. Hij zag in Kutcher en Scott de perfecte dudes en daarmee een hilarische comedy af.

Productinformatie

Releasedatum HUUR 20-11-2001
Genre Komedie 
Leeftijd 6
Lengte 83 minuten
Talen Engels en Frans DD5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans, Engels
Menu Engels, Frans
Extra's Geen (huurversie)

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Veldhuizen  |  24-10-2001

haha cool, ik hoop dat deze snel te koop is. Heb best wel moeten lachen in de bios
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina