Filmmagazine Schokkend Nieuws nu tweemaandelijks


 

FILMMAGAZINE 'SCHOKKEND NIEUWS' TWEEMAANDELIJKS

 

magazineDe nieuwe editie van Schokkend Nieuws, hét Nederlandstalige filmmagazine op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult, rolt nu van de persen. Nummer 90 is de eerste editie in de nieuwe opzet.  Schokkend Nieuws verschijnt voortaan tweemaandelijks. Redactie en abonnees houden het totaal vernieuwde blad feestelijk ten doop op zaterdag 4 juni in De Badcuyp te Amsterdam.

Schokkend Nieuws, opgericht in 1992, is al jaren griezelig goed op de hoogte van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cultfilms. Het glossy magazine wordt volgeschreven door gerenommeerde filmjournalisten en verschijnt vanaf nu dus tweemaandelijks.

‘We hopen de filmliefhebbers voortaan nog beter en sneller te kunnen berichten over het actuele aanbod in de bioscoop,‘ aldus hoofdredacteur Barend de Voogd. ‘De vormgeving is gemoderniseerd, maar ondertussen behouden we onze traditionele sterke punten: kritische recensies, mooi geschreven reportages, bijzondere interviews en die vaste rubrieken waar de filmliefde en nostalgie vanaf druipt.’ Regisseur en genreliefhebber Martin Koolhoven is de nieuwe, vaste columnist.

In het eerste nummer in de nieuwe stijl vindt de lezer drie uitgebreide interviews:

  • Schokkend Nieuwssprak met regisseur James Wan over zijn nieuwste film Insidious (2 juni in de bioscoop), Saw en zijn angst voor enge poppen.
  • Editor Bob Murawski over zijn liefde voor Gone with the Pope, een van de meest bizarre relikwieën uit de jaren zeventig,
  • Monte Hellman, de regisseur van de beste road movie aller tijden, Two-lane Blacktop.

En verder: een uitgebreide voorbeschouwing op de scifi-thiller Source Code met Jake Gyllenhaal (release, 9 juni); actuele en kritische dvd-recensies; de columns van Yfke van Berckelaer en Martin Koolhoven; strips en tekeningen van Charles Guthrie, Erik Kriek en Milan Hulsing; Kino Cadavre; Breedbeeld en ons vaste feestje voor film (8 en 16mm) verzamelaars: Vampyr!

Schokkend Nieuws nieuwe stijl wordt op zaterdag 4 juni gelanceerd in De Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 te Amsterdam. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De zaal opent om 20.00 uur. Er zijn sprekers, films, muziek en er wordt een veiling gehouden van gesigneerde videobanden, filmposters en andere memorabilia. Uiteraard zijn er ook exemplaren van de nieuwe Schokkend Nieuws verkrijgbaar. De eveneens vernieuwde website www.schokkendnieuws.nl. gaat tijdens de avond officieel on-line. Schokkend Nieuws leidt tegenwoordig trouwens ook een druk bestaan op Twitter en Facebook.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina